ST.TROPEZ TRETMAN SAMOTAMNJENJA



O štetnosti sunčanja, odnosno njegovom pretjerivanju pisala sam mnogo puta i izričiti sam zagovornik čuvanja naše drage kože od štetnih UV zraka, a o solarijima da ne govorim.
Što onda? Čuvati bijelu aristokratsku put koju volimo, ali ponekad se zaista želimo osjećati bolje i imati više samopouzdanja kada krenu ona prva skidanja u kratke rukave i haljine.
Najzdravije rješenje je samotamnjenje. Znam što sad mislite: narančasta koža, flekava i neujednačena koža, sjedenje u kupaoni u tangama satima dok se proizvod ne razvije, pruge po nogama, smeđe mrlje između prstiju i  na dlanovima, intezivan miris, da ne kažem smrad koji podnosimo u mnogim proizvodima...u konačnici izgubimo živce, pobacamo sve u kantu za smeće i ribamo se pilingom i limunovim sokom kako bi vratili boju u početno stanje.
Poznato?

Danas Vam pišem o jednom tretmanu kojeg sam isprobala, a radi se o profesionalnom samotamnjenju tijela proizvodima St.Tropez.
Vjerujem da ste čule za kultne i širom svijeta poznate St.Tropez Tan proizvode za samotamnjenje koji slove za svjetski No 1, dobitnik mnogih beauty nagrada kao najbolji u svojoj kategoriji, miljenik mnogih celebritya, žena i muškaraca. Proizvodi su dermatološki ispitani, sigurni i mogu koristiti i trudnice.
Na tretman su me pozvale cure iz zagrebačkog kozmetičkog salona Daisy i moram priznati da sam se jako obradovala ovom tretmanu jer, osim što dugo želim probati St.Tropez proizvode, volim biti preplanula. Moj ten je onako..ni amo ni tamo: strije, kapilari, srednje svjetla koža koja nije nimalo uzbudljiva niti zahvalna. Puno ljepše izgledam lagano preplanula i godinama koristim u tu svrhu sredstva za samotamnjenje.


Ljubazne djevojke, stručno osoblje salona Daisy, objasnile su mi kako se tretman izvodi i da klijentice mogu birati između dva efekta: kao da smo bile 7 dana na suncu ili 14 dana.
Izabrala sam ovaj prvi u čemu smo se složile da bi za proljetno sunce bio čisto dovoljan efekt.

Prostorijom za izvođenje tretmana dominira stol na kojem su me dočekale jednokratne tange. Priznajem, nije baš bilo svejedno skinuti se gola pred nepoznatim osobama, no cure su toliko drage i profesionalne da sam se za koji trenutak potpuno opustila.


IZVOĐENJE TRETMANA:
Prvi korak je piling cijelog tijela i lica . Jesu li Vas ikada pilingirala dva para ruku? Predivan osjećaj, temeljito i nježno. Piling se izvodi St.Tropez Tan Optimiser Body Polish koji je miriši osvježavajuće, citrusno. Čestice su sitne i mekane, a istovremeno temeljite i učinkovite. Ne ostavlja masni sloj i hidratizira. Odličan piling!


Nakon uklanjanja pilinga, što su djevojke izvele mokrim ručnikom, nanosi se boja posebnim rukavicama. Opet su radila dva para ruku, Zdravka se posvetila mome licu, vratu i dekolteu, dok je Irena nanosila boju na ostatak tijela. Vjerujem da se namučila :D
Potom se okrenete na trbuh i cure mažu zadnji dio tijela.

Poslije nanošenja, ostavlja se boja da djeluje nekih 10-15  minuta. Losion koji se koristi u ovoj fazi, zove se St.Tropez self tan bronzing lotion i prvo što sam primjetila je miris koji je vrlo sličan pilingu iz prethodnog koraka. Proizvod ugodno miriši za razliku od mnogih proizvoda koje sam do sada probala, vrlo suptilno i neće zasmetati ni onima najosjetljivijima. Boja losiona je tamna, podsjetila me na trenutak na glinu, ali ipak nije tako zelena. Iako sam uživala dok su me Zdravka i Irena mazale, imala sam osjećaj da se lako nanosi.

Zadnji korak je uklanjanje viška boje posebnim pamučnim rukavicama nakon čega se možete obući i to je to.


VRIJEME TRAJANJA TRETMANA I TRAJANJE BOJE: 45 do 60 minuta, boja se razvija unutar 8 do 12 sati i traje 8 dana.
POSEBNA UPUTSTVA: poželjno je ne depilirati se 24 sata prije tretmana i ne tuširati se 12 sati nakon. 
REZULTAT: moja foto oprema je malo zakazala i nisam uspjela napraviti neke posebne fotke prije tretmana, ali većina Vas me je vidjela kako uživo, tako na fotografijama. Uglavnom, ovo sam ja i moj ten :D

A ovo je drugi dan nakon tretmana, uspjela sam uhvatiti mrvicu sunca :



ZAKLJUČAK: čitala sam o ovom tretmanu na stranim blogovima i sajtovima gdje je iznimno popularan i jako mi je drago da se počeo izvoditi u Hrvatskoj. Iskreno se nadam da će svi saloni izbaciti solarije iz ponude i uvesti ovakve i slične tretmane. Osim svima koji vole preplanuli ten, ovaj tretman preporučujem osobama izrazito svijetlog tena koje nikad ne uhvate nikakvu boju (a žele), za posebne događaje (vjenčanja i slično), te kod prvih skidanja u laganu odjeću kada izgledamo kao čovječe ribice :D

CIJENA : 250 kn koja uključuje lijepu, prirodnu i zdravu boju koja sjaji, piling lica i tijela, te masažu koja je nusprodukt samog tretmana :))

Proizvode koji se koriste kod profesionalnog tretmana, moguće je kupiti i za kućnu upotrebu kod cura u Daisy salonu, dok cijene možete vidjeti na St.Tropez Tan Hrvatska.


Nakon što nestane ova predivna boja s mog tijela, napravit ću isti postupak u kućnoj varijanti istim proizvodima, tako da očekujte detalje i recenzije.

Update skidanja boje i dojam perioda nakon tretmana, za 8 dana !

Koristite li proizvode za samotamnjenje? Jeste li probale St.Tropez proizvode ili sličan tretman samotamnjenja?

Oznake: , , ,