Poliklinika Poliderma: tretman Hydrafacial abrazijom


Sigurna sam da su mnoge od Vas isprobale profesionalnu abraziju koja se nudi u raznim kozmetičkim salonima, uključujući i mene. Obično se provodi nakon ljeta, po mogućnosti na jesen ili zimu jer je lice iza "struganja" iznimno osjetljivo, posebno na UV zrake, crveno, ljuskavo, dehidrirano, a često i bolno.

Poznato? 

Jedan od prvih tretmana kojeg sam isprobala u Poliklinici Poliderma je upravo abrazija lica i vrata. U prvi tren, bila sam jako skeptična obzirom na prijašnja neugodna iskustva sličnim tretmanima kada sam oporavljala lice tri dana aloe verom i oblozima . 
Činjenice su da imam tanku i osjetljivu kožu, a i iskreno, smatrala sam da mi to nije potrebno s obzirom na moju opsjednutost čišćenjem, pilinzima, beauty gadgetima o čemu najviše čitate na ovom blogu.
Sjećate se posta o pregledu uređajem Visia (klik) ? Doktor mi je objasnio kako ova fotografija pokazuje između ostalog i bakterije na licu koje treba ukloniti jer, citiram dr. Kaliternu : " Badava i najskuplja krema ako lice nije dobro očišćeno!".


KOME JE POTREBNA I ZAŠTO ABRAZIJA KOŽE?

Velika je predrasuda da se abrazija radi samo kod masne, problematične i aknama sklone kože. Dubinsko čišćenje je potrebno svakoj koži pa i suhoj iz razloga što slojevi "mrtve" kože guše lice, začepljuju pore i ne dozvoljavaju preparatima prodiranje, pa samim time i slabije djelovanje.
Posebno se takvi "ispadi" događaju nakon ljeta kada se koža prirodno zadebljuje štiteći se od sunca.
Na licu žive bakterije kojih treba biti u određenoj količini, ali kada se taj broj drastično poveća, dolazi do pogoršanja tena, posebno akni. Paraziti i gljivice se hrane našom "mrtvom" kožom i tako se broj mikroorganizama povećava, a koža postaje problematičnija.



Hydrafacial je trenutno najnapredniji sustav abrazije. Po čemu je toliko poseban?

Zvuči savršeno: tretman koji istovremeno čisti, hrani, djeluje na hiperpigmentacije, proširene pore, bore,ožiljke i akne, a da nije agresivan. 



Prostorijom za izvođenje tretmana dominira stol na koji sam se ugodno smjestila dok mi je sestra uklonila makeup i postavila jednokratnu kapicu na glavu. 
Što se tiče skidanja, u ovom tretmanu se nije potrebno skinuti osim ako se ne tretiraju leđa, obzirom da sam ja tretirala lice i vrat, ostala sam u svojoj odjeći.

IZVOĐENJE TRETMANA

Nakon prvog koraka, uklanjanje makeup-a i nečistoća micelarnom otopinom, započinje izvođenje pilingiranja. Medicinska sestra koristi poseban nastavak Hydrafacial-a kojim kruži po površini lica i vrata. Tim postupkom otvaraju se pore, "guli" površinski sloj kože. Osjetila sam da mi je lice tokom izvođenja vlažno što me jako iznenadilo. Sestra je objasnila da nastavak istovremeno pilingira i ubrizgava serum koji sadrži vitamine, hijaluronsku i salicalnu kiselinu. Obično salicalna kiselina dosta pecka kod profesionalnih tretmana, ja sam osjetila samo nježnu četkicu koja se vrti po mojoj koži i vlaži ju. Nema pecanja, boli niti žarenja kože.


Ovaj korak je po mojoj procjeni trajao dobrih 15 do 20 minuta i jako opušta jer nastavak koji kruži ujedno i masira, za razliku od abrazija koje sam prije prošla, ovdje bih mogla i zaspati :D

Nakon prvog nastavka, koristi se drugi poseban nastavak kojim se ubrizgavaju posebni serumi u očišćene pore. Na sljedećoj fotografiji možete vidjeti u podnožju uređaja te posebne serume, a ovisno o potrebi i stanju kože koriste se serumi za pomlađivanje, problematičnu kožu i za sve tipove s hijaluronskom kiselinom i antioksidansima koji hidratiziraju.


Nakon završetka tretmana, sestra umasira kremu za lice. Ovisno o potrebi kože, u mom slučaju Bioderma Photoderm. Lice nije crveno, iritirano niti osjetljivo.

VRIJEME TRAJANJA TRETMANA I UČESTALOST

Kompletni tretman traje nekih 30 minuta za lice i vrat. Učestalost tretmana određuje doktor, nema preporuka tipa: 20 tretmana da bi se vidjeli rezultati, rezultat je vidljiv nakon prvog tretmana. Naravno, u slučaju većih nepravilnosti (akne, ožiljci, jako proširene pore i hiperpigmentacije) potreban je učestaliji dolazak.

KOME SE PREPORUČUJE HYDRAFACIAL?

Hydrafacial je pogodan za sve tipove kože:



REZULTAT

Iskreno, mislila sam da je moje lice ok i bila sam prilično zadovoljna svojom kožom. PMS akne koje me napadaju iz mjeseca u mjesec, pa ožiljke nakon njih, u smislu crvenih flekica, sam smatrala nečim normalnim jer ipak se radi o hormonima. Akne na vratu koje me redovito posjećuju i rezultat su mojih policističnih jajnika također sam smatrala nerješivim problemom, jer, eto, opet hormoni. 
Što se tiče mitesera i  proširenih pora, stalnih "stanovnika" moje mješovite kože s izrazitom masnom T zonom, borila sam se svim silama i snagama. Nisam očekivala neko poboljšanje osim da ih Hydrafacial pročisti i iskreno, mislila sam :"ma napunit će se te pore odmah večeras čim se namažem kremom" :D

Evo, o ovome Vam ja pričam :


Prošlo je mjesec i pol od mog tretmana, prošla su dva ciklusa i znate što me fascinira? Nema ni jedne PMS akne, kao niti akne na vratu :-) Što se tiče njege za lice nisam ništa posebno uvodila u tih posljednjih 40 dana i zaista sam presretna radi ovog učinka. Miteseri i proširene pore su svedeni na minimum. Shvatila sam da se pravi rezultat ne primjećuje odmah, nego za nekih pet dana kada sam vidjela da mi je lice iznimno svježe i sjajno i da mogu van i bez pudera. Da se razumijemo, ovaj učinak neće trajati zauvijek i ponoviti ću tretman čim se osjetim "prljavo" .
Veliki palac gore za ovaj tretman, posebno nakon ljeta kada se vratite punih pora sredstava koje koristite na odmoru i dehidrirane kože od sunca i soli. Bez nuspojava, iritacija i s pravim rezultatom.

CIJENA
Lice: 700 kn program za akne i 900 kn program za pomlađivanje
Leđa: 900 kn

Pregled i kontrola su besplatni.

Kakva su vaša iskustva s dermoabrazijama? Odlazite li na slične tretmane?


Oznake: , , , , , , , ,