Bioderma Sensibio BB krema


Kada je riječ o koži sklonoj crvenilu, Bioderma Sensibio linija je mnogim dermatolozima i njihovim pacijentima prvi izbor.  Sa Bioderma Sensibio družila sam se dugi niz godina i dobro sam upoznata sa asortimanom i proizvodima jer i sama  imam rozaceu, ispucane kapilare, osjetljivu i tanku kožu. 


Danas Vam donosim svoj dojam Biodermine Sensibio AR BB kreme 7 u 1.

OPIS PROIZVODA:

Prva dermatološka BB krema s višestrukim djelovanjem na njegu sklone crvenilu:
- smanjuje i prekriva crvenilo
-ujednačuje boju tena
-umiruje i njeguje kožu
-hrani ii vraća koži vlažnost
-štiti od nastanka crvenila
-štiti od štetnog djelovanja sunčevog zračenja SPF 30

PAKIRANJE:

Plastična tuba, tipična za Biodermine proizvode s higijenskim otvorom i lakim doziranjem u količini od 40 ml.

TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE:

Tekstura ovog proizvoda je do sada najsličnija azijskim BB kremama (ako ste probali, znate o čemu govorim), gusta i kompaktna, više podsjeća na puder nego na toniranu kremu.


Iako tekstura izgleda pomalo zastrašujuće za nas mješovite, samim nanošenjem prilično se dobro upija, brzo se suši na licu i potrebno je duže utrljavanje kako bi se ravnomjerno nanijela. Količina koju vidite na fotografiji je otprilike dovoljna za jedno nanošenje. Miris je neprimjetan, rekla bih da krema uopće nema mirisa.

PREKRIVANJE I DJELOVANJE:
Kada sam ovu BB kremu prvi put nanijela na prst, odmah mi je bilo jasno da je to jedna od BB krema koje imaju solidno prekrivanje, i bila sam u pravu. Sensibio BB prekriva za razliku od mnogih isprobanih BB-ica fantastično. Iako je moje lice jedan veliki mesni narezak: paukove mreže od kapilara, ožiljci od prištića i neujednačenost, nakon Sensibio BB nisam imala potrebu za dodatnim korektorom, osim na podočnjacima, ali je matirajući puder na mješovitoj koži obavezan.


Nažalost, postoji samo jedna nijansa koja će većini žena biti pretamna. Moj ten je srednje taman i vuče na žućkasti ton. Prilično dobro balansiram dekorativnim proizvodima,međutim kod ove BB kreme zaista je teško dobiti ujednačenu boju s ostatkom vrata.

Swatch na danjem svjetlu:



Kada govorimo o djelovanju Sensibio BB, iskoristila sam pet testera po 5 ml, ukupno 25 ml proizvoda i po svemu zaključujem da krema odlično vlaži i nije potrebna nikakva dodatna hidratacija ispod. Međutim o smanjenju postojećeg crvenila nema previše govora, mada to nisam ni očekivala, ali moram primjetiti kako krema odlično štiti i nije izbijalo novo crvenilo. Možda je uzrok tome prilično visok SPF kojim se inače štitim od napadaja crvenila na obrazima i nosu.

SASTOJCI:

Aqua, Glycerin, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Octocrylene, Titanium Dioxide (CI77891), HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Titanium Dioxide, Dipropylene Glycol, Peg-10 Dimethicone, Sorbitol, Capryli/Capric Triglyceride, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cyclohexasiloxane, Canola Oil, Mannitol Xylitol, Rhamnose, Laminaria Ochroleuca Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhetinic Acid, Glycin Soja (Soybean) Germ Extract, Ginkgo Bilboa Leaf Extract, Allantoin, Propylene Glycol, Iron Oxides (CI77192), Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer, Silica, Disteardimonium Hectorite, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, 1,2 Hexanediol, Caprylyl Glycol, Trimethoxycaprylysilane, Hydrogenated Lecithin, Propylene Carbonate, Iron Oxides (CI 77499), PVP, Sodium Phytate, Sodium Citrate, Tocopherol Sodium Chloride, Pentylene Glycol, Iron Oxides (CI 77491), Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Lecithin, Citric Acid, Fragrance (Parfum). [BI670]

ZAKLJUČAK:

Kada sam počela razmišljati što mislim o ovoj kremi, još nisam sigurna da li mi se sviđa ili ne. Najveći problem je težina koju krema stavara na licu, jednostavno ju "osjećam" cijeli dan, a taj osjećaj nikako ne volim. Drugi problem je što nije postojana na mojoj mješovitoj koži i počne se topiti s lica kroz nekih 4-5 sati, a još nije počelo toplo i sparno vrijeme. Krema uzrokuje na mome licu začepljivanje pora što sam pretpostavljala radi gustoće, a i samih sastojaka koji začepljuju (UV filteri, silikoni..), ali nisam dobila niti jednu aknu što je super, mada ne garantiram kako bi izgledalo ljeti u kombinaciji sa sebumom i znojem.
Ono što mi se sviđa je efekt prekrivanja i visoki SPF faktor (UVB30-UVA17), iako zbog pretamne nijanse koja ima za posljedicu dugo razmazivanje i tanko nanošenje,nisam sigurna koliko od ovog faktora ostaje na koži. Sjetite se posta o nanošenju SPF krema- link.
Prije kupovine svakako Vam preporučujem isprobati tester. Mislim da je ovaj proizvod namijenjen suhoj i osjetljivoj koži pod uvjetom da nemate svijetli ten.

CIJENA:
198 kn (cca 26 eur) za količinu od 40 ml.

Moja potraga za savršenom BB-icom se nastavlja, a što se tiče Bioderme držim se Photoderm AR kreme i Sensibio micelarne. 

Koji su Vaši najdraži Biodermini proizvodi? Jeste li pronašle svoju najdražu BB kremicu?

Oznake: , , ,