FLUIDI SA VISOKOM SPF ZAŠTITOM-USPOREDBA



Kao što znate, veliki sam zagovornik korištenja preparata sa visokom SPF zaštitom i o toj temi sam pisala u više postova:
Sve o SPF zaštiti
Sve o kremama sa SPF
Kombiniranje SPF preparata
Također, bacite pogled na Majine preporuke i recenzije SPF proizvoda:
Kozmetika za svaki džep: kreme za zaštitu od sunca

Danas Vam donosim usporedbu nekoliko preparata s visokim SPF. Pitanja koja mi često postavljate porukama su uglavnom zajednička:

Postoji li krema sa visokom zaštitom koja ne začepljuje pore ?
-Ne, nažalost ne postoji. Barem ju ja do sada nisam otkrila. Ako koristite preparate s minimalno SPF 30, pripremite se na činjenicu da sastojci koji štite od UV zraka bilo kemijski (oxybenzone, avobenzone, octinoxate, meroxyl sx..), bilo fizički (titanium dioxide i zink oxide) začepljuju pore i na tu činjenicu ne možemo utjecati, ali možemo izabrati lagane teksture koje će dozvoliti da se koža ne masti dodatno i dobro čistiti lice dva puta dnevno.
Kod ove činjenice možete izabrati: čiste pore i rizik od sunčevog zračenja i njegove posljedice na kožu ili nekoliko komedona koji nisu strašni i dugoročno čistu i zdravu kožu. Toplo Vam preporučujem ovo drugo! 
Možeš li mi preporučiti kremu sa visokim SPF koja hidratizira?
-Takvi preparati su prava rijetkost jer proizvođači računaju da koristimo takve proizvode na suncu nekoliko sati ili ih nanosimo preko uobičajene dnevne hidratantne kreme.
Ja osobno ne volim nanositi kremu preko kreme i još na sve to puder, to mi je previše slojeva i zato problem riješim hidratantnim serumom ispod proizvoda sa visokim SPF.

Moja koža je mješovita i jako se znojim u licu, zato su moj izbor fluidi ili emulzije. Evo pregled nekoliko njih koji su u mojoj momentalnoj postavi.

EUCERIN SUN MATIRAJUĆI FLUID SPF 50


OPISVrlo visoka UVA/UVB zaštita (u skladu s EU preporukama) za lice, vrat i dekolte. Fluid za zaštitu od sunca štiti od oštećenja koja nastaju kod izlaganja suncu i dubinski jača kožu svojim trodimenzionalnim sustavom zaštite. Lagana tekstura fluida kožu ne čini sjajnom, nego matiranom.
Za normalnu i mješovitu kožu, bez mirisa, nije komedogen, matira kožu lica, vodootporan, pouzdano štiti od nastanka pigmentnih mrlja, prikladan za osjetljivu kožu, kožu sklonu aknama te nakon pilinga ili terapije laserom.
SASTOJCI: Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Alcohol Denat., Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Methylpropanediol, Titanium Dioxide, Panthenol, C18-36 Acid Triglyceride, Ceteareth-20 | Diethylhexyl Butamido Triazone, Tocopheryl Acetate, VP/Hexadecene Copolymer, Caprylyl Glycol, Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Trimethoxycaprylylsilane, BHT
CIJENA: 136 kn- 50 ml
MOJ DOJAM I OPIS: Ovaj fluid je moj dugogodišnji favorit. Tekstura je rijetka i fluidna, te je potrebno protresti bočicu prije upotrebe. Boja je lagano žućkasta i ne ostavlja bijeli trag na koži. Na meni se upija cca 5-7 minuta i ostavlja lagani masnjikavi sloj na koži. Ne znam zašto ga zovu "matirajući"jer ne matira kožu, ali je osjećaj na licu lagan posebno kada je vani +35.
Ambalaža je praktična i lako se nosi u torbici. Pogodan kao podloga za sve vrste pudera osim pravih mineralnih.

DUCRAY MELASCREEN EMULZIJA SPF 50:


OPIS: Emulzija za sprječavanje nastanka i posvjetljivanje suncem izazvanih pojačanih pigmentacija na koži Melascreen emulzija SPF 50+ pruža vrlo visoku UVB i UVA zaštitu od sunca, a namijenjena je koži sklonoj neujednačenoj pigmentaciji. Trajnom primjenom postojeće mrlje znatno posvjetljuje. Osobito se preporučuje trudnicama.
SASTOJCI: 

CIJENA: 117 kn-40 ml
MOJ DOJAM I OPIS: Jedan od mojih najdražih proizvoda, prvenstveno iz razloga što ne sadrži avebenzon i zato pogodna kao podloga ispod bilo kojeg pudera. Iako emulzija, tekstura je prilično gusta (ne kao krema a opet nije vodenasta). Pogodna i za suhu kožu koju neće dodatno isušiti. Na mojoj mješovitoj koži se upija kroz 10 minuta, ostavlja lagani bjelkasti trag koji nestaje kada se emulzija potpuno upije. Osjećaj na licu je lagan bez težine, no ipak se tokom dana zasjajim, ali to se događa ionako sa svim proizvodima. Ne posvjetljuje stare pigmentacije, ali djeluje da se ne stvaraju nove.
Pohvala za higijensko pakiranje na pumpicu i omjer cijene i kvalitete.



LA ROCHE POSAY ANTHELIOS ULTRA-LIGHT FLUID ZA LICE SPF 50


OPISNova, iznimno lagana i nemasna tekstura s nevidljivim završnim slojem je vodootporna i primjerena za osjetljivu kožu. Proizvod je namijenjen normalnoj do mješovitoj koži te pruža optimalnu zaštitu od opeklina i kožnih promjena, kao i staničnog oštećenja uzrokovanog UV zrakama. Proizvod je bez mirisa, parabena, nekomedogen te je ispitan pod • Još viša zaštita od UVA zraka: PPD 42 i dodatna zaštita od dugih UVA zraka

 Laganija tekstura: neprimjetan i nemastan zaštitni sloj koji ne ostavlja bijele tragove i jednostavno se nanosi. Tekstura je pogodna kao podloga za šminku.

SASTOJCI:


CIJENA: 129 kn- 50 ml
MOJ DOJAM I OPIS: tekstura je zaista ultra lagana i vodenasta, nema bijelog traga na licu. Jako mi se sviđa osjećaj na licu koji ne stvara težinu i odlična je podloga za puder. Na mom licu se upije za cca 5-10 minuta preko seruma, dok na čistom licu upijanje je puno brže. Starija verzija Anthelios fluida mi se nije previše svidjela jer me prilično isušivao, no ovaj novi je jako dobar kandidat da postane moj ovogodišnji favorit. Ne iritira osjetljivu kožu, ipak oprez prilikom nanošenja oko očiju, kao uostalom kod svih sličnih proizvoda. Odlično praktično pakiranje. UVA zaštita iznosi čak 42 što je vrlo, vrlo pohvalno!


BIODERMA PHOTODERM MAX ULTRA FLUID SPF 50

OPISPhotoderm MAX fluid učinkovito štiti normalnu, mješovitu i masnu kožu lica od štetnog utjecaja UV zračenja. Posebno je prikladna u slučajevima izrazito osjetljive i svijetle kože, kod izloženosti jakom sunčevom zračenju, pojačane ili oslabljenje pigmentacije te kožnih stanja koja se pogoršavaju izlaganjem suncu.
SASTOJCIWATER (AQUA), DICAPRYLYL CARBONATE, CYCLOPENTASILOXANE, OCTOCRYLENE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL (TINOSORB M), BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, GLYCERIN, ISONONYL ISONONANOATE, PROPYLENE GLYCOL, PEG 30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, BIS-BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE (TINOSORB S), LAURYL PEG/PPG1/18 METHICONE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ECTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, DECYL GLUCOSIDE, SODIUM CITRATE, STEARALKONIUM HECTORITE, XANTHAN GUM, LACTIC ACID, PROPLYENE CARBONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN.

CIJENA: 99,90 kn-40 ml
MOJ DOJAM I OPIS: lagana i vodenasta emulzija koja se brzo upija, ostavlja lagani bjeličasti trag, ali brzo nestaje kada se u potpunosti upije. Nije loša kao podloga za puder iako sam primjetila da se lagano trusi kada nanosim puder koji brzo oksidira. Odličan izbor za boravak u prirodi i na plaži, kao i one dane kada se ne šminkamo. Pohvala za visoku UVA zaštitu (40).


LA PRAIRIE SUN PROTECTION EMULZIJA SPF 30

OPIS: dnevna lagana emulzija za lice i tijelo. Sadrži antioksidante i emolijense koji štite i hidratiziraju kožu, te sprečavaju preuranjeno starenje.
SASTOJCI:
CIJENA:  780 kn- 125 ml
MOJ DOJAM I OPIS: ovo je jedan od fluida sa visokom UV zaštitom koja doista ne masti, hidratizira i upija se trenutno bez ikakvih masnih ili bijelih tragova. Odlična podloga za makeup iako se trusi ukoliko se pretjera sa nanošenjem. Cijena je takva kakva je ali vrijedi svake lipe i dugo traje (125ml). Pogodna za sve vrste kože jer ne isušuje i ne masti.


ALPHA H DAILY ESSENTIAL MOISTURISER SPF 50

OPIS: dnevni lagani ovlaživač za lice sa SPF 50 za sve tipove kože.
SASTOJCI: Aqua, Homosalate, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cera Aklba, Benzophenone-3, Paraffinium Liquidium, Silica, Isopropyl Myristate, Octocrylene, PEG-15 Cocamine, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, PEG-40 Stearate, Hydrolxyethylcellulose, Carbomer, Triethnolamine, Methylparaben, Propylparaben, Tocopherol, Aloe Barbadensis Leaf Juice.
CIJENA: cca 27 funti za 50 ml isključivo preko neta
MOJ DOJAM I OPIS: kada sam probala prvi put ovaj proizvod, jako sam se iznenadila laganom i ne masnom teksturom, ne ostavlja bijele tragove i brzo se upija. Ljeti odlično hidratizira, no ostatak godine ispod moram nanositi serum jer nije hidratacija nije dovoljna. Odlična podloga za puder, jedina mana je nedostupnost i naručivanje preko online shopova. Pogodan za sve vrste kože, čak i najmasniju.
jedna od rijetkih koje zaista hidratiziraju i imaju visoki SPF, po svojstvima na koži vrlo slična gore opisanom La Praire fluidu. Oprez oko nanošenja oko očiju jer iritira ukoliko završi u oku.



Obzirom na moje zagovaranje zaštite od UV zraka,ova postava neće ostati na ovim proizvodima i imam na wish listi još neke proizvode koje planiram isprobati. Također, očekujte detaljnije recenzije za svaki pojedinačni proizvod.

Koji je Vaš ovogodišnji SPF favorit?

Oznake: , , , , , , ,