CHI kozmetika za kosu: Magnified volume šampon i regenerator


Nedavno je na naše tržište stigao poznati i cijenjen brend za kosu CHI (Cationic Hydrating Interlink) koji je dio korporacije Farouk Systems. Brend dolazi iz SAD-a, utemeljitelj gospodin Farouk Shami, uložio je desetljeća na razvoju proizvoda za kosu. Među mnogobrojnim inovacijama, najzanimjivije su činjenice da je CHI je prvi brend koji je izumio boju bez amonijaka.  Njihovi aparati i sušila za kosu su izbor profesionalaca širom svijeta i dobitnici su mnogobrojnih nagrada za inovacije.
Prije dva mjeseca, pisala sam Vam o mom posjetu DermaCare centru u sklopu kojeg je otvoren prvi CHI salon za njegu i styling kose u ovom postu. Tom prilikom dobila sam dva proizvoda koja sam posljednih dva mjeseca koristila i vrijeme je da podijelim dojmove.



CHI proizvodi ne sadrže parabene i sulfate, nisu testirani na životinjama i pogodni za trudnice uključujući i boje za kosu.




Magnified Volume linija, razvijena je specijalno tankoj kosi kojoj nedostaje volumena, sjaja i dugotrajne punoće. 

CHI MAGNIFIED VOLUME ŠAMPON ZA KOSU:

Dolazi u jednostavnom, a opet simpatičnom pakiranju od 350 ml. Ovaj šampon me doista oduševio, prvenstveno  mirisom i na koncu učinkom.
Moja kosa je tretirana kemikalijama, suha, dehidrirana i petlja se na vrhovima. Uz sve to, vrlo je tanka i bez volumena. U posljednje vrijeme postala sam baš izbirljiva kod izbora šampona jer ne želim dodatno isušivati kosu, a  imam i osjetljivo vlasište. Šampon nježno čisti a istovremeno vrlo temeljito čak i naslage mnogih styling proizvoda. Toliko je nježan da se može koristiti svakodnevno. Tekstura mu je polugusta i mliječne žućkaste nijanse. Nije prerijedak i samim time ga treba vrlo malo za jedno šamponiranje. Posljednjih mjeseci koristim skoro sve šampone bez sulfata i navikla sam da se ne pjene ili vrlo minimalno. Magnified Volume šampon je također bez sulfata, ali pjena mu je bogata, kremasta a miris božanstven, po malinama i bananama, te se dugo  zadržava na kosi.

Obično šamponi za volumen koje sam do sada imala priliku isprobati, jako mrse kosu čega sam se bojala i kod ovog proizvoda. Međutim, od prvog korištenja ostala sam ugodno iznenađena činjenicom da ovaj šampon hidratizira, podebljuje dlaku i daje volumen, a da ju nimalo ne zamrsi niti isuši. Nakon šest korištenja kosa je izgledala zdravo, prirodno i puna volumena. Pomislila sam kako je dobro imati ovaj šampon kao adut za neke posebne prilike, međutim, promijenila sam mišljenje i koristim ga kod svakog pranja. 
Izvrstan proizvod za kemijski tretiranu, tanku i beživotnu kosu, kojoj osim volumena nedostaje hidratacije.

SASTOJCI: Aqua, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Polyquaternium-87, Glycol Distearate, Steareth-4, Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone, Cocamidopropyl Betaine, PG-Hydroxyethylcellulose Cocodimonium Chloride, Sodium PCA, Polyquaternium-11, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Polyquaternium-10, Panthenol, Hydrolyzed Silk, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Citric Acid, Fragrance, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Methyl 2-Octynoate, Limonene, Benzyl Salicylate.

MAGNIFIED VOLUME REGENERATOR:

Taman sam pomislila nakon šampona da me više ništa ne može tako oduševiti u posljednje vrijeme, dok nisam isprobala regenerator iz iste linije. Dolazi u identičnom pakiranju i količini kao šampon.
Potraga za dobrim regeneratorom za mene je dugogodišnja frustracija. Obično bih nezadovoljna svime isprobanim posegnula za maskama za kosu, biljnim uljima i sličnim alternativama regeneratoru.
Mnogi regeneratori koje sam probala nisu posebno radili ništa na elastičnosti, lakšem raščešljavanju moje kose, ili su bili toliko teški da bi mi se kosa zamastila već idući dan.
Zaljubila sam se na prvo korištenje! Magnified Volume regenerator ima gustu i kremastu teksturu, baš poput maske. Miris je identičan šamponu (maline/banane) samo malo blaži i suptilniji. 
Nakon šamponiranja, manja se količina  nanese na dlan a potom se rasporedi po vrhovima kose i ostavi djelovati 2 minute prije ispiranja.
Preporučujem da ukoliko imate kosu sličnu mojoj (dehidrirana i tanka koja se brzo masti), ne produžujte vrijeme držanja regeneratora. Za suhu, i/ili iznimno uništenu kosu, bilo bi dobro ostaviti malo duže, nekih 5 minuta. Na taj način, svaka vrsta kose može izvući najbolje od njega,a to je hidratizirani, njegovani i sjajni vrhovi bez narušavanja učinka volumena koji se postiže šamponom.

SASTOJCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dicetyldimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Polyquaternium-87, Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone, Polyquaternium-11, Ethyl Macadamiate, Sodium PCA, PG-Hydroxyethylcellulose Cocodimonium Chloride, Phenyl Trimethicone, Polyquaternium-10, Citric Acid, Polyquaternium-37. Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, PPG-1 Trideceth-6, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Hexylene Glycool, Hydrolyzed Silk, Panthenol, Fragrance, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Methyl 2-Octynoate, Limonene, Benzyl Salicylate.

ZAKLJUČAK: Potpuno iznenađenje i otkriće posljednjih mjeseci je CHI kozmetika, a koliko vidim nisam jedina. Gledajući filmove na YT, posebno iz inozemstva, shvatila sam da je CHI vodeći brend kod njege i stylinga kose. Totalno sam se navukla na ove proizvode, i mislim da u bliskoj budućnosti možete očekivati još recenzija CHI proizvoda jer je WL naglo narasla, a ovim proizvodima ostajem vjerna do daljnjega. Moja tanka i dehidrirana kosa konačno izgleda normalno. Volumen koji postižem nije lavlja griva, ali ja taj efekt niti ne volim već deblja dlaka i punija kosa. Ono što me najviše oduševilo je elastičnost radi dobre hidratacije bez težine na kosi osim u jako vručim danima kada je vlaga u zraku na vrhuncu.
Zaljubila sam se u CHI i želim probati još mnoge proizvode, a za ovaj dvojac velika preporuka za sve ako imate finu, tanku i beživotnu kosu poput moje. Količina proizvoda je znatno veća u odnosu na standardnih 200 ili 250 ml i zaista mogu potrajati prilično dugo.
Vrijedi probati!




CIJENE: šampon 350 ml - 142,00 kn, regenerator 350 ml-146,00 kn u DermaCare centrima. U sklopu centra U Teslinoj 12 u Zagrebu, otvoren je CHI salon u kojem možete njegovati i obojiti kosu vim vrhunskim preparatima, pa  ako ste u mogućnosti, navratite.


Jeste li isprobale ili tek planirate poznate CHI proizvode? Preporuke?

*Proizvodi u ovoj recenziji ustupljeni su od uvoznika

Oznake: , , , ,