JEDAN PROIZVOD-TRI VRSTE KOŽE : Avon Ideal Flawless CC krema




Kako sam najvljivala, jedna od novih kategotija na blogu je : JEDAN PROIZVOD-TRI VRSTE KOŽE. U ovoj kategoriji, testrirat ćemo jedan proizvod na tri tipa kože, a pridružit će nam se i četvrta sa osjetljivom kožom.
Dakle, otvaram kategoriju s Avon Ideal Flawless CC kremom čiju kompletnu recenziju i swatcheve ste mogle pročitati u ovom postu, a kako biste lakše donijele odluku i dojam o proizvodu, kremu su testirale i moje suradnice:

Maja koja ima MASNU kožu, Ana sa SUHOM kožom i moja malenkost s MJEŠOVITOM kožom.

Pročitajte kako se ovaj proizvod ponaša na tri različita tipa kože:

MAJA-MASNA KOŽA:

Izuzetno mi je drago recenzirati Avonovu cc kremu. Dosad nisam isprobala niti jednu cc kremu i jako me interesiralo što nam to relativno novi kozmetički proizvod može ponuditi. Isprobala sam nekoliko bb krema (i Avonovu bb kremu) i iskreno ja na vidim veliku razliku između ta dva proizvoda sa dekorativnog gledišta, a bb kremu nisam isprobavala dovoljno dugo da bih mogla reći postoji li razlika u preparativnom dijelu. No obe kreme mi se sviđaju iako imaju mane.
Moja koža je mješovita tj. dehidrirana, proširenih pora i sklona izrazitom lučenju sebuma. Nemam velikih nepravilnosti na koži a one koje imam (pore, kapilare, pigmentacije, ponekad perutanje)nisam sklona u potpunosti prikrivati jer kroz dan meni make up klizi s lica pa moje kolege imaju problem što im je ujutro na posao došla jedna osoba, a odlazi neka sasvim druga. Naučila sam da je manje više jer što više različitih proizvoda nanesem na lice ujutro - brže će se make up rastopiti a i razlika je time veća. Koža mi je svijetla i rozog podtona.
Proizvod sam ocjenila u odnosu na moj trenutni HG puder i kremu, jer kad bih ocjenjivala općenito tada niti jedan puder, bb krema ili tonirana krema ne bi dobila čistu peticu jer imam velike zahtjeve.
Boja:
Avon cc kremu sam dobila u shell boji, koja je svijetla i rozog podtona. Izuzetno mi se sviđa izbor boja Avonovih cc krema a shell je pun pogodak za mene. Ocjena:  5/5
Tekstura i nanošenje:
Avon cc krema ima teksturu kreme, pa sam ju nanosila prstima. Prilikom nanošenja uvlači mi se u pore te su vidljive svijetle mrljice u porama koje se nakon  par minuta povuku. Za razliku od pudera, potrebno ju je malo duže razmazivati da se upije. Ovaj problem se javlja bez obzira koristim li još neku kremu ispod ili ne. Nanosi se ravnomjerno. Ocjena 4/5
Prekrivanje:
Lagano do srednje prekrivanje. Pore ne uspjeva prikriti, no kod mene to ništa dosad nije uspjelo bez baze. Kako ja preferiram ovakvo prekrivanje ocjena je visoka: 4/5
Trajnost:
Nažalost ovo je još jedan od prosječnih proizvoda po trajnosti na mom licu. Ukoliko ispod nanesem još  kremu sa spf-om  situacija je još gora. Kod mene pomaže baza za trajnost , no uz avon cc kremu je nisam koristila, jer je baza silikonska i krema se ne bi uspjela upiti. Ocjena: 3/5
Preparativni aspekt:
CC krema je zamišljena  da se koristi samostalno bez drugih krema kao podloge. Tako nanešena je stvarno lijepo hidratantna, ne isušuje i lice i koža me ne zateže tijekom dana. Sam spf je prenizak da bi se nosila samostalno, osim eventualno u zimskim mjesecima ili za predvečernji izlazak.  Ocjena 4/5

Općeniti dojam:
Ovo je  odličan proizvod za dane s manje sunca  i  brzu kozmetičku rutinu. Omjer cijene/kvalitete/ funkcionalnosti je 5/5
Fotografije:
Odlučila sam izaći iz kutije pa molim: budite blage prema prvim fotkama mog lica ovdje. Fotografije kao da izgledaju gore nego što moj ten u realnosti izgleda. (tješim se ja tješim)  Za potrebe slikanja imate jedinstvenu priliku vidjeti me nude nakon 13-satnog radnog dana sa isključivo avon kremom na jednoj polovici lica.(lice sam podjelila na polovice selotejpom pri nanošenju). No tako žena izgleda sa 40 a ne kao one na reklami. Ako ovo preživim biti će mojih i lijepših fotki .
Lijeva strana  je sa kremom a desna bez.

Umjetna rasvjeta (bijelo svijetlo)

Blic


ANA- SUHA KOŽA:

Opis kože: tanka, svijetla, neutralno/roskastog podtona, suha i dehidrirana. Ne peruta se ali kako je trenutačno u grozno dehidruiranom stanju, sredinom dana počne jako zatezanje i lagano peckanje kože.

Kada mi je Martina dala CC kremu, shvatila sam da je to moja prva :) Zaista ne mogu vjerovati da kao kozmetoholičarka, nisam do sada kupila CC kremu. Nijansa koju sam dobila je Ivory, koja mi se na prvu učinila way too pink, ali sam se prevarila.
Avon CC kremu testiram oko 3 tjedna. Nisam ju stavljala svaki dan već povremeno, par dana u tjednu. Inače, ne nosim samostalno tekući puder ili u ovom slučaju CC kremu već vrlo malo rasporedim po cijelom licu i onda stavim puder u kamenu jer volim taj porculanski look koji mi da.
Prvi put sam pretjerala jer sam mislila....ma ne znam šta sam mislila zapravo...ali pretjerala sam i nije se dala dobro rasporediti. Jednostavno mi je krema ''stajala'' na obrazima i na čelu i nije se dala razmazati niti se upijala, a malo žešćim mazanjem se ''gulila'' tj. perutala sa mog lica. Sa manjom količinom je bilo ok, ali je pomisao bila da je bezveze dok se nisam 5 min kasnije pogledala u ogledala i uvidjela da mi je ton lijepo ujednačen i dojam je bio pozitivan. Prekrivanje je minimalno, ali kako nemam nekih nepravilnosti, veće od toga mi ni ne treba. Treba mi ono što i radi - ujednačavanje tena. Sviđa mi se što je gušća i što nije masna te nije ljepljiva. Miris je tipičan za Avon (imala sam njihov primer koji je imao identičan miris), pomalo jak.
Što se tiče trajnosti, nisam ni imala očekivanja da će izdržati cijeli dan te ni nije. Nakon oko 4 sata to više nije bilo to. 
Ono što vidim kao nedostatak - CC krema jako dobro sjeda na kožu koja nema puno preparative i tada se najbolje upija i ''radi'' svoj posao. No kako ja ujutro nanosim serum pa malo jaču kremu za dehidraciju, često mi se desi ''guljenje'' CC kreme ma koliko malo nanjela. Zbog toga ju koristim za neke popodnevne/večernje izlaske iz kuće, ali ne i za ujutro.
A evo kako izgleda na mojoj koži:

Mrvu je više roza nego je ispalo na slikama, i tako nanešena na mojoj koži izgleda kao da nema šanse da paše po tonu :D



Lijepo se razmaže i ujednači.

MARTINA-MJEŠOVITA KOŽA

Moja koža je prilično dehidrirana i teško ju dovodim u red u posljednje vrijeme,  pomalo me bilo strah nanijeti samo ovaj proizvod narednih 12 sati, ali ipak sam tako koristila nekoliko dana uzastopno. Zadovoljna sam hidratacijom. Lice me nije zatezalo nakon toliko sati u zagrijanim i zagušljivim prostorijama.

Ideal Flawless CC kremu mogu od srca preporučiti ženama koje imaju ten bez posebnih nepravilnosti, koje žele izjednačiti boju lica i dati joj sjaja i svježine.
CC krema ima srednju prekrivnu moć, neće prekritii veće nepravilnosti: akne, jake hiperpigmentacije, ožiljke i jako crvenilo. Izjednačuje ten što izgleda jako lijepo, ali na strateška mjesta moram posegnuti za korektorom i obaveznim puderom za matiranje jer se vrlo brzo zasjajim.

Bez blica:

Sa blicom:


Kako Vam se sviđa nova kategorija? 

Oznake: , ,