Muška njega: M(an)y beauty rutina


Blog Dear Skin sve više prate muškarci i sve se više zanimaju za pravilnu njegu, kako sam najavila u prethodnom postu, večeras je gost na blogu muškarac koji će nam opisati svoju dnevnu rutinu.

Pod nadimkom Subrino, piše nam mladi gospodin koji osim što se zanima za pravilnu njegu, jako voli slatko :) Samim time, autor je prvog bloga koji recenzira slatkiše i vjerujem da će mnoge ljubiteljice slatkog pronaći odlične recenzije- link: Slatka recenzija

Prepuštam Vas Subrinu i njegovim slatkim mukama oko lica :)


Shvatili ste naslov posta? Da, muškarac sam i pišem post o svojoj njezi kože. No, za početak bih se htio predstaviti. Dakle, ja sam Subrino, 26-godišnji mladić iz Slavonije koji muku muči sa masnom/mješovitom kožom sklona prištićima. U tinejdžerskim godinama nisam imao blage veze o tome što je tip kože kao ni da postoji njega kože. Znao sam samo da mi se lice sjaji i da često imam bubuljice što mi se nije svidjelo. Mislio sam da je dovoljno samo oprati lice običnom vodom i nanijeti bilo kakvu hidratantnu kremu na lice da bih s vremenom shvatio da je to potpuno pogrešno.

Zahvaljujući internetu, malo po malo počeo sam se upoznavati s tipovima kože te sam stekao bolje razumijevanje o tome što je dovelo do moje želje da pružim adekvatnu njegu svojoj koži. Isprva sam mislio da imam masnu kožu te sam koristio neke proizvode predviđene za masnu kožu da bih shvatio s vremenom kako mi ne odgovaraju (npr. tonik za čišćenje bi mi bio prejak zbog udjela alkohola ili bih osjećao zatezanje lica i slično). Zbog toga sam shvatio kako imam dva različita tipa kože – zimi suhu kožu koja se svugdje lagano peruta i ljeti masnu/mješovitu kožu sa normalnim/suhim obrazima.

Kao šlag na kraju, koža mi je sklona i povremenim prištićima koji se javljaju na T-zoni (najviše na nosu i bradi). Prištići mi prilično brzo sazrijevaju te se brzo eliminiraju kroz dan-dva, ali nakon njih mi ostaju crvene fleke koje se duže zadržavaju. To znači da imam puno takvih crvenih flekica zbog čega sam pomalo nesiguran do mjere da sam počeo razmišljati o korištenju korektora ili laganog tekućeg pudera kako bih pokušao prikriti nepravilnosti. Problem je u tome što sam potpuno novi u tome te nemam blage veze o takvim proizvodima, ali voljan sam na postepeno učenje.


Nedavno sam započeo s pravom njegom kože na način što sam otišao u najbliži DM trgovinu te sam kupio liniju proizvoda za problematičnu kožu sklona prištićima i miteserima. Opisat ću vam svoju dnevnu rutinu pomoću slike na kojoj su proizvodi brojevno obilježeni. Nadam se da ću ovim putem pomoći muškoj populaciji kod njege kože sa sličnim problemima mojima.

Nakon buđenja, svoju jutarnju rutinu započinjem s umivanjem lica te na tako vlažnu kožu kružnim pokretima nanosim peeling gel za pranje lica (broj 1. na slici). Ovaj proizvod je pogodan za svakodnevnu uporabu jedanput dnevno (ujutro ili navečer). Nakon nanošenja i tretmana, mlakom vodom sam isprao sve sa lica te lagano posušio lice čistim ručnikom. Poslije toga sam stavio hidratantnu kremu (broj 2. na slici) na lice i to je sve. Brzo i lagano!

Na kraju dana, a prije spavanja – svoju večernju rutinu započinjem s umivanjem lica kako bih skinuo ostatke s jutarnjeg tretmana te sam tako vlažnu kožu odmah tretirao sa običnim gelom za pranje lica (broj 3. na slici). Proizvod broj 3 je pogodan i za jutarnju i večernju rutinu. Tretirano lice s gelom za pranje sam odmah isprao sa hladnom vodom te sam namočio blazinicu tonikom za čišćenje (broj 4. na slici) i koju sam laganim pokretima očistio lice od prljavštine nakupljena tijekom dana. Nakon što mi se lice malo posušilo od tonika, lice mi je bilo spremno na nanošenje noćne kreme (broj 5. na slici). I to je to!

Baleini proizvodi su vrlo lagani i nimalo agresivni (osim što je peeling gel pomalo grub jer ima sitne kamenčiće). Već sam 14 dana na ovim proizvodima i primjećujem da mi se lice očistilo i da nema toliko prljavštine na sebi. Jedina mana je što mi prištići i dalje povremeno izlaze te što mi se tijekom dana / na kraju dana lice podosta sjaji što mi se ne sviđa. Vidjet ćemo s vremenom hoće li se nešto promijeniti.

Sva sreća pa postoji široka paleta raznoraznih proizvoda koju ću istraživati s vremenom, a sve s ciljem osiguranja dobrog zdravlja svoje kože. 

Nadam se da vam je ovaj tekst pomogao te da će se javiti pokoji muškarac s komentarom o njezi kože i slično. 

Oznake: ,