GIORGIO ARMANI : ARMANI CODE for MEN



Kada bih mogla birati kako bi trebali muškarci mirisati, jedan od favorita je već kultni Armani Code for Men o kojem Vam danas pišem.

Ultra popularan Armani Code ugledao je svjetlost dana 2004-te godine i sjećam se kao jučer elegantne crne bočice koja je vrlo brzo postala omiljena muškarcima diljem svijeta .
Postoji li koji član muške populacije da nije probao ovaj miris? Ako da, to je velika šteta..u moru mirisa i trendova, Code je ostao dosljedan i ostavlja mnoge popularne parfeme daleko iza sebe.

Code pripada orijentalno-začinskoj grupi parfema. Otvara se svježim notama bergamota i limuna koje traju nekoliko minuta i potom se pretvara u slatkast miris koji u svojim središnjim, baznim notama ima  ono što daje toplinu i muževnost ovom parfemu: zvjezdani anis, tonka, list duhana koji daje slatkoću i svježe obrađena koža.




Slatkasti duhan i anis, potom suhe drvenaste note čine ovu kompoziciju elegantnom, ali citrusno otvaranje limuna i bergamota podižu cijelu priču i daju dozu svježine. 
Kontrast između otvaranja top, odnosno baznih nota je vrlo izražen. Otvaranje je na rubu citrusnog, svježeg, muževnog i oštrog, dok su bazne note prepune drvenih nota, baršunaste i tople

Kada sam prvi put pomirisala ovaj miris na bloteru,pomislila sam kako će ovo biti još jedan hedonistički parfem mnogih muškaraca, i nisam se prevarila!
Muški Code osvojio me svojom muževnošću i toplinom da sam poželjela taj miris njušiti u tišini svoga doma zamišljajući situacije u kojima bih ga željela osjetiti.


Code ne bih svrstala u elegantne parfeme, iako ni to nije pogrešna riječ. Zamišljam ga u svečanijim prilikama ali mislim da Giorgio Armani  nije to htio postići. Ovo nije neki brutalan ili vulgaran miris, ovo je parfem za fine i suzdržane momke ali istovremeno sexy i uzbudljiv. Code je parfem za modernog muškarca, onog koji je sad u teretani, sad u autu a onda na večeri sa svojom dragom.



 Giorgio Armani je potpisao mnoge mirise, a jedan od najboljih potpisa je upravo Code for Men. Meni osobno puno bolji od ženske verzije. Moram li posebno napisati da ga i sama rado nosim? Ne, ne miriši na meni kao tipični muški parfem, na mojoj koži se razvija u toplu kompoziciju kakve najviše volim s dozom puderastog štiha.

Što se same kvalitete tiče, Code nije splet slučajnih okolnosti, tvorac je itekako imao ideju i viziju. Spojevi određenih nota, specifični sastojci i sama ideja vodilja, turbo uspješno je pretočena u bočicu koja je s pravom zauzela opaku reputaciju.



Bezvremenski miris koji je pronašao svoje visoko mjesto u parfemskoj umjetnosti. I neka ga nosi svaki drugi muškarac, neka je popularan, ovo je esencija muževnosti pretvorena u kapljice.

Za kraj,fotka glumca Chris Pine koji je novo zaštitno lice jednog od najprodavanijih muških mirisa - ARMANI CODE.
O da, tako nekako zamišljam muškarca koji ga nosi:  snažna karizma, prirođena elegancija i neodoljivi šarm.
Tko bi odolio? :D






P.S. isprike na pomalo subjektivnoj recenziji, Code je za mene jedan od najvećih muških mirisa ovog doba kada su u pitanju mainstream parfemi.

Oznake: , , ,