Vichy Aqualia Thermal legere Vs. Aqualia Thermal Dynamic light kreme za lice


Ove godine, Vichy je izbacio novu liniju Aqualia Thermal Dynamic Hydration s poboljšanim svojstvima  hidratacije čak do 48 sati uz pružanje dugotrajne svježine.

Inače, Aqualia Thermal je moja najdraža Vichyeva linija i najčešće kupujem proizvode upravo iz ove linije. Rich i legere kreme, Aqualia Thermal serum i nikad prežaljeni Aqualia Thermal balzam koji je netragom nestao s tržišta.
Kako sam koristila straru i novu verziju Aqualia Thermal legere krema za mješovitu i normalnu kožu, danas ću ih pokušati usporediti.


AQUALIA THERMAL LEGERE


Stara verzija Aqualia Thermal legere kreme za lice koju sam koristila i u projektu "100 DANA/100 ŽENA".
Dolazi u staklenoj teglici od 50 ml. Miris tipičan za  Aqualia Thermal liniju, blag i ne zadržava se dugo na koži iako bih bila sretnija da ga nema uopće.

sastojci

Tekstura je polugelasta, lako razmaziva i upija se prilično brzo, te čini dobru podlogu za makeup. Namijenjena je normalnoj do masnoj koži, u svrhu hidratacije koju proizvođač obećava čak 48 sati.
Međutim, iako namijenjena osjetljivoj koži, mnoge osobe s osjetljivom kožom se žale na peckanje ili iritacije. Mislim da je tome krivac alkohol na prilično visokom mjestu i propylene glycol koji nije najbolji izbor kod osjetljive kože.
Ova krema je dobar izbor kod normalne i ne preosjetljive kože, ne sadrži  UV zaštitu što treba uzeti u obzir tijekom ljeta i preko nje koristiti zaštitnu kremu. Volim ovaj proizvod, na mojoj koži ne uzrokuje nikakve  nus pojave i najčešće ju volim koristiti u toplijim mjesecima. U segmentu hidratacije, ne hidratizira 48 sati kako piše, kod mene nekih 4-5 sati.

tekstura

AQUALIA THERMAL DYNAMIC HYDRATION LIGHT CREAM


Nova verzija Aqualia Thermal light kreme za lice, za razliku od stare, obećava dinamičnu hidrataciju isušenih područja kože .Ambalaža je slična staroj verziji, staklena teglica i istoj količini od 50 ml, s malom razlikom u boji ambalaže kojom prevladava ledeno plavičasta boja koja na prvi pogled asocira na vlagu.


sastojci

Tekstura nove Aqualia Thermal Dynamic kreme je za razliku od stare verzije puno manje gelasta iako je osjećaj prilikom nanošenja na koži vrlo sličan. Krema je nekako "konkretnija" u odnosu na staru verziju,  ne masti, upija se za nekoliko minuta i dobra je podloga za puder. U popisu sastojaka vidimo osnovne sastojke kao kod prve verzije (voda, glicerin,dimethicione, alkohol, propilen glikol, humektanse i emulgatore) , dok je drugi dio prilično obogaćen sastojcima koji hidratiziraju i sprečavaju gubitak vlage iz kože (karite,sodium hyaluronate, sintetski vosak koji vjerojatno služi kako bi zgusnuo formulu), stabilizatore i emulgatore.
U svakom slučaju, ova verzija sadrži veći broj emolijenata koji sprečavaju daljnji gubitak vode iz kože.
tekstura

lijevo stara verzija, desno nova

ZAKLJUČAK: 
Mojoj mješovitoj koži i prilično sklonoj začepljivanju pora, miteserima i dehidraciji, Aqualia Thermal linija odlično odgovara. To je linija za kojom posežem posebno ljeti i za večernju njegu. Voljela bih da nema parfema, silikona i sastojka koji potencijalno mogu iritirati, ali provjereno kod mene funkcionira bez straha od neželjenih nus pojava. Nova dinamična verzija je puno bolja, koža je duže hidratizirana,  iako ne baš 48 sati ali to ne radi ni jedna krema. Ujutro se budim bez suhih dijelova, bez sjaja i nepotrebne masnoće, a lice je svježe i spremno za jutarnju njegu kada ubacujem vitaminske serume i kreme sa visokom UV zaštitom.

Preporuka ide normalnoj i mješovitoj koži, iako mislim da bi osobe s masnom kožom bile prilično zadovoljne u okviru noćne njege, kao i svima koji su  u potrazi za ljetnom laganom ,a opet solidnom hidratacijom bez straha od komedogenosti.
CIJENA : 154,98 kn

Linija se sastoji od Aqalia Thermal dinamične hidratacije za normalnu do mješovitu i suhu isušenu kožu, moćnog seruma za sve tipove kože, roll-on njege za područje oko očiju te obnavljajućeg balzama za usne.

*PR PROIZVOD
Koristite li proizvode iz Aqualia Thermal linije?

Oznake: , , , , ,