Poliklinika Poliderma : analiza lica s uređajem VISIA




O mojoj dugogodišnjoj borbi s crvenilom, proširenim kapilarima, podočnjacima i hiperpigmentacijama mogle ste puno čitati na ovom blogu, a svemu su se pridružile i proširene pore i bore, tako da "veselju" nikad kraja :D
Nemalo sam se iznenadila, kada sam prije mjesec dana dobila poziv stručnog tima Poliklinike Poliderma,  klinike specijalizirane za dermatologiju na pregled i analizu mog stanja kože pomoću uređaja VISIA.

Moram priznati da sam bila doista skeptična. Naime, moja dosadašnja iskustva s raznim analizama nisu bila baš uvjerljiva. Vrlo često nailazimo na slične usluge u ljekarnama, promocijama i parfumerijama, i obično se takve analize obavljaju amaterskim uređajima,  preko makeup-a ili dnevne njege i pokazuju momentalno stanje kože koje ne mora biti realno.
Što se tiče dermatologa, moja obitelj i ja imamo puno iskustva i posjetila sam mnoge dermatološke ordinacije. Uglavnom sam dobivala površni pregled, recept za kortikosteroide i/ili antibiotike, preporuku nekog ljekarničkog brenda (ovisno s kojim brendom doktor ima deal) i ispraćaj riječima :"Dođite na kontrolu za 3 mjeseca". Radi takvih iskustava, izgubila sam povjerenje u dermatologe, ali ovaj puta sam sa zanimanjem posjetila dr. Dinka Kaliternu u njegovoj Poliklinici.

Poliklinika Poliderma smještena je u samom centru Zagreba, točnije na adresi Dolac 1.



Ulaskom u kliniku, dočekat će Vas srdačno i lijepo osoblje koje se sastoji od medicinskih sestara i uvesti u prostranu i ugodnu čekaonicu kojom dominira veliki pult iza kojeg se kriju police preeeepune kozmetike. Poliderma radi s najboljim brendovima : Apivita, dr.Brandt, Bioclin, La Roche Posay, Vichy, Heliocare, Mustela, Bioderma, John Masters Organics, Skincode, Silverex,  Ulola i mnogi drugi, a vidjela sam ineke novosti kao što je brend Dermavisc. Testera ima kao u priči stoga ako nemate gdje isprobati i/ili kupiti tražene proizvode, možete to u Polidermi. Vidjela sam i dodatke prehrani (vitamine, matična mliječ itd) također renomiranih proizvođača.


Kada je kozmetika u pitanju, jako me zanimalo koji brend dr.Kaliterna najviše voli i jako sam se iznenadila kada sam shvatila da doktor preporučuje razne proizvode svakoj klijentici individualno. Ovisno o problemu i potrebi. Nema favoriziranja i to je prva predrasuda koju sam uspjela srušiti.

Vratimo se na moj pregled. Doktor Kaliterna i njegov tim već neko vrijeme prate moj blog i znaju da je moj osnovni problem crvenilo,  a koliko vidim po komentarima i pitanjima, crvenilo i osjetljiva koža i Vas drage moje prilično muči.
U prostranoj ordinaciji kojom dominira crni kožni kauč na koji sam se udobno smjestila, obavila sam razgovor s doktorom koji mi je objasnio na koji će način  pregledati moje stanje kože.



 Moram priznati da sam se prilično opustila od prve. Dr. Kaliterna je čovjek koji objašnjava jednostavnim rječnikom nama laicima, bez previše stručnih termina. Usput je vrlo otvoren i realan tako da sam imala dojam kao da se znamo već dugo vremena. Čekajući u čekaonici, primjetila sam da takav pristup doktor ima prema svakoj klijentici što mi se dopalo jer time je srušena predrasuda da se doktori ponašaju "bahato". Nažalost, ali takva su moja dosadašnja iskustva.

VISIA je uređaj s kojim se dobivaju 3D slike analize stanja kože vrlo visoke rezolucije, detaljan prikaz oštećenja od UV zraka, bore na licu, pigmentacijske i vaskularne nepravilnosti, stanje akni, rosacee,melasme itd. Više o VISI-i možete pročitati na ovom linku.


 Izgleda kao neka vrsta prozora s utorom za glavu gdje u točno položeni stalak položite bradu, zažmirite i doktor poslika lice u tri položaja. Povezan je s kompjuterom koji za nekoliko minuta analizira slike i dobijete rezultat koji ne laže. Prethodno Vam sestra očisti lice Mustelinom micelarnom koja btw predobro miriši i čisti.
Lice bez makeup-a (osim na kapcima)






REZULTAT?

Hiperpigmentacije:


Proširene pore:


Crvenilo i proširene kapilare:


Oštećenja od UV zraka i bore:


 Priznajem, očekivala sam užas, ali ove fotke su me doslovno ostavile širom otvorenih usta.
Neminovno pitanje je bilo: što sad? ?
Doktorova preporuka je Clear Lift laserski tretman, najnoviji i revolucionaran laser koji se momentalno nudi jedino u Polidermi. Više o njemu, pisat ću Vam u narednim postovima.

U aktualnom Poliderminom cjeniku, analiza lica VISIA uređajem košta 500 kn. Po meni, nema nikakvog smisla doći samo na ovaj pregled bez namjere da se krene u borbu protiv estetskih i/ili zdravstvenih problema s licem uz konzultaciju s doktorom. Kako sam saznala iz mnogih pouzdanih izvora, niti jedna klijentica koja se odlučila na tretmane u Polidermi nije ovaj pregled platila već dapače, doktor je uredno nakon svakog tretmana ispočetka analizirao lice kako bi se dobile usporedne fotografije "prije" i "poslije".

Tako je bilo i kod mene i u nastavku serije postova o Poliklinici Poliderma, očekuju Vas šokantne fotke moga lica "prije" i "poslije" nakon raznih tretmana koje sam isprobala.

Kako Vam se sviđa ovakva analiza stanja kože? jeste li isprobale nešto slično?


Oznake: , , , , , , , , ,