POTREBNA IM JE NAŠA POMOĆ

Posted by Dear Skin at 17:36

Iako sam danas planirala objaviti jedan drugi post, radi katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku, mi koje smo na toplom i suhom pružimo maksimalnu podršku i pomoć onima kojima je najpotrebnija.


Neke informacije sam pronašla na Index-u , ukoliko znate  gdje se još prikuplja pomoć, napišite u komentaru.

ZAGREB
Pomažu i studenti
Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti i Klub studenata Fakulteta političkih znanosti organiziraju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu Slavonije, Bosne i Hercegovine te Srbije, koje je pogođeno poplavama. U prostorijama Kluba studenata FPZG-a (dvorište Fakulteta) organizirat će se prikupljanje konzervirane i suhe hrane, vode, odjeće, obuće, rukavica, svijeća, baterija, deka, pelena, higijenskih potrepština, papirnatih ubrusa, sredstava za čišćenje i dezinfekciju, kao i ostalih stvari potrebnih za pomoć ugroženima u poplavama.
Prikupljanje će biti organizirano sukladno radnom vremenu Kluba (9 – 21 h) i to od ponedjeljka (19.5.2014.) do petka (23.5.2014.). "Nakon što prikupimo humanitarnu pomoć, ista će biti poslana organizacijama koje su u mogućnosti distribuirati prikupljene stvari pogođenim područjima, poput Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Zagrebu i sl. Kolegice i kolege, pokažimo svoju solidarnost s ugroženim stanovništvom poplavljenih područja i budimo dio regionalnog humanitarnog projekta!", poručuju studenti.

Pomoć se prikuplja se i u studentskom domu Stjepan Radić na Savi. Akcija traje danas do kraja dana.
Slavonska udruga studenata poziva sve koji mogu nešto donirati da dostave do sljedećih adresa
RAVNICA (Prostor Slavonske udruge studenata), Antuna Bauera 19 - U PONEDJELJAK OD 10:00 - 21:00h


Veterinarski fakultet (Heinzlova 55) u prostoru Studentskog Zbora Veterinarskog fakulteta - U PONEDJELJAK OD 10:00h - 16:00hStudenti poručuju da im se možete javiti i na broj telefona 091/739 95 35.

Pomažu i građani

"Danas u nedjelju 18.05.2014. od 15 do 17 sati sakupljamo nekvarljive namirnice za stanovnike Županje i okolnih sela koja su pogođena poplavom. Molimo Vas ako možete izdvojiti koju kunu i kupiti nešto nekvarljive hrane za nastradale obitelji. Hrana će se sakupljati u zapadnom dijelu Zagreba u Vrapču ispred Doma zdravlja, Vrabečka ulica 4 i u Novom Zagrebu Arena Zagreb Lanište 30. Molimo sve koji su u mogućnosti da se odazovu ovoj akciji!" poručuju Zagrepčani.


Zagrebačka humanitarna udruga Mali zmaj organizira prikupljanje pomoći za žrtve poplava u Slavoniji. Prikupljamo flaširanu vodu, dezinfekcijska sredstva, konzerviranu hranu, lijekove protiv bolova, higijenske potrepštine i mlijeko u prahu za bebe. Navedeno možete donijeti u prostorije udruge na adresi Nova cesta 71, danas od 17:00 do 20:00 sati, ili u ponedjeljak i utorak, od 11:00 do 20:00.
Pomaže i Brodarica
Od danas do kraja tjedna u prostorijama Župnog ureda u Brodarici možete donijeti odjeću, obuće, higijenske potrepštine, konzerviranu hranu i sve ostalo što može pomoći ugroženom stanovništvu od poplava u Slavoniji i BIH. Akciju od danas organizira brodarička župa, tamošnji mjesni odbor i gradski odbor HSP dr.Ante Starčević. Pomoć se prikuplja u župnom uredu, na adresi Krapanjskih spužvara 41 na Brodarici. a možete se javiti i predsjedniku MO Brodarica Antoniju Goviću na mobitel broj 095/870-1136, javlja portal ŠibenikIN.
Organizirano prikupljanje pomoći u Požegi:
Požeška udruga mladih aktivista PUMA prikuplja donacije u svom prostoru: Ulica Antuna Kanižlića 1 (pored banke PBZ), Požega.Caritas Požeške biskupije: novčane uplate na žiro-račun IBAN HR4223860021130011296

te donacije u sjedište Caritasa: Vukovarska 7, Požega.

 Čepin pomaže stradalnicima od poplava!
U prostorijama KUD Ivan Kapistran Adamović (kod knjižnice, preko puta pošte u Čepinu) organizirano je prikupljanje potrebnih stvari za stradalnike u poplavama danas, sutra i prekosutra (18,19,20.5) od 18 - 20,00 sati.  Potrebno je sve što možete odvojiti, donirati, kupiti bar nekoliko sitnica u trgovini i donjeti kako bi se napravila pošiljka i isporučila što prije izbjeglim stradalnicima u pripremljenim sabirnim centrima.


Ako je potrebne doći do vas i preuzeti stvari, namirnice i potrepštine, nazovite na 099 806 7788 broj telefona.


Osijek pomaže
Od ponedjeljka 19.05.2014. godine u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta (Cara Hadrijana bb, preko puta HEP-Plina pored bivše vojarne) od 9:00h skupljat će se sve potrebno za pomoć poplavljenim područijima.
Aktivisti živog zida iz Osijeka također organiziraju pomoć za stradale u poplavama. Svi koji su voljni pomoći, mogu se obratit na mob: 095 1995 123
Varaždin pomaže
U ponedjeljak u hotelu Turist u Varaždinu od 8-19 skupljaju se prilozi za sve tri države. Pomoć je potrebna doslovno u svemu: hrana (konzerve,dječja hrana,..), odjeća, obuća, potrepštine za osobnu higijenu (sapuni, šamponi, ulošci), ručnici, čarape, deke... "Bilo što da možete odvojiti je dobro došlo. Ako donosite dječje kašice u staklenkama, dobro ih omotajte. Molimo ako je moguće dostavljati robu u kutijama radi daljnjeg transporta", poručuju organizatori.
Slavonski Brod
Prikupljanje pomoći organizira se u ulici P. Krešimira IV  2 (zadnji neboder od korza, suteren)  - Volonterski centar Slavonski Brod, danas od 15 h, sutra i cijeli tjedan od 10 do 14 h.
Rijeka
Pomoć prikuplja i Klub mladih Rijeka, na adresi Erazma Bačića 9a.  Rijeka prikuplja pomoć stradalima od poplave od danas, u nedjelju 18.05. Od 18h do 00:00 te kroz tjedan od ponedjeljka do  petka od 08:00 do 00:00, a u subotu od 10:00 do 00:00


"Pozivamo ljude da donesu toplu odjeću i obuću, deke i sve ostalo sto misle da je potrebno. Stradalima su potrebne stvari za osobnu higijenu, maloj djeci kašasta hrana, donirati hranu koja moze duže stajati.", poručuju.

Materijalne potrepštine za sve ugrožene stanovnike skupljaju se i na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, u suradnji s Leo i Lions klubovima iz Rijeke. Sve što možete izdvojiti i da Vam ne treba donesite sutra i prekosutra na Učiteljski fakultet (Sveučilišna avenija 6, kampus).
Daruvar
Tko želi pomoći može hranu i ostale potrepštine odnijeti u prosto Radija Daruvar te u prostorije Crvenog križa u Daruvaru od 12:30h.
Donji Miholjac
Društvo Naša djeca iz Donjeg Miholjca uključuje se u prikupljanju donacija stradalim u katastrofalnim poplavama.  U naredna tri dana, od ponedjeljka 19.05. pa do 21.05.2014 otvorit će svoje prostorije i organizirati dežurstva za prihvat donacija, svaki dan od 17.00-19.00 h.
"Skupljamo znači sve od odjeće, posteljine ,deka, lijekovi protiv bolova, zavoji, hrana za bebe. Uglavnom ljudima je potrebno sve čak i slatkiši za tu dječicu, igračke. Ako donirate hranu mora biti poput suhomesnate ,konzerve...samo da nije svježe. Nadam se da ćete se odazvati u velikom broju i pokazati veliko srce i humanost jer nikad ne znamo kad će i nama takva pomoć biti potrebna.", poručuju iz Društva.
Đurđevac
Udruga ‘SKUP’ Đurđevac organizira prikupljanje pomoći stradalima koja se može predati u Domu Mladena Markača u Đurđevcu na adresi Grkinska 4. Akcija sakupljanja nekvarljivih namirnica i ostalih potrepština počinje sutra u ponedjeljak 19.05.2014. od 09:00 sati. Ako možete izdvojite koju kunu i kupiti nešto nekvarljive hrane za nastradale obitelji. Mole se svi koji su u mogućnosti da se odazovu ovoj akciji!  Akciji sakupljanja pomoći, pridružuje se i Udruga hrvatskih branitelja 1990 1996 RH.
INFO: 099 404 51 02
095 214 00 01

Našice
Pomoć se prikuplja u prostorijama DV-a i JVP-a Našice u Našicama. Našički vatrogasci i facebook stranica Našice organizirali su prikupljanje u suradnji s Crvenim križem Vinkovci.
Koprivnica
Donacije u hrani i ostalim potrepštinama mogu se donijeti u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u ul. Braće Radića 7. Čeka se donacija Podravke i Danice pa će se sve to zajedno uputiti ovih dana na odredište. Donacije će biti će namijenjene ili Vukovaru, ili Županji ili Slavosnkom Brodu; još nije odlučeno, ali uglavnom najpogođenijim hrvatskim područjima.
Zaprešić
Zaprešić organizira prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljene. Pomoć se može dostaviti u Župu  Kraljice Apostola i na adresu Antuna Mihanovića br 24. Kordinator Sonja Radman Livaja.
Prikuplja se: odjeća, obuća, posteljina, prekrivači, pelene za odrasle i djecu, higijenske potrepštine, sredstva za dezinfekciju, lopate,metle, hrana isključivo konzerve, šećer, ulje, mlijeko trajno, suhi keksi, voda, hrana za kućne ljubimce, vreće za spavanje, igračke. Broj kontakta 099 33 13 463.

Donji Miholjac


Udruga žena Hrvatsko srce Donji Miholjac organizira prikupljanje pomoći u svojim prostorijama na Trgu Ante Starčevića (znad kino-sale). Pomoć će se prikupljati : ponedjeljak 19.05.2014. od 18:00h-21:00h i u utorak 20.05.2014. od 18:00h-20:00h.

Karlovac


Taekwondo klub Karlovac organizira natjecanje 24.5., te se u sklopu toga organizira skupljanje potrepština. Adresa je: Kralja Tomislava 9, Atomsko sklonište.Stvari koje bi sakupili, na dan natjecanja bi bile isporučene ljudima kojima su najpotrebnije. Paketi se mogu donijeti svakom danom od 17 do 21.30 sati.

Živi zid pomaže
Živi zid poziva građane da se priključe članovima naše udruge koji pomažu poplavljenim područjima.  Molimo vas da pomognete donacijama u hrani i higijenskim potrepštinama za stradalo stanovništvo, dobrovoljce, aktiviste i vojsku. Za Pulu se javite kolegici Nensi Krupić: 098/252-877Za Zagreb Mario Gracin: 091/590-1244


Karlovac Ivan Vilibor Sinčić: 091/971-4598


Međimurje Vladimira Palfi: 095/524-5688


Popovača: 091/3369-218


Osijek Michaela Varga: 095/1995-123

Split
Budući da u Splitu nije zasad službeno organizirano prikupljanje pomoći, zasad se još uvijek obavlja interno povezivanjem preko facebooka. Oni koji su voljni pomoći javljaju se u inbox na dva profila (Dijana U Zemlji Čudesa i Nada Nigojevic). 


Kampus Borongaj
Sutra će se na Kampusu Borongaj kod menze skupljati pomoć za područja pogođena poplavama. Štand će biti tamo od cca. 10 sati. Po to poslije dolazi kombi koji vozi pomoć u okolicu Županje. Ujedno donesite sutra robu, deke i higijenske potrepštine jer tog im najviše treba.


Vinkovci


Izviđači u Vinkovcima skupljaju sve od hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrpština i svega ostalog danas i sutra od 10 do 20 sati. Prikupljanje se provodi u prostorijama Odreda izviđača Vinkovci, Vladimira Nazora 2, (kod  glavne pošte).


Pomoć Udruge djece branitelja


Dragi prijatelji..

kada je najteže i kada treba pomoći drugima, uvijek smo pokazivali koliko veliko srce imamo. Ovog puta vas molimo za pomoć ljudima stradalima u poplavljenim područjima. Mnogi su već smješteni po kućama, dvoranama. Potrebne su im potrepštine: hrana i voda (flaširana voda, sok, konzervirana hrana, mlijeko, žitarice, grickalice, šečer, brašno, kava, sol, čajevi, ulje), lijekovi i higijenska sredstva (paste za sube, gelovi za tuširanje i za kosu, toaletni papir, pelene, sapun za ruke, higijena za žene), odjeća, krpe, deke. Pozivamo vas da sve potrebno dostavite u prostorije udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Vukovaru (trg hrvatskih branitelja 1, kod bečarskog križa ; na katu zgrade) u ponedjeljak 19.05. u vremenu od 18 do 19 sati. Za sve dodatne informacije možete se obratiti tajnici udruge Sandri Milić (kontakt: 098 1616 464). Molimo vas podijelite ovu obavijest na svojim profilima! Neka sve žrtve poplava budu u vašim molitvama", kažu iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Virovitičani skupljaju pomoć za regiju


Virovitičani su počeli prikupljati pomoć za BiH, Srbiju i Hrvatsku. Možete donijeti stvari kod Daniele Weiss Bešić (Stanka Vraza 41, preko puta poliklinike Baturina) a ona će se pobrinuti da dođu do većih humanitarnih organizacija. Skupljaju konzerve, tjesteninu, dvopek, pelene, sredstva za dezinfekciju, sredstva za osobnu higijenu, deke, odjeća, obuća, vreće za spavanje, čarape, donje rublje, potkošulje, hrana za bebe, flaširana voda, higijenski ulošci, ručnici, toalet papir, pelene za odrasle, vlažne maramice.


Od lijekova trebaju paracetamol i lijekovi protiv crijevnih bolesti.Pomoć se može donijeti i u organizaciju ADRA, Ulicu Ivana Kapistrana 13, sutra 19.svibnja i dan kasnije od 18 do 20 sati. U isto vrijeme prikupljanje pomoći organizira se i u Špišić Bukovici (Ulica Petra Preradovića bb).

Prikupljanje humanitarne pomoći poplavama ugroženim područjima Hrvatske Posavine


Grad Kutina je u suradnji sa Caritasom i Crvenim križom Grada Kutine pokrenuo akciju prikupljanja humanitarne pomoći stanovništvu koje je hitno moralo biti evakuirano iz svojih  domova zbog proboja nasipa na rijeci Savi i izlijevanja Une. Pomoć je hitna i trenutno najpotrebnija  u odjeći (posebice dječjoj), dekama, hrani, vodi i napitcima.Prikupljanje pomoći će se odvijati danas u nedjelju u zgradi Grada Kutine, Trg kralja Tomislava 12, u podrumu od 14:00 – 15:00 sati, te u Caritasu u Crkvenoj 6 od 15:00-20:00 sati, te radnim danima u Crvenom križu i Caritasu, te u vatrogasnim domovima pripadajućih naselja na području grada Kutine.


Pokažimo razumijevanje i solidarnost u ovim teškim vremenima sa stanovništvom ugroženih područja i odazovimo se akciji!", kažu iz ureda načelnika Stožera zaštite i spašavanja Grada Kutine Damira Petravića.


Kako pomoći putem Crvenog križa?
Zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, Hrvatski Crveni križ je pokrenuo apel za prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu.
Za stanovnike koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj donacije se mogu uputiti:
- uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08*- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)**


on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.


Za BiH i Srbiju
Za stanovnike Bosne i Hercegovine te Srbije prikuplja se isključivo novčana pomoć, a donacije se mogu uputiti:


za pomoć stanovnicima u Bosni i Hercegovini na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*
za pomoć stanovnicima u Srbiji na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*
on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa

EDIT, najnovije informacije za Srbiju kliknite na linkove : Help for Serbia, Chairty organization, Paypall za donacije

PROČITAJTE I POSTOVE MOJIH BLOGOKOLEGICA NA KOJIMA MOŽETE NAĆI INFORMACIJE ZA BIH I SRBIJU

 Snow White's beauty case ima svježe informacije za područje BiH i Srbije (klik)

Dijana s bloga Sasvim obična devojka blog ima puno informacija za Srbiju te i sama volontira (klik)


Jelena s bloga Moj nesseser (klik)

Daca s bloga Make up carstvo by Daca iz BiH (klik), koja se jako angažirala na sve strane. 
Hrvatski Crveni križ će prikupljena sredstva rasporediti potrebitima u Hrvatskoj ili dostaviti nacionalnim društvima Crvenog križa Bosne i Hercegovine i Srbije. Crveni križ zahvaljuje na svim donacijama. Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

*Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X
Hrvatski Caritas poziva građane da pomognu poplavljenim Slavoncima


Hrvatski Caritas pozvao je danas sve građane i tvrtke da svojim novčanim prilozima priskoče u pomoć Slavoncima čije su kuće i njive poplavljene.Iz Caritasa navode da je novčanu pomoć moguće uplatiti na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175 ili on-line uplatama na www.caritas.hr.

VRLO VAŽNO, PROČITATI I PODIJELITI : klikDrage moje čitateljice, blogokolegice i svi koji ste žrtve ove nesreće, pomoći ćemo na najbolje načine, molimo i mislimo na Vas. Mora ovo sve proći !

35 komentari:

 1. Svaka čast Martina na ovom zbirnom postu!
  Dijelim dalje i iskreno se nadam da će pomoć završiti u pravim rukama!!!

  OdgovoriIzbriši
 2. Ne mogu uopće ni zamisliti kako je jadnim ljudima. :( Dijelim dalje..

  OdgovoriIzbriši
 3. Zvala sam danas jednu udrugu pitati što od lijekova treba. Rehidromix, aktivni ugljen, linex- za zaraze. osim toga, treba ljudima običnih čarapa, jer hodaju po vadi i kupe boleštine. kako je pitka voda luksuz, ne peru se baš zubi, pa ako planirate pomoći, dobro je donirati i vodice za usta.
  Martina, podržavam post, super si sve objedinila. Ja apeliram na sve koji su u mogućnosti, da pomognu.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ja sam u Mostaru,kod nas sija sunce i nema uopse vode.Slala sam hranu i odjecu,situacija je stvarno alarmantna u sve 3 zemlje.

  OdgovoriIzbriši
 5. Još jednom si pokazala veličinu svog srca, hvala ti u ime ljudi iz Srbije, posebno.
  Situacija u Obrenovcu je zaista zastrašujuća, a ovakvi postovi su trenutno najpotrebniji.
  U ovakvim momentima čovek shvati kako u jednom trenu može da ga nema, i da se nerviramo oko gluposti.
  Maja

  OdgovoriIzbriši
 6. Užasno mi je teško ovo sve palo, iako nisam osobno pogođena, ali gledati te ljude kako ostaju bez ičega i odlaze od svojih kuća, kao u vrijeme rata, je jednostavno pretužno.
  Ja sam donirala novac,, a sutra nosim deke, odjeću, pelene i neku hranu za mace i peseke...

  OdgovoriIzbriši
 7. Svaka cast Martina! Neophodno je sto vise ljudi ukljuciti u akciju, kako bi se barem malo olaksalo ljudima koji su pogodjeni poplavama. Ja sam iz Tuzle i danas sam bila u obilasku okolnih naselja,zaista je strasno kada vidite to sve uzivo. Ne ponovilo se nikome i nikada! Ljudi su u trenutku izgubili sve sto su godinama sticali, pretuzno! Jedina pozitivna stvar u ovome svemu je sto su apsolutno svi,ali zaista svi ljudi ujedinjeni i pomazu se. Pozdrav
  HH

  OdgovoriIzbriši
 8. Martina , bravo za tebe !Veliko si srce !

  OdgovoriIzbriši
 9. Bravo, ti si jedina blogerka koja je izbacila bilo sta o ovome, razocarana sam i porazena sto mi ceo dan izlaze slike lakova za nokte i ruzeva.... :( Ako bi mogla editovati post i ubaciti jako bitne linkove (najnovije informacije) i ovu sliku za paypal donacije za Srbiju (nazalost ne znam za Bosnu i Hrvatsku), kako bi neke citateljke iz dijaspore mogle pomoci? Hvala! <3

  https://www.facebook.com/helpforserbia?fref=ts
  http://www.serbsforserbs.org/
  https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10363620_462109210591347_1371957730630687664_n.jpg

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti na najnovijim informacijama, dodano u post :)

   Izbriši
  2. Nina, pa Dijana (koja btw. i volontira i uistinu pomaže što je po meni puno veća stvar) je napisala post s jako važnim informacijama još neki dan tako da mislim da nije u redu zanemariti njen rad :)

   Izbriši
  3. Svaki doprinos je uistinu pomoć,ovo je mali doprinos širenja informacija što je u ovom trenutku najpotrebnije. Nije ni mjesto ni vrijeme za neka prepucavanja što je i koliko veća stvar niti je mjesto za osuđivanja i prozivanja.Ljudi ne moraju biti javno angažirani, ali kako moje srce ne može mirne duše pisati o kozmetici dok je netko ostao bez krova nad glavom, osjetila sam potrebu kao javna osoba podijeliti informacije. Vjerujem da je svatko na neki način bio angažiran i pomogao na bilo koji način, što volontiranjem, što uplatama ili makar molitvom i lijepim mislima.
   A Dijani svaka čast i dodajem njene informacije u post.

   Izbriši
  4. Martina, nije mi namjera prepucavati se nego je bio odgovor Nini jer mi je žao da se nekim ljudima ne priznaju zasluge kad se već proziva blogerice :)
   Mnoge djevojke pomažu na raznorazne načine da se to ni ne zna i mislim da nije u redu nikoga prozivati i stvarati negativnu energiju nego energiju i pozitivne misli usmjeriti tamo gdje je potrebno :)
   (opet ponavljam - odgovor je na Ninin komentar :) )

   Izbriši
  5. Martina, nema na cemu. @MUO: Nisam imala nameru da prozivam ili osudjujem bilo koga, ali meni (a verujem i bar 80% ostalih citateljki) nije prijatno sada citati o kozmetici, zato sam napisala komentar. Ne znam ko je Dijana, verovatno ne pratim taj blog, a Martina je prva izbacila post o poplavama kada sam pisala ovo. Lep pozdrav!

   Izbriši
  6. Upravo sam to htjela napomenuti, treba uzeti u obzir da ne prate sve čitateljice iste blogove, a kako mi blogerice imamo pravo na svoje mišljenje, tako ih imaju i čitateljice. Ja bih bila najsretnija da momentalno svi pišu postove podrške za svoje čitateljice. Meni je osobno, momentalno vrlo teško na išta drugo misliti i ignorirati vijesti.

   Izbriši
 10. Kada ljudi umiru na par kilometara od vas, veruj mi da ti nije do šminke, jedino razmišljate kako da ljudi izvuku žive glave, sve ostalo je u ovom trenutku neprikladno.
  Razumem da je potreban i izduvni ventil, ako shvatiš da svu šminku koju imaš može da poplavi voda za 5 minuta, kapiraš tek šta je bitno.
  To je samo moje mišljenje.
  Maja

  OdgovoriIzbriši
 11. Zato i jesi najbolja blogerica!!!! Pozdrav iz muljave Slavonije :(

  OdgovoriIzbriši
 12. Bravo za post!
  Ovdje se kod mene pomaze punom parom.
  Zelim da se sto prije situacija smiri i popravi.

  OdgovoriIzbriši
 13. Mislim da je ovo isto bitna informacija (iz članka u Slobodnoj Dalmaciji): Građane Primorja, Dalmacije i otoka iz Crvenog križa mole da ne skupljaju hranu i vodu, nego, ako mogu i žele pomoći, to učine pozivom na donacijski telefon ili uplatama na brojeve računa.
  Sve pohvale
  Maja

  OdgovoriIzbriši
 14. Bravo Martina!! Ja sam iz BiH i ostala bez sve svoje šminke preko noći i nije važno, najvažnije je što smo moja porodica i ja sada na sigurnome. Divno je što misliš na sve i što pišeš informacije koje su najpotrebnije u ovom trenu.

  Azra

  OdgovoriIzbriši
 15. VAŽNO OBAVEŠTENJE!

  NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SU SE POJAVILI LAŽNI RAČUNI CRVENOG KRSTA SRBIJE NA KOJIMA MOGU GRAĐANI DA UPLATE DONACIJU. NAPOMINJEMO DA CRVENI KRST SRBIJE NEMA PAYPAL RAČUN.

  SVE KOJI ŽELE DA UPLATE DONACIJU MOLIMO DA SE PRIDRŽAVAJU INSTRUKCIJA ZA PLAĆANJE NA FACEBOOK STRANICI ILI NA INTERNET STRANICI CRVENOG KRSTA SRBIJE!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti na obavijesti! Najbolje se obratiti Crvenom krizu u svom mjestu koji ce uputiti prave informacije

   Izbriši
 16. http://www.kurir-info.rs/oprez-dobrotvori-pojavio-se-lazni-racun-crvenog-krsta-clanak-1372069

  OdgovoriIzbriši
 17. Sad vise nije bitno da li je kruh, hleb ili hljeb, svaki je od brasna i vode.
  Sada vise nije bitno dali si Bosanac, Srbin ili Hrvat,
  nevolja nas je zblizila i dokazala da smo svi samo ljudi od krvi i mesa.

  OdgovoriIzbriši
 18. Svaka čast Martina!

  OdgovoriIzbriši
 19. Martina, zaista si velika zena! Nadam se da ce Hrvatska sto pre i sto bezbolnije proci kroz ove nedace koje su nas sve zadesile. Trebace puno snage, i vama u Hrvatskoj, i nama u Srbiji i ljudima u Bosni i Hercegovini. Cuvajte se i drzite zajedno!

  OdgovoriIzbriši
 20. http://citaj.ba/vijesti/40778-obavezno-dijelite-vazno-upozorenje-svima-koji-prikupljaju-i-salju-pomoc.html
  Kao sto pise u linku- jako je vazno procitati.
  Ja sam zvala i jos cu zvati. Pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 21. Iskreno se nadam da bude ovoj katastrofi čim prije došao kraj jer ovo je prestrašno! :( Evo još jedan koristan link sa popisom svih lokacija na kojima se prikuplja pomoć: http://www.index.hr/vijesti/clanak/interaktivna-karta-dodajte-sami-lokacije-na-kojima-se-prikuplja-pomoc-za-zrtve-poplave/748286.aspx

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti draga Sanela, kraj je i ne daj Bože ikada da se ponovi nikome!

   Izbriši