Muška kozmetika: trik ili stvarnost?


Vrlo sam sretna da su beauty blogove počeli pratiti i muškarci te zanimati se za sve one stvari kojima se mi žene stalno borimo: koju kremu? Kako ukloniti bubuljice? Ima li spasa crvenilu?...

U posljednje vrijeme dobivam puno upita muških čitatelja o njezi kože i vrijeme je za jedan post posvećen muškarcima.

Muška/ženska koža?

Kako se mi žene trudimo da u starosti imamo lijepu i zdravu kožu, tako se i  muškarci moraju njegovati već u mladosti. Postoje danas tri vrste muškaraca u segmentu kozmetike:

1. oni koji koriste samo osnovne higijenske potrepštine i ne mare za ostalo
2.oni koji samo glume ove prve a zapravo kradu svojim boljim polovicama razne kozmetičke preparate
3. oni koji uvelike znaju čemu služe kozmetički proizvodi i kako se koriste

Koža muškaraca se ne razlikuje previše od ženske kože. I muškarcima je potrebna hidratacija, piling i zaštita od UV zračenja. Muškarci u najvećem postotku imaju otporniju kožu, deblju i masniju, ali sve više je onih koji dijele s nama probleme dehidracije, nečistu kožu i crvenilo na licu.

Muške kreme?
Proučavajući razne preparate namijenjene muškarcima, odnosno njihove sastojke, nisam uočila ništa posebno što bi trebalo biti isključivo za mušku kožu. Osim, dodanih parfema u razne kreme i gelove kako bi proizvodi imali nekakav "muški" miris pa samim time ugodnije za korištenje onim muškarcima koji vole da njihovi proizvodi nose naziv "for men" i elegantnih crnih i plavih pakiranja da se zna da je za muškarce :D



Predrasude?

U Hrvatskoj su muškarci prilično skeptični kada se radi o kozmetici, misle da će ih okolina čudno gledati ili misliti o njima da su manje muževni. Ovo je velika predrasuda jer ako pazite na prehranu i izgled tijela, ubijate se u vježbanju i pazite na svoj fizički izgled, korištenje kozmetike postaje normalan lifestyle i sve je manje dovoljan samo dezić i gel za tuširanje.
Apsolutno nema ništa loše u tome da koristite kremu za lice ili ruke, posebno ako Vam koža ima specifične probleme.
Make up? 
Puderi za lice i razne podloge nisu samo žensko pomagalo. Ono služi za prekrivanje određenih nedostataka i svjež izgled. Zašto onda ne bi  i muškarci imali takvo lice i samim time se osjećali bolje i samopouzdanije? Najveći problem je u potrazi za onim savršenim preparatom,  kada nastaje nelagoda prilikom testiranja u parfumerijama i drogerijama. 
Zamislite muškarca koji testira puder za lice? Dok je vani ta scena apsolutno normalna, kod nas   još uvijek nailazite na čudne poglede trgovkinja i mušterija.
Moj savjet je da Vam Vaša djevojka/supruga/prijateljica pomogne u izboru, pođite zajedno u drogeriju i pronađite savršen puder za sebe.


Sve više je muških make up artista i gurua koji širom svijeta pomažu u odabiru i otkrivaju trikove kako muškarcima, tako i ženama. bacite pogled na njihove YouTobe kanale, sigurna sam da će te pronaći odlične trikove.

Za kraj, navela bih citat poznatog njemačkog vizažista Karim Sattara koji poručuje:

"To što ste njegovani ne čini vas manje muževnima, nema apsolutno ništa loše u tome da i Vi prekrijete višak sebuma, prištiće i podočnjake"

Sukladno ovom postu,imam jedno malo iznenađenje, a to je serija postova o muškoj njezi koje će pisati muškarci. Opisivat će svoju rutinu, probleme s kožom i moliti Vas sve za dodatne savjete i pomoć.
Uskoro prvi post!

Kako na njegu i mušku kozmetiku gledaju muškarci iz Vaše okoline? Imate li dodatno što poručiti muškarcima?
Također molim muške čitatelje da u komentarima pitaju sve što ih je uvijek zanimalo, zajedničkim snagama odgovarajmo :)


Oznake: ,