St. Tropez proizvodi : recenzija + update profesionalnog tretmana


U nedavnom postu (klik) mogle ste čitati o St.Tropez  profesionalnom tretmanu samotamnjenja , i ostala sam Vam dužna update kako se boja "ponašala" u narednim danima.

Nakon tretmana, moje misli su bile usmjerene na nekoliko stvari : kako se našminkati, odnosno hoću li imati odgovarajuću nijansu pudera? Hoću li uništiti odjeću i posteljinu, odnosno da li se boja preslikava na odjeću? Skida li se znojenjem?
Prvih dva dana sam iz opreza nosila tamniju odjeću i nisam primjetila tragove na njoj. Doduše, u salonu su mi objasnili da je boja vodootporna i ne preslikava se, a ukoliko se losionom uprlja ručnik i odjeća prilikom nanošenja, s lakoćom se opere u perilici rublja.  Kod umivanja sam malo primjetila blijede tragove moje divne boje na ručniku i zapravo je s lica puno brže nestala boja u odnosu na tijelo. To sam pretpostavljala od početka i zato sam pazila kada se već umivam da istim intezitetom perem vrat i dekolte.

Prva stvar na koju su me upozorile ljubazne domaćice iz salona Daisy : pilingirati se svaki treći dan. Pridržavala sam se tog savjeta jer u protivnom svaka fake boja tena se skida neravnomjerno.
Piling je obavezan od glave do pete! Nakon pilinga ide dobra hidratacija cijelog tijela. Zašto je hidratacija bitna? Kada je koža hidratizirana i puna vlage, boja će ostati duže vremena postojana.
Preporuka je i da nakon tuširanja ne trljamo kožu ručnikom već nježno osušimo tapkanjem.
Pridržavajući se pravila, boja je nestala u potpunosti deseti dan od tretmana i vratila se na "staro", šmrc.

Nakon iskustva s profesionalnim nanošenjem, isprobala sam St.Tropez proizvode za kućnu upotrebu.



KORACI ZA PRAVILNO NANOŠENJE:

1.DEPILIRATI se dan-dva prije svega. Istuširati se i umiti kako bi se uklonili tragovi dezodoransa, makeup-a, znoja i proizvoda na tijelu. Zatim ispilingirati se od glave do pete.
St Tropez u svom asortimanu nudi odličan piling za lice i tijelo : St.Tropez body polish koji dolazi u pakiranju od 200 ml, ali ja sam dobila ovaj slatki set s fotografije s 85 ml pilinga i 85 ml hidratantnog losiona. Ovakvo pakiranje je moguće također kupiti pod nazivom Prep&Maintain Kit.



Body Polish je piling za tijelo i lice koji zaista radi odličan posao. Tekstura mu je gelasto-mliječna, savršeno izbalansirana što se tiče gustoće. Ni prerijedak niti pregust. Zrnca su vrlo sitna i nevjerojatno učinkovita. Koristi se poput ostalih pilinga-ispod tuša na mokru kožu, mada kod grubih i suhih dijelova poput laktova i ostalih zadebljanja na koži, bolje je nanijeti na suhu kožu  i dobro istrljati. Lako se ispire, ne masti kožu i vrlo je hidratantan. Može se koristiti i u kombinaciji s raznim četkama i spužvicama ako ih koristite prilikom tuširanja. Miris je blago citrusan, potpuno nenametljiv.

2.HIDRATIZIRATI KOŽU: nakon pilinga, osušimo kožu i potom nanosimo hidratantni losion. Posebno obratiti pažnju na suhe dijelove (laktovi, pete, zglobovi na nogama, koljena i slično). Na ta mjesta nanijeti malo više losiona kako bi izbalansirali vlagu cijelog tijela. 
St. Tropez preporučuje Tan Optimiser Body Moisturizer koji dolazi u količini od 200 ml.



Gustoća i miris mu je skoro identičan Body Polish-u, samo što nema zrnaca. Radi se o laganom losionu za svakodnevnu njegu tijela. Upija se vrlo brzo,skoro trenutno. Doduše nakon pilinga, a i sunca, tijelo nam je dosta žedno. Hidratizira i ostavlja kožu glatkom i mekanom, idealan za toplije dane jer je zaista lagan i nenametljiv. Kod jako suhe kože vjerojatno će biti preslab, St.Tropez za takvu kožu ima Butter, ali ipak ne preporučujem premasne mazalice prije nanošenja sredstva za samotamnjenje iz razloga da se neće nanijeti ravnomjerno, a i moguće da će Vam osjećaj svega biti pretežak na koži.

lijevo Body Polish, desno Body Moisturizer


3. NANOŠENJE LOSIONA ZA SAMOTAMNJENJE


St.Tropez Self Tan Bronzing lotion dolazi u količini od 240 ml u praktičnoj ambalaži na pumpicu. To je isti proizvod kojim su me mazale djevojke u profesionalnom tretmanu.
Prva stvar koja me oduševila kod njega je miris. Zapravo ne-miris! Znate i same kako mnoga sredstva za samotamnjenje imaju nepodnošljiv miris, kod ovog proizvoda ga nema. Potpuno je suptilan i ugodan. Tekstura je polugusta i lako razmaziva, a najbolje od svega- obojan je jako tamnom bojom. Zašto je to dobro? Kako ostavlja taman trag na koži, neće Vam se dogoditi da neki dio kože ne prekrijete. Kada je proizvod proziran, često nam se dogodi da neke dijelove previdimo i nakon djelovanja imamo šta vidjeti: izgled šarenog bureka :D

Kod nanošenja, koristila sam rukavice i počela od nogu prema gornjem dijelu. Za leđa sam morala pozvati u pomoć nekog od ukućana, ali zato sve ostale dijelove tijela lako sam obuhvatila sama.
Za razliku od profesionalnog tretmana, ja sam kod kuće nanosila tanji sloj iz razloga što sam htjela malo manji intezitet boje i nisam držala 8 do 12 sati već nekih 3 do 4. Tako radim sada dok još nije jek ljeta. Kasnije, kada ću željeti intezivniju boju, upotrijebit ću kao cure u salonu.


Tekstura, iako lagana, potrebno je nekih 10 do 15 minuta do potpunog upijanja. Nakon toga, možete obući neku široku i tamnu odjeću. Preporučujem da  ovakve kućne tretmane radite u dane kada ste kod kuće i ne izlazite van. Na samoj fotografiji možete vidjeti brončani odsjaj, nema narančaste ili žute nijanse, pravi brončano-zlatni look.

Za kraj, efekt mog kućnog uratka s St.Tropez proizvodima:


 Boja je lijepa i prirodna i čak moje strije na rukama izgledaju bolje.

St. Tropez proizvode možete kupiti/naručiti u kozmetičkom salonu Daisy, a cijene na St.Tropez Tan Hrvatska.

U međuvremenu sam kupila i profi rukavicu za nanošenje losiona, sprej za noge i losion s zlatnim česticama koje ću Vam pokazati u narednim postovima.

*PR UZORAK



Oznake: , , , ,