NUXE BIO- BEAUTE BB KREMA-SVIJETLA NIJANSA



Proteklih, nešto više od dva tjedna testiram još jednu BB kremu koju smo s nestrpljenjem čekali- Nuxe Baršunasta BB krema koja je nedavno stigla na police ljekarni.



OPIS PROIZVODA:
Prva certificirana organska BB krema koja kožu lica čini baršunastom poput breskve, s jedinstvenom teksturom "druge kože". Ima čak 10 različitih djelovanja na kožu: dugotrajno hidratizira i omekšava kožu, ujednačava ten, korigira tamne mrlje i crvenilo, djeluje antioksidativno, štiti od UV zračenja (SPF 8), budi prirodan sjaj tena, prikriva nepravilnosti, zaglađuje bore i fine linije te ujednačava ten i djeluje matirajuće.
Ekstrakt organske breskve odgovoran je za hidrataciju i omekšavanje kože, ekstrakt bijelog čaja ujednačava ten i korigira tamne mrlje i crvenilo te djeluje antioksidativno, dok ekstrakt organske borovnice budi prirodan sjaj tena i ima antioksidativno djelovanje. Mineralni filtri pružaju zaštitu od sunca, dok prirodni mineralni pigmenti prikrivaju nepravilnosti, zaglađuju bore i fine linije, ujednačavaju ten i djeluju matirajuće. Skvalini derivirani iz maslinovog ulja osiguravaju savršeno prijanjanje na kožu

PAKIRANJE:
Krema je pakirana u plastičnu tubu uskog dizajna i aplikatora koji omogućava lagodno doziranje proizvoda. Sama ambalaža ne zauzima puno prostora u torbicama, te je higijenska i praktična.

TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE:
Breskva! Kada prvi put izvadite kremu iz kutije, prvo na što ćete pomisliti je sočna breskvica. Divan miris, nježan i ne zadržava se na koži, ali uživat ćete u njemu dok nanosite kremu. 
Tekstura je osrednja, ne pregusta ni prerijetka, rekla bih taman kako treba za jedan proizvod koji predstavlja kombinaciju njege i korekcije.
Glede upijanja, moram napomenuti da sam ovu kremu probala koristiti na više načina i preko raznih proizvoda ( samostalno, preko seruma, preko hidratantne kreme, preko kreme sa visokim SPF), učinak je jednak: na mojoj mješovitoj koži se brzo upija, nekih 5-10 minuta ostavljajući lagano ljepljiv osjećaj što ne zamjeram obzirom da je bez silikona. Najbrže se upija samostalno, preko druge kreme treba joj malo duže, no u konačnici nema osjećaja maske. 
swatch- svijetla nijansa na suncu
.

Na zadnjoj fotografiji možete vidjeti kako se krema savršeno stopila s mojom kožom. Ovaj segment "stapanja" me zaista oduševio! Dugo nisam naišla na BB-icu koja taj posao tako dobro radi. Svjetlija nijansa koju imam je žutog podtona, ali mislim da bi prilično odgovarala osobama s neutralnim tenom.

PREKRIVANJE I DJELOVANJE:
Krema se lako razmazuje, jednim slojem prekriva skoro savršeno,  ja koja imam zaista dosta za prekriti nisam imala potrebe za dodatnim slojevima. Po potrebi se može lako nadograditi u slučaju većih nepravilnosti. 



Što se tiče hidratacije, nemam zamjerku. Moje lice je mješovito-osjetljivo-dehidrirano i obično me obrazi počnu zatezati nakon nekoliko sati, kada jedva čekam skinuti sve sa njega i dobro ga hidratizirati.
Iako sam Bio-Beaute kremu isprobala preko drugih proizvoda, samostalno hidratizira dobrih 6-8 sati. Napominjem da radim u uvjetima gdje bi se svaka koža osušila odmah- dim, nečistoće, suh zrak, stoga vjerujem da u nekim normalnijim uvjetima hidratacija može potrajati duže.

SASTOJCI:

ZAKLJUČAK:

Nuxe Bio Beaute BB krema je jedna od rijetkih BB krema na našem tržištu koje sam ja imala prilike probati da ostavlja lagan osjećaj na licu, brzo se upija i hidratizira. Ono što je mene najviše zanimalo da li matira, taj dio me svih ovih dana jako zbunjuje. Naime, nakon nanošenja, krema se brzo osuši i stvori mat efekt, ali već nakon nekih pola sata, moja T zona se počne prilično sjajiti, posebno oko nosa. Pretpostavljam da je to efekt "baršunaste i blistave kože" kako piše u opisu proizvoda. Zaključak- krema ne može matirati i pružati blistavost istovremeno. Zapravo kod mene daje blistavost koju ipak na području oko nosa matiram puderom u kamenu.
Boja ne oksidira unutar osam sati, ne iritira osjetljivu kožu i nema nuspojava u obliku komedona i sličnih gadova.

Najveći nedostatak ove BB kreme je preniska UV zaštita koja iznosi SPF 8. Zaista mislim da je Nuxe mogao ubaciti u sve ove sastojke malo veću zaštitu i moja preporuka je koristiti dodatnu zaštitnu kremu ispod, posebno u slučaju da boravite na suncu.
Kremu bih preporučila osobama sa normalnom i suhom kožom (možete dodati par kapi Nuxe suhog ulja za dodatnu hidrataciju) i osobama koje vole voćne mirise u svojim hidratantnim kremama.
Masna i izrazito mješovita koža bolje preskočiti ovaj proizvod, bojim se da bi bila preteška, isticala proširene pore i davala previše sjaja ionako sjajnoj koži.

Bio Beaute kremu možete koristiti za dnevni look, npr za posao ili kavu uz ležeran stil i laganiji makeup:

Za poslovne sastanke, odlazak kod rodbine ili prijatelja:

Kao i za večernje izlaske uz jači makeup:

Za koju god priliku upotrijebite, neće Vas iznevjeriti osjećaj hidratacije, prekrivanja i možete biti bezbrižne. Naravno, puder u kamenu nositi u torbici !

CIJENA: 120 kn- 30 ml, dobavljivo u ljekarnama i DM ljekarničkom odjelu.

*PR PROIZVOD


Jeste li već probale Bio-Beaute BB kremu? Koji je Vaš omiljeni Nuxe proizvod?

Oznake: , ,