Svjetlucava ulja i losioni- usporedba


Obožavam šljokice,glitter, sjaj i sve što svjetluca na suncu. Svako ljeto obavezno kupujem proizvod koji sadrži sjajne čestice i sumanuto se mazuckam svaki put kada izlazim iz kuće. Posebno lijepo izgleda kada koža lagano potamni. Volim sjajne proizvode koristiti po cijelom tijelu uključujući lice i kosu.

Trenutno imam nekoliko proizvoda koji služe u tu svrhu pa ću ih  usporediti međusobno i time možda pomoći nečijem odabiru.

YVES ROCHER MONOI de TAHITI DRAGOCJENO SUHO ULJE:


OPIS:  dragocjeno ulje obogaćeno blistavim, svjetlucavim pigmentima, za kožu okupanu suncem.
Njegova neodoljiva i nemasna tekstura lako se nanosi na kožu i intenzivno je vlaži i ostavlja egzotične note. Vaš ten je naglašen, a tijelo i kosa delikatno blistaju. Plus: fini svjetlucavi pigmenti pružaju koži delikatan sjaj. Biljni sastojci: Tahiti MonoI Bez parabena. Bez mineralnih ulja.
SASTOJCIIsopropyl Palmitate, Coco-Caprylate, Ethyl-Hexyl Palmitate, Octyldodecanol, Capric Triglyceride, Hydrogenated Dimer Dilinoleate Copolymer BIS-DI-C14-18A, Coconut Oil, Parfum, Mica, Sesamum Indicum Seed Oil, Alcohol, Tocopheryl Acetate, BHT, Gardenia Tahitensis Flower Extract, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, CI 77491, CI 77891.

CIJENA I KOLIČINA: 100 ml 59,90 kn, trenutno sniženo s 79,00 kn
MOJ OPIS I DOJAM: prošlo ljeto, nastala je prava pomama za ovim uljem. Volim suha ulja s šljokicama, obožavam miris Monoi (Tiare cvijet) i pomislila sam da će ovo biti početak jedne velike ljubavi i dugog druženja.
Međutim, miris je preumjetan, sintetski, prejak. Možete zamisliti kako takav miris funkcionira na +35. Ulje se ne upija, pregusto je i preteško na koži. Osjećaj masnoće je prilično dugotrajan čime riskirate uništavanje odjeće. Radi intezivnog mirisa, moguće je da će vas i kukci napadati. Dakle, ovo ulje nije suho i tako se ponaša i na kosi.
Na licu se nisam usudila probati. Ono što mi se dopada je sjaj koji ostavlja na koži, vrlo krupne, tamne i uočljive čestice  kako ja volim.



JANE IREDALE GOLDEN SHIMMER-LOSION ZA LICE I TIJELO:


OPISGolden Shimmer losion sadrži dijamantnu prašinu, jedinstven mineralni pigment koji reflektira svjetlost stvarajući suptilan veo sjaja, odajući topao i gladak ten. Prirodna formula pomlađuje i hidratizira kožu pomoću biljnih ekstrakata, te je dovoljno nježna da se može koristiti na licu i tijelu. Nekomedogeno, hipoalergeno, testirano na osjetljivost, klinički testirano, dermatološki testirano Pogodan za upotrebu kod osoba osjetljivih na gluten, kao i za vegane.
SASTOJCIvoda, alkani kokosa polisilikon 11, Coco-Caprylate/Caprate, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Dimetikon/Peg-10/15 Crosspolymer, Raphanus Sativus (rotkvica) Root Extract, Pyrus Malus (jabuka) Fruit Extract, Pectin, Chlorella Vulgaris/Lupinus Albus Protein Ferment (ekstrakt algi), Sambucus Nigra (bazgin cvijet) Extract, Rubus Fruticosus (kupina) Fruit Extract, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Citrus Grandis (grejp) Peel Extract, Citrus Aurantium Dulcis (naranča) Peel Extract, Helianthus Annuus (suncokret) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Xanthan Gum, limunska kiselina, Lonicera Caprifolium (kozja krv) Flower Extract (And) Lonicera Japonica (kozja krv) Flower Extract (And) Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil.
Može sadržavati: mica (tinjac), okside željeza (Ci 77489, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Red 30 Lake (Ci 73360), Red 6 Lake (Ci 15850)(Aka 201)
CIJENA I KOLIČINA: 50 ml košta 199,00 kn i dio je LE kolekcije za ljeto
MOJ OPIS I DOJAM: radi se o laganom losionu koji nije prerijedak već umjerene gustoće i lake razmazivosti. Ne ostavlja mastan osjećaj i brzo se upija. Miris je vrlo suptilan i ugodan, te neće smetati ako ga stavljate i na lice. Sadrži puno sitnih i sjajnih čestica u nekoj rozoj bazi, ali prilikom razmazivanja na koži ostavlja samo sjajne čestice. Roza baza nestaje. Ne bih ga svrstala pod diskretne proizvode, jako lijepo sjaji i ako se koristi na licu treba  pripaziti kod doziranja jer se lako pretjera. Sviđaju mi se sastojci, posebno aloe vera i zeleni čaj.Odlično se ponaša i na kosi koju ne masti dodatno.

OLIVAL GLITTER ULJE ZA SUNČANJE:

OPISGlitter ulje za sunčanje također je namijenjeno poticanju ubrzanog i intenzivnog tamnjenja kože, ali osim toga daje i privlačni zlatni sjaj koji će preplanulost dodatno istaknuti. Obogaćeno je njegujućim uljima makadamije, masline, mrkve i oraha koji obnavljaju i štite kožu te potiču tamnjenje bez osjećaja mašćenja.
SASTOJCI:Paraffinum Liquidum, Olea European Oil, Theobroma Cacao Butter, Crambe Abyssinica Seed oil, Stearalkonium Hectorite, Propylene Carbonate, Isopropyl Mystrate, Sesamum Indicum oil, Daucus carota oil, Juglans Regia Leaves Extract, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl palmitate, Ascorbic acid, CI77491, CI77891, Syntetic Fluorphogapide, Parfum
CIJENA I KOLIČINA: 200 ml košta 79,90 kn
MOJ OPIS I DOJAM: ambalaža ovog proizvoda na pumpicu je jako nepraktična. Prilikom stiskanja pumpice, dogoditi će se da ulje curi niz čep po bočici i stvara nered. Za plažu možda ok, mada i tada preporučujem držati u posebnoj vrećici da vam ne zamasti stvari po torbi. Dakle, loša ambalaža je prva stvar koja mi se ne sviđa. Druga stvar su sastojci koji su izuzetno komedogeni i u kombinaciji s suncem, riskirate malorca akne na tijelu. Ovaj proizvod služi za sunčanje, pitam se gdje je onda SPF zaštita?

Što se tiče mirisa, uje miriši na ljeto i plažu, podsjeća na Monoi i kokos. Vrlo je blag ali jako težak, bojim se da bi mogao izazvati odbojnost na +35. Upijanje je dugotrajno, iako malo brže od gore navedenog Yves Rocher, ali koža je premasna i dolazi u obzir samo na plaži kada nemamo odjeću. Sjajne čestice su jako sitne i suptilne, netko tko voli takav suptilan sjaj, zadovoljit će ga. Ja osobno volim puno više sjaja.

L'OCCITANE KONCETRIRANA ULJEPŠAVAJUĆA MAGLICA ZA TIJELO



OPIS U svojoj posebno laganoj i prozračnoj teksturi, ovo mlijeko za njegu tijela kombinira njegujuće bademovo ulje i  mlijeko s bademovim proteinima i silicijem kako bi vaša koža bila glatka i čvrsta, dok će svjetlucave mikro perle  ostaviti na koži prekrasan sjaj.

SASTOJCI:  Aqua/Water**, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter**, Glycerin Dimethicone, Methylsilanol Mannuronate**, Cetearyl Alcohol**, Glyceryl Stearate**, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil**, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Protein**, Sorbitol**, Mannitol**, Cetyl Alcohol**, Sodium Pca**, Xanthan Gum**, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Laureth-7, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil**, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract**, Cetearyl Glucoside**, Polyacrylamide, Peg-100 Stearate, Parfum/Fragrance, Phenoxyethanol, Ceteareth-33, Chlorphenesin, C13-14 Isoparaffin, Sorbic Acid, Glyceryl Stearate Se, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Tocopherol**, Polyaminopropyl Biguanide, Coumarin**, Limonene**, Linalool, Mica**, Ci 77891/Titanium Dioxide**. **Natural Origin Ingredients.
CIJENA I KOLIČINA: 250 ml - 230,90 kn
MOJ OPIS I DOJAM: ovom proizvodu zapravo nije primarna zadaća pružiti sjaj koži. Proizvođač obećava njegu plus učvršćivanje a kao bonus suptilan sjaj pomoću mikro-perli. Pohvala za ambalažu i miris koji naprosto obožavam. Radi se o laganom mlijeku koje se jako brzo upija, miris se ne zadržava predugo na koži. Što se tiče sjajnog dijela, čestice su zasta jako suptilne i na mojoj svijetloj koži se jedva primjećuju. Preporuka ženama koje nemaju prezahtjevnu kožu tijela, osobama kojima ne nedostaje vlage i koji vole jako suptilan sjaj i miris badema.
Mene nije posebno oduševilo jer volim bolju hidrataciju i više sjaja.



AVON SKIN SO SOFT MINERALS GEMS SVJETLUCAVO ULJE U SPREJU:




OPISSvjetlucavo zlato umiješano u zavodljivu mirisnu mekoću poput svile milovat će vaše tijelo upotrebom ovog ulja za tijelo. Koža će bit meka i obasjana zlatnim tonovima te privlačnog mirisa.

SASTOJCI: isopropyl palmitate, alcohol denat, aqua, benzeophenone-3, par um, mica, PPG12, tochopheryl acetate, saccharomyces ferment lysate filtrate, ti  o ide, hydrolyzed keratin, CI77491, CI77492, CI19140
CIJENA I KOLIČINA: 150 ml, ovisno od kataloga i posebnih ponuda
MOJ OPIS I DOJAM: ovo svjetlucavo ulje, također je vrlo suptilnih čestica pa bolje funkcionira na tamnijoj koži. Sviđa mi se ambalaža u spreju što je vrlo praktično, prilično se brzo upija, iako se ne smije pretjerati količinom. Miris je vrlo ugodan i ne zadržava se na koži, no ne sviđaju mi se previše sastojci i presuptilan sjaj.

YVES ROCHER VANILLE COLLECTOR SHIMMERING BODY LOTION:

OPIS: svjetlucavi i mirisni losion za tijelo. Dio je prošlogodišnje Božićne kolekcije i nažalost LE.
SASTOJCI: water, methypropanediol, caprylic triglecyride, urea, mystril mystreate, dimethicione, glyceril leaf juice,stearic acid, cetyl alcohol, brassica camprestis, mica, parfum, bht, glycerin, vanilla planifolia, titanium dioxide
CIJENA I KOLIČINA: postoje dvije količine, odnosno postojale su za vrijeme kolekcije 400 ml i 50 ml kaoovaj moj na slici koji je koštao cca 20 kn
MOJ OPIS I DOJAM: zaista ne znam zašto je Yves Rocher ubacio svjetlucavi losion u Božićnu kolekciju kada nam zapravo sad, ljeti trebaju takvi proizvodi. Miris je vanilast, gurmanski i on jedino podsjeća na zimu. Losion se brzo upija, ne masti i odlično hidratizira , a sjaj na koži je kako treba: šljokice nisu previše izražajne, ali lijepo se vide na svijetloj koži poput moje .Dobar losion i zaista šteta da ga više nema u ponudi.

ST.TROPEZ SKIN ILLUMINATOR 

OPIS: kremast, svjetlucavi losion koji daje koži trenutačni sjaj. Savršeno za svakog tko želi blistav i prozračan ten.
SASTOJCI: Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Phenyl trimethicone, Ethylhexyl palmitate, Glycerin, Cetyl PEG/PPG - 10/1 dimethicone, Mica, Cera alba (Beeswax), Benzimidazole diamond amidoethylcarbamoylpropyl polymethylsilsesquioxane, Cetyl dimethicone, Polyglyceryl-3 oleate, Sodium chloride, Hydrogenated castor oil, Benzyl alcohol, Silica, Parfum (Fragrance), Methylparaben, Propylparaben, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hexyl cinnamal, Limonene, Linalool, Alpha-isomethyl ionone, CI 77891 (Titanium dioxide).
CIJENA I KOLIČINA: 50 ml- 119,00 kn
MOJ OPIS I DOJAM: ovaj proizvod jako lajkam. Radi se o losionu koji kad naneset izgleda potpuno bijelo i mliječno. Razamazivanjem, oslobađaju se zlatne i brončane čestice i ostavlja nevjerojatan efekt. Namijenjen je licu gdje se nanosi na vrh jagodica, oko očiju i na sve dijelove koje želimo istaknuti. Naravno, može se koristiti na tijelu. Posebno dobro izgleda u večernjim satima.
Miris je vrlo ugodan i suptilan, te podsjeća na ostale St.Tropez proizvode. Ovaj proizvod ne sadrži čestice, odnosno glitter. Ovo je baš iluminator koji daje fantastičan efekt.


GREEN GIRL UNDER YOUR SPELL SUHO ULJE

OPIS PROIZVODAsuho ulje za tijelo sa zlatnim prahom 100ml 

Suho ulje sa zlatnim prahom idealno je kada želite naglasiti preplanuli ten u ljetnim mjesecima. 
Pogodno je za njegu lica, tijela i kose, a zlatni prah dati će nenametljiv sjaj vašoj koži i kosi. 

SASTOJCI: coco-caprylis, biljno ulje makadamije, jojobe, argana, sjeme marelice, shea olein, prirodni miris, tokoferol, mica
CIJENA I KOLIČINA: 100 ml- 130 kn
MOJ OPIS I DOJAM: miris ovog ulja možete birati prilikom narudžbe. Moje miriši Monoi odnosno na cvijet Tiare. U odnosu na sve proizvode takvog mirisa, ovaj proizvod miriši prirodno, nema sintetike u njemu i nije napadan niti zagušljiv. Upijanje je u odnosu na sva suha ulja koja sam probala munjevito. Za nekih 5 minuta potpuno se apsorbira u kožu i nema osjećaja masnoće niti težine. Što se tiče efekta, nikada nisam isprobala slično ulje. Ono nema  šljokice kao na primjer Nuxe ili Yves Rocher. Ne znam pravi izraz, ali rekla bih da je zapravo gliterasto ulje čije čestice su toliko sitne da daju brončano-iluminatorski efekt, kao da ste ga obukle. Eh, znam da sam zakomplicirala opisom, ali ovo divno ulje zaslužuje zasebnu recenziju pa će vam biti možda jasnije o čemu pričam. Za sada mogu reći da je divno, ne masti lice, kosu, tijelo, sastav je predivan i već vidim na pomolu pobjednika. Efektom vrlo slično gore navedenom St.Tropezu, mada puno brončanije.



Još bih spomenula dva proizvoda koja sam godinama kupovala, a sad ih trenutno nemam.
NUXE  ZLATNO ULJE za koje ste vjerojatno čitale podijeljena mišljenja. ja spadam u onu grupu žena koje ga voli, iako imam veliku zamjerku na miris koji se na visokim temperaturama pretvara u pravi odbojan miris, zagušuje te stvara mučninu.


L'ERBOLARIO SUN CREMA ILLUMINATENjega poslije sunčanja si aktivnim sastojcima poput ulja zlatne palme i gela aloa vere njeguju svježinu kože, djeluju antioksidacijski i štite je, a karite maslac, maslinovo i mangovo ulje hrane je i hidratiziraju. Divna krema koju sam dugo kupovala, posebno na moru nakon plaže.


Koristite li svjetlucave proizvode? Koji su Vaši favoriti i što  Vam je presudno kod odabira?

Oznake: , , , , , , , , , , , , ,