Green Girl What's not to like?- gel za umivanje


Mislim da već ptice na grani pjevaju koliko sam opsjednuta čišćenjem lica i koliko Vas nagovaram da dobro čistite svoje pore.
Isprobala sam mnoge metode i proizvode: ulja, balzame, micelarne, mlijeka, sapune, gadgete i svaki od njih ima svoju dobru stranu i namjenu. Ipak, kod mene nema boljeg načina od umivanja i uvijek koristim gelove za umivanje kao završni korak.

Nedavno sam dobila prekrasan poklon paket iz radionice Green Girl-prirodna aromakozmetika prepun noviteta i silno sam se obradovala kada sam vidjela da je GG izbacila svoju verziju gela za umivanje.






What's not to like? je gel za umivanje koji GG prilagođava prema vrsti kože. Moj primjerak, namijenjen je umivanju mješovite kože kakvu posjedujem, a autorica zna koliko volim onaj "škripav" osjećaj nakon primjene proizvoda za umivanje. Mnogi proizvodi koji ostavljaju kožu škripavom većinom isušuju. Najčešći razlog tome je visoki udio SLS-a i SLES-a koji pjene proizvod i dugoročno isušuju, a mnoge umivalice nerijetko peku i iritiraju oči.

Ambalaža proizvoda je vrlo jednostavna, praktična i prepoznatljiva za GG proizvode. Bočica od 100 ml s kvalitetnom pumpicom koja ne šteka niti se začepljuje na vrhu (znate one proizvode koji se zakore na otvoru ).


UPOTREBA: za jednu upotrebu, dovoljan je jedan pritisak pumpice u vlažne dlanove, i potom rukama umasirati u lice, vrat i dekolte kružnim pokretima  Vrijeme umasiravanja pjene, odnosno gela ovisi o proizvodima na licu. Trenutno koristim vodootporne fluide s visokim SPF faktorom, mineralne pudere i vodootpornu maskaru. U kombinaciji s prašinom, znojem i sebumom, navečer zaista treba puno truda da se kvalitetno ukloni a pri tome ne isuši koža. Moj ritual čišćenja lica ovim gelom traje nekih 5-10 minuta, pojačava se prokrvljenost i cirkulacija koža  kružnim pokretima, jer osim što topite šminku, vršite masažu lica. Potom slijedi obilno  ispiranje u hladnoj vodi  Voda s lakoćom uklanja ostatke gela zajedno s makeup-om i nečistoćama, a lice je čisto, mekano i potpuno svježeg izgleda. 
Glede maskare na očima, nije uspio potpuno odstraniti trenutnog monstruma od maskare kojeg  koristim i moram dodatno upotrijebiti biljno ulje sezama koje mi jedino otopi vodootpornu maskaru i zatim umiti oči. Kod normalne maskare i blaže varijante makeup-a na očima,  gel će ukloniti u potpunosti šminku, ako je umivanje odabir kod čišćenja makeup-a na očima, a da pri tome ne peče niti iritira.
 Obzirom da u sastavu nema uobičajenih sastojaka koji služe pjenjenju proizvoda, očekivala sam da se gel malo ili minimalno ne pjeni. Međutim, pjena je prilično bogata i za sve nas koji volimo da se proizvod za čišćenje pjeni potpuno zadovoljavajuća. 

TEKSTURA I MIRIS: ovaj dio je zaista fascinanatan. Kada istisnete gel na dlan, izgleda poput svakog drugog sličnog proizvoda kojim ste se već susrele. Međutim, utrljavanjem u dlanove ili direktno na lice, What's not to like se pretvara u  najfiniju emulziju koja doslovni klizi licem. Tekstura proizvoda je očekivano gelasta, prozirna i polugusta. Prvo sam pomislila kada sam ugledala plavu ambalažu da će i gel biti plavičasti, no nemojte da vas zbuni plava nijansa jer je gel potpuno proziran .Miris je vrlo blag, vodenast, odnosno podsjeća na vodeno cvijeće, krastavac i osvježava.



ZAKLJUČAK: Iako  šminku i nečistoće uvijek očistim micelarnom ili balzamom, a tek potom umijem ostatke, ovaj proizvod sam testirala na potpuno našminkanom licu: krema, puder, puder u prahu, rumenilo, maskara, sjenilo...ful oprema :D
Radi neobične teksture proizvoda, prisiljene ste nježnu pjenu umasiravati dugo na licu, otprilike nekoliko minuta čime se stvara još bogatija pjena i šminka se postepeno i temeljito topi. Osjećaja škripavosti kože koji zapravo znači "isušena sam, daj mi vlage!"-nema. Lice nije zategnuto i lišeno posljednjeg atoma vlage, već opušteno, svježe, spremno za daljnju njegu i prije svega savršeno čisto.

SASTOJCI: Sodium cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl glucoside, Sodium Cocoyl glutamate, Sodium lauryl glucose carboxylate, Water, Babassuamidopropyl betain, Methylsulfonylmethane, ekstrakt krastavca, ekstrakt cvijeta lopoča, Lactic acid, eterično ulje paprene metvice, benzyl alkohol, dehidrooctena kiselina, prirodan miris.

CIJENA: 100 ml- 65 kn, 200 ml-100 kn, dobavljivo kod Green Girl porukom na FB (KLIK) koja šalje i u BiH, Srbiju i Crnu Goru s povoljnom dostavom.

Za one koji nemaj Facebook, možete naručiti na mail green.girl.aromakozmetika@gmail.com, a katalog pogledati klikom na ovaj link.



Napokon se ritual čišćenja lica pretvorio u pravi užitak! 

Moj poznati slogan "NAJBOLJA UMIVALICA IKADA" dobio je novu zvijezdu : What's not to like? a ja novi HG proizvod.


Koje proizvode i metode trenutno koristite za čišćenje lica? Jeste li isprobale neke prirodne gelove?


Oznake: , , , , ,