Avon Anew Reversalist Complete Express kompaktni tretman za popunjavanje bora


Avonova linija Anew Reversalist, nedavno je dobila prinovu i novitet pod nazivom Anew Reversalist Kompaktna podloga za popunjavanje bora. Čim sam vidjela ovaj proizvod u kampanjama, moram priznati da me zbunio izgled. Na fotografijama podsjeća na kompaktni puder vrlo svijetlog tona i stvarno nisam imala pojma što očekivati od ovog proizvoda. Nakon pomnog testiranja, evo mojih dojmova.


OPIS PROIZVODA: Anew Reversalist Complete Express tretman protiv bora u obliku kremasto-puderaste podloge za lice, u trenu reducira vidljivost svih tipova bora na čelu, smijalica i bora na području oko očiju. S Tri-Elastimex formulom koja djeluje na sposobnost samoobnavljanja površinskih stanica kože. Djeluje trenutno i dugoročno.


PAKIRANJE:

Proizvod dolazi u obliku kompaktnog pudera u ambalaži od čvrste i prilično kvalitetne plastike. Otvara se pomakom poklopca prema gore, tzv slajd sistem. Ono što po meni nedostaje je neki pribor za nanošenje proizvoda, iako u Avonu preporučuju prstiće kao alat. Također mislim da je moglo biti ubačeno neko ogledalce, ali samo naličje podloge je tako sjajno da posluži umjesto ogledala.



TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE:

Dakle, radi se o podlozi za lice koja se nanosi preko make upa ili hidratantne kreme. Kada dodirnete proizvod, tekstura je kremasta i pomalo masnjikava, u dodiru s licem, kao da se instant osuši i na licu postaje puderasta i baršunasta. Mirisa nema nikakvog, barem ga ja ne osjećam. Obzirom da služi kao baza, tretman se ne upija u potpunosti, osim u slučaju jako suhe kože, tada preporučujem koristiti isključivo preko kreme za lice. Zaglađuje bore na način da tvori lagani baršunast film i na taj način bore postaju manje vidljive.
Proizvod je potpuno proziran i odgovara svim nijansama kože.





NAČIN KORIŠTENJA I DJELOVANJE:

Reversalist Express se nježno umasira u kožu bez trljanja. Ukoliko ga trljate, počet će se grudati i runiti stoga najbolji način koji kod mene funkcionira je lagano tapkanje direktno na boru s nježnim razmazivanjem vrhovima jagodica. Koristi se ispod make upa, a preko hidratantne kreme ili iznad make upa. Isprobala sam oba načina, kod mene najbolje funkcionira ispod make upa iz razloga što imam mješovitu kožu i svaki sloj nekog proizvoda iznad pudera  čini ju  masnijom i sjajnijom.
Iako nemam pretjeranih bora, ipak su tu one "izdajničke" nazolabijalne o kojima sam pisala u ovom postu i "smijalice" oko očiju. Na ta mjesta sam nanosila Reversalist Express nakon što bi mi se dnevna krema dobro upila. Utapkala bih količinu s prsta koju vidite na gornjoj fotografiji direktno na nazolabijalne bore i potom "povukla" oko očiju. Otprilike mi je ta količina bila dovoljna za jedno korištenje.  Potom sam nanosila tekući puder i sve fiksirala puderom u kamenu. 

Baza ne matira lice, ali niti ne masti dodatno. Lijepo zagladi, te puder jako lijepo sjeda na nju. Kao što znate, imam izrazito mješovito lice i moram napomenuti da tretman ne isušuje, doduše, stavljam uvijek preko kreme, no nakon 12 sati nošenja nisam primjetila suhoću na osjetljivom području oko očiju i zapravo mi se čini da dodatno njeguje tj. čuva vlagu na tankoj koži. Ipak, nakon par sati bih se zasjajila na T-zoni što je moj vječiti problem.
A sada djelovanje na dubokim i izraženim borama. Za ovu demonstraciju je poslužio moj model-mama.
čelo samo s hidratantnom kremom 


jedan sloj Reversalist Complete Express

dva sloja Reversalist Complete Express

Moja majka ima jako suhu kožu s izraženim dubokim borama, posebno na čelu. Prilikom aplikacije, primjetila sam da joj se tretman brzo upija jer su njene bore dosta duboke pa samim time treba više proizvoda. Kao što vidite, duboke bore su i dalje izražene s tom razlikom da izgledaju nekako "mekše"i nešto pliće ,dok su tanje bore i naborana koža odlično zaglađene. Efekt bi bio puno bolji da moja majka dozvoli da ju napudram nekim hidratantnim puderom, no ona ne voli kozmetiku za razliku od njene kćeri :D pa smo napravile ovaj test bez testiranja make upa.
SASTOJCI:


DIMETHICONE,C12-15 ALKYL BENZOATE, OZOKERITE, NYLON-12, POLYETHYLENE,CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, LAURYL PEG-9 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE

CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, C30-60 ALKYL DIMETHICONE, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER

MICROCRYSTALLINE WAX/CIRE MICROCRISTALLINE, SILICA, ALUMINA AMORPHOPHALLUS CAMPANULATUS RHIZOME/ROOT EXTRACT, PUNICA GRANATUM FRUIT JUICE, SESBANIA GRANDIFLORA FLOWER EXTRACT, PORTULACA OLERACEA EXTRACT

TOCOPHEROL, PALMITOYL LYSYL AMINOVALEROYL LYSINE, WATER/EAU, AMODIMETHICONE, BORON NITRIDE, HYDRATED SILICA

TRIMETHYLSILOXYSILICATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PEG/PPG-20/23 DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, MICA/CI 77019

IRON OXIDES.

ZAKLJUČAK: 
Radi se o silikonskoj bazi za popunjavanje bora, koja može  poslužiti i kod osoba s proširenim porama. Ne bih preporučila za masnu kožu, posebno problematičnu radi količine silikona koji bi mogli prouzročiti začepljivanje pora, iako moram napomenuti da na mojoj koži nije prouzročila niti jednu nuspojavu u smislu komedona, akni ili mitesera. Kod mješovite kože daje najbolje rezultate ispod pudera, dok kod suhe i zrele kože, može se nanositi ispod i iznad make upa. Prednost je praktična ambalaža koju možete uvijek imati uz sebe i tijekom dana dodati malo proizvoda kako bi sakrile neprijatelja:D
KOLIČINA I CIJENA: proizvod sadrži 9 ml i u aktualnom Avon-ovom katalogu (kampanja 08) cijena  iznosi 119 kn.




Koristite li proizvode za popunjavanje bora? Jeste isprobale ovaj novitet?

*PR UZORAK

Oznake: , , , , ,