DIORSHOW LINER WATERPROOF Vs ESSENCE LONG LASTING EYE PENCIL


Dolaskom ljeta u svoju rutinu šminkanja ubacujem vodootporne i izdržive proizvode koji mogu izdržati silne zagrebačke sparine, vrućine i ogromne količine znoja.
Ljeti se ne šminkam previše, tek malo olovke na očima,maskara, bronzer ili rumenilo i to je to.
Svaka žena koja koristi olovke želi daje ona postojana i kvalitetna, te da ne izaziva neželjeno peckanje, crvenilo i iritacije.
Najveći  mi je problem  pronaći dobru olovku obzirom dane koristim tuševe i eyelinere koji su zasigurno bolje rješenje i kod ove vrste proizvoda sam zaista potrošila brdo novca dok ne nađem ono što je zaista vodootporno i izdržljivo.
Večeras usporedba dvije vodootporne olovke :

DiorShow Liner Waterproof  

Olovka je automatska i nije ju potrebno šiljiti. Takve najviše volim jer često nemam pojma gdje mi je šiljilo i to onda kad mi se najviše žuri.
Dolazi u količini od 0,3 grama i kupila sam ju u smeđoj nijansi, odnosno Chesnut,
Fancy pakiranje, iako ne osobito luksuzno, ali ipak se vidi da je dio HE kozmetičke priče.
Ova olovka kojoj je btw cijena 179,00 kn je ogromno razočarenje  i ako Vam je ikada netko ponudi, slobodno odmahnite rukom. Po opisu proizvođača, formula bi trebala biti vodootporna gdje ja očekujem da izdrži barem nekoliko sati na waterline-u (unutarnjoj strani oka), a još duže na gornjoj crti kapka. DiorShow olovka nije u stanju ostati postojanom niti sat vremena u "normalnim" uvjetima, a kamoli kada se očekuje bolja postojanost. Lijepo se nanosi i klizi, boja je super, ali to nije dovoljno da ju ikome preporučim a kamoli ponovim kupnju.


Essence Long Lasting eye pencil


Essence long lasting olovka je također automatska, odnosno, nije ju potrebno šiljiti što uvelike olakšava upotrebu. Precizna i mekana, vrlo se lako  nanosi i sadrži 0,28 grama. Kada sam kupila i isprobala prvi primjerak, ostala sam blago rečeno šokirana:  znoj, vlaga, suze...ništa ju nije uništilo narednih 6 sati! Od tada, a ima tome više od godinu dana, redovito ju kupujem i još uvijek nemam zamjerke. Ok, imam, ali ne što se tiče postojanosti.
Moje zamjerke idu pucanju. Naime, ako se malo više izvuče iz ambalaže, postoji mogućnost da će puknuti što se kod gore navedene Diorove nije dogodilo. Kad se to desi, teško je našiljiti vrh koji mora biti precizan, srećom imam specijalno šiljilo za ovakve tanke dimenzije.
Druga zamjerka ide proizvođaču koji bi trebao bolje zaštiti proizvod od nehumanog otvaranja žena po drogerijama. Vrlo često ju ne možete kupiti a da nije već isprobavana, no to je priča za neki drugi post.
Bez puno razmišljanja, Essence od 13,90 kn pobjeđuje na višestrukom testu diva poput Dior-a,i ne samo njega nego i ostalu fensi ekipu među vodootpornim olovkama za oči.




NAPOMENA: niti jedna od ovih olovaka nisu pogodne za osjetljive oči jer izazivaju suzenje, pa ako imate turbo osjetljive oči, svoju sreću morate potražiti negdje drugdje.

ZAKLJUČAK: Essence long lasting eye pencil Vs DiorShow liner waterproof   1:0

Koristite li vodootporne olovke? Preporuke?

Oznake: , , ,