Kojična kiselina i Kojic acid soap


Svaka od nas, a posebno svjetlopute žene, teži posvjetljivanju nedostataka na licu.

U nedavnom postu s favoritima napisala sam da jako volim sapun s kojičnom kiselinom i izrazile ste želju da saznate malo više detalja o njemu.

Što je KOJIČNA KISELINA?

Kojična kiselina nusproizvod je destilacije rižina vina, a otkrivena je u Japanu (a gdje drugdje ima rižina vina :D) 1989. godine. Prilična novost u svijetu kozmetike, no ova kiselina ima sposobnost usporavanja proizvodnje melanina (pigment odgovoran za boju tena). Smatra se sigurnim i prirodnim načinom sprečavanja hiperpigmentacija i izbjeljivanja postojećih.



Kojičnu kiselinu pronaći ćete u mnogim proizvodima koji služe izbjeljivanju hiperpigmentacija u kombinaciji s ostalim sastojcima (C vitamin, hidrokinon, aha kiseline itd.), no na preporuku prijateljice kupila sam hvaljeni sapun s kojičnom kiselinom o kojem Vam danas pišem.



OPIS PROIZVODA:

Sapun koji vrši kemijski piling lica i tijela , čini kožu podatnom i mekom, pomaže u borbi protiv hiperpigmentacija, ožiljaka od akni, staračkih pjega, posvjetljuje kožu i djeluje u borbi protiv akni.

 PAKIRANJE:

Kutija s dva komada sapuna po 65 grama. Ukupno 140 grama proizvoda.





Savjet: prerežite sapun i tako ćete dobiti dva manja komada. Jedan možete koristiti za lice, drugi za tijelo, a istovremeno štedite proizvod i čuvate ga od nepotrebnog rastapanja.

NAČIN KORIŠTENJA:

- kojični sapun možete koristiti svaki dan, siguran je za svakodnevnu upotrebu i sve tipove kože
- umijte kožu toplom vodom kako bi se pore otvorile i koristite sapun kao svaki drugi, izbjegavajući oči. Nasapunajte lice i ostavite nekoliko sekundi do 2 minute da se upije i isperite toplom vodom.

1. tjedan: koristiti sapun samo jednom dnevno po 20 sekundi dok se koža ne privikne.
2. tjedan: koristiti sapun dva puta dnevno po 20 sekundi.
3. tjedan: koristiti sapun dva puta dnevno ostavljajući ga na licu 1-2 minute.

OPREZ I NUSPOJAVE:

Kao kod svakog proizvoda, tako i kod ovog sapuna morate biti oprezne i prvo isprobati na manjem dijelu lica ili nadlanici prije početka upotrebe. Iako siguran za korištenje, pronašla sam informacije da može:
-iritirati i izazvati preosjetljivost. U tom slučaju koristiti ga vrlo štedljivo i jednom dnevno.
-isušivati, što je normalno nakon korištenja kiselina. Dobro nahraniti kožu nakon upotrebe.
-obavezna upotreba krema sa visokim SPF jer koža može biti preosjetljiva na sunce.
- nakon korištenja, mogu se koristiti kreme za izbjeljivanje, ali preporučam obilnu hidrataciju. Preparate za njegu lica sa kiselinama koristite večer kada niste upotrijebile  ovaj sapun.



SASTOJCI:


DJELOVANJE I MOJ DOJAM:

Koristim ovaj sapun nešto više od mjesec dana dva puta dnevno, ujutro i navečer nakon uklanjanja makeupa. Svaku drugu večer ga koristim u kombinaciji s VisaPure. Osjećaj dok pjena stoji na licu je vrlo neobičan, kao da sam na lice stavila šumeću tabletu. Ne, ne šumi niti šušti, ali doslovno imam osjećaj kako pročišćuje pore i radi dubinski piling.
Nakon ispiranja lice je doista svjetlije i škripavo pod prstima, ali preporučujem da budete disciplinirane sa gore opisanom upotrebom iz razloga što dok utrljavate sapun na lice ne osjećate ništa, no može malo peckati ako pretjerate s dužinom držanja pjene na licu.
Na internetu ćete pročitati još puno recenzija ovog sapuna koje su podijeljene: od totalnog izbljeđivanja ožiljaka od akni do totalnih breakouta, ali moj je dojam više nego odličan. Pore su čiste, lice je iz dana u dan svjetlije i jasnije. 
Glede uklanjanja par ožiljaka od akni i hiperpigmentacijskih mrljica te sužavanja pora, nakon nekog vremena napravit ću update ovog posta s fotkama "prije" i "poslije".

CIJENA I DOSTUPNOST:

Kojic acid soap, nažalost, možete nabaviti samo na E-bayu – link, gdje cijene variraju, otprilike košta oko 125 kn (16,50 eur).
Sapun se jako sporo troši i zapravo ova količina je skoro nepotrošiva. Slobodno možete naručiti u kombinaciji s još jednom-dvije osobama i podijeliti troškove i sapun.

Jeste li probale kojični sapun ili tek namjeravate?





Oznake: , , , , , ,