Eucerin® : Biološka stanična zaštita od sunca


Prateći ovaj blog, vjerojatno ste primjetile u mojim favoritima i preporukama proizvode brenda Eucerin koji su dugogodišnji pratioci moje obitelji. 
Moju obitelj i mene "krasi" osjetljiva koža i svaki od nas ima određeni dermatološki problem u čijem saniranju su se najbolje pokazali proizvodi upravo ovog brenda: rosacea, dermatitis, svrbež, alergije na sunce i akne.

Eucerin® je medicinska marka za njegu kože koju dermatolozi preporučuju radi visoke djelotvornosti i odlične podnošljivosti kombinirane s osjećajem ugode na koži. 

 Eucerin Hrvatska  tim i njihovi stručnjaci voljni su surađivati s ovom malom zajednicom gdje se vječito potežu teme koje su problem današnjice: crvenilo lica, osjetljiva koža, alergije itd.

U sklopu suradnje s  Eucerinom, počinjem s aktualnom temom : Zaštita od sunca


Proizvode iz Eucerin SUN linije koristim nekoliko godina. Iako se ne sunčam,putujem na posao,  bavim se sportom na otvorenom ili sjedim na terasi kod kuće ili na kavi. Izlažem se UV zračenju, koje oštečuje kožu.Ako ste osjetljivi kao ja ili moja teta koja ne smije ni 10 minuta biti na suncu da ne "zaradi" plikove, crvenilo, pa čak i temperaturu morate imati u vidu zaštitu na svakom mjestu.
Ono što je specifično za ove proizvode je da su jedini klinički dokazani proizvodi s staničnom zaštitom od UV zračenja. Nakon pilinga, raznih dermatoloških tretmana i lasera, dermatolozi najčešće preporučuju ove proizvode radi velike djelotvornosti i njegujućih osobina.

Inovativna tehnologija  (UVA/UVB filtre najvišeg standarda, najsnažniji prirodni antioksidant AGR (alfa-glukozil-rutin, jedinstvenu biološku zaštitu s licochalconom A i gliciretičnom kiselinom, nove lagane teksture koje su ugodne na koži i prikladne tipu kože -ekstra lagani losioni i losioni za suhu kožu).

Biološka stanična zaštita: osim učinkovitih UV filtara, linija Eucerin® Zaštita od sunca sadržava faktor biološke zaštite licochalcon A, prirodni sastojak iz korijena biljke sladića, dokazano štiti stanice kože od slobodnih radikala nastalih zračenjem sunca.

Popis proizvoda možete vidjeti na ovom linku, a kako sama koristim neke od proizvoda  u čiju djelotvornost sam se uvjerila, uskoro očekujte detaljne recenzije.

Momentalno u ljekarnama možete kupiti Eucerin® SUN promotivne pakete 1+1 gratis:



Eucerin® SUN Allergy promo paket: Eucerin® Krema-gel za zaštitu od alergija na sunce SPF 50 + Eucerin® Krema-gel za zaštitu od alergija nakon sunčanja, 
preporučena maloprodajna cijena: 144,00 kn
Eucerin® SUN Kids promo paket: Eucerin® Intenzivni losion za sunčanje za dječju kožu SPF 50 + Eucerin® Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30
preporučena maloprodajna cijena: 137,00 kn





Preporuke Eucerinovih stručnjaka kako se pripremiti za ljeto su iznimno korisne i vrlo važne kod prevencije zdravlja i lijepe kože:

Prije ljeta obvezno pregledajte madeže. Iz madeža može nastati melanom kojeg je moguće liječiti uslijed pravovremenog otkrivanja. Izlaganje štetnim sunčevim zrakama može ubrzati razvoj melanoma, pa pronađite vremena prije odlaska na godišnji odmor i obavite ovaj pregled koji vam može spasiti život.

Sunčanje u podne nije pametna ideja. Svi to znamo, ali zašto? U podne sunčeve zrake padaju okomito i uzrokovat će crvenilo na koži, ali ne i tamnjenje kože. Pod utjecajem koso položenih zraka koža će, bez crvenila i ljuštenja, brzo potamnjeti.
Nije pametno samo ležati nepokretno na suncu. To nije dobro za krvotok koji utječe na stvaranje pigmenta kože i dovod kisika. Zato, budite aktivni na plaži.
Ovo zasigurno znate, ali nije loše ponoviti. Na suncu NEMOJTE upotrebljavati parfeme, osvježavajuće maramice ili dezodoranse koji sadrže alkohol ili bergamotovo ulje, kako ne biste zadobili pigmentne mrlje.

Koža koja tamni postepeno dulje će ostati preplanula od kože koja je naglo potamnila, pa dozirajte sunčanje.

Prvih nekoliko dana se štitite većim zaštitnim faktorom
• ne zaboravite namazati uši, vrat, ramena, stopala, stražnji dio vrata, pa čak i samo tjeme ako imate rijetku kosu
• birajte sredstva sa sunčanim filtrima prema tipu kože (fototip) i prema mjestu na kojem boravite (planine, more, bazeni itd.)
• izbjegavajte sunčanje između 11 i 17 sati
• svakodnevno provjeravajte indeks UV zračenja
• zaštitite se majicom, šeširom i naočalama
• nanosite kremu nakon svakog kupanja i ako se mnogo znojite
• uzimate li lijekove, prije izlaganja obvezno pročitajte uputu. Pojedini lijekovi mogu izazvati preosjetljivost na sunce.
• potrebno je piti puno tekućine i jesti laganiju hranu s puno voća i povrća

• nakon plaže obavezno je tuširanje kako bi se uklonili ostaci kreme za sunčanje i soli.

ZABLUDE:
• Nanošenjem npr. faktora 15 preko faktora 30 NEĆE se pojačati djelovanje zaštite. Koristite visoki faktor.
• Od sunca smo zaštićeni u hladu ili vodi. Netočno. Sunčeve zrake se odbijaju od vode, pijeska, snijega, pa je zaštita
od sunca potrebna uvijek i svugdje. Mokra koža je osjetljivija na sunce i može oko 4 puta brže zadobiti opekline
od sunca nego suha!
• Sačuvali ste bočicu proizvoda za sunčanje od prošle godine i sretni ste jer ćete ove godine uštedjeti. Iako je trajnost
većine sredstava za sunčanje od 1 do 2 godine, ako ih niste pravilno čuvali ili je proizvod otvoren savjetujemo vam kupovinu
novog.
• Usne ne treba posebno štiti od sunca. Opet netočno. Usne su područje koje je konstantno izloženo suncu i mjesto gdje
je koža tijela najtanja, pa ih zaštitite balzamom što višeg faktora zaštite.
• Oblačan je dan i mislite kako nemate zašto brinuti. No, kroz oblake prolazi i do 80 posto UV zraka, pa je zaštita nužna
i za oblačnih dana.


Hvala Eucerin na ovim korisnim savjetima, pišite mi drage moje,  koji su Vaši omiljeni Eucerin proizvodi?  O kojoj temi bi voljele da nas Eucerinovi stručnjaci savjetuju, možete svoja pitanja ostavljati u komentarima.




Oznake: , , , , ,