JOHN MASTERS ORGANICS VITAMIN C ANTI- AGING SERUM



Koliko volim serume a posebno one s dodatkom C vitamina vjerojatno je svima jasno. Smatram ovakve serume najvažnijim korakom njege i uvijek ponavljam koliko je važno uvrstit ineki C-ekač u rutinu, bez obzira na stanje kože ili dob.
Večeras donosim recenziju jednog seruma koji me dugo zanimao i kada sam zimus dobila prvu bočicu  na poklon od prijateljice, uslijedio je šoping još jednog primjerka.
Radi se o John Masters organics Vitamin C Anti aging serumu za lice:

OPIS PROIZVODA: Vitamin C, u svom prirodnom obliku, kao amino kiselina duboko penetrira u kožu i smanjuje dubinu bora, linije oko očiju i prerano starenje kože. Ekstrakti morskih algi i šipka ovom serumu daju snažna hidratantna svojstva i obilje antioksidansa koji potiču proizvodnju kolagena. Superoxide dismutase i ekstrakt acerole pomažu u borbi protiv starenja kože uzrokovanog štetnim UVA zračenjem. 

štiti kožu od štetnih utjecaja onečišćenog okoliša

• smanjuje sitne bore i staračke pjege

• koži vraća mladenački izgled

• smanjuje pjegice 

za suhu i zrelu kožu

• može se koristiti tijekom cijelog dana kako bi kožu nahranili i osvježili

• koristite umjesto teških noćnih krema

• izvrstan za kožu izloženu suncu  


PAKIRANJE: Zaista nemam ni jednu zamjerku. Tamna plastična bočica koja čuva od oksidacije vrijednih sastojaka.Dozira se kvalitetnom pumpicom koja ne "izbacuje" previše proizvoda, te lijepo dozira potrebnu količinu.
TEKSTURA, MIRIS I UPIJANJE: Ovaj proizvod spada u onu vrstu seruma koje bih nazvala mliječnim fluidima. Iako boja ne podsjeća na mlijeko, serum je kremaste teksture koja se u dodiru s kožom pretvara u emulziju. Na trenutak se osjeti ljepljivi i masnjikavi sloj, ali za nekoliko minuta,serum  se skroz upije i koža je potpuno suha. Vjerujem da je ovaj podatak mnogima bitan, posebno osobama s masnom kožom. Iskreno, ja bih voljela da ipak malo više "sjedi" na koži poput kreme. 
Kada sam prvi puta istisnula serum, njegova žuta boja me pomalo uplašila i pomislila sam da je već oksidirao, no guglajući masu recenzija, shvatila sam da mu je to prirodna boja tako da nema straha da ste kupile oksidiran serum, Ipak, pripazite prilikom kupnje da je bio dobro uskladišten i s valjanim rokom upotrebe.
Što se tiče mirisa, podsjeća me na ružu s laganom primjesom citrusa. Nije napadan i zadržava se kratko vrijeme na licu.

SASTOJCI:Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice,* helianthus annuus (sunflower) seed oil,* glycerin,* rosa damascena (rose) flower water,* populus tremuloides (aspen) bark extract, ascorbic acid polypeptide, lecithin, phospholipids, superoxide dismutase, malphighia glabra (acerola) fruit extract,* oryza sativa (rice) extract,* spirulina platensis (algae) extract,* tocopheryl acetate, retinyl palmitate, ascorbyl palmitate, butyrospermum parkii (shea) butter,* triticum vulgare (wheat) germ oil, rosa damascena (rose) flower oil,* citrus sinensis (blood orange) oil, tilia cordata (linden) blossom oil,* xanthan gum, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract,* sclerotium gum powder, potassium sorbate
* certified organic
Ono što je bitno naglasiti kod ključnih sastojaka je da serum sadrži askorbinsku kiselinu – oblik vitamina C topiv u vodi, koji je ok ali brže oksidira i u bočici i na licu od uljno topivih oblika C vitamina .Blagodati C vitamina na kožu su mnogostruke , ponoviti ću samo neke: neutralizira negativni učinak slobodnih radikala, utječe na prerano starenje kože, djeluje na ožiljke i flekice.
Osim C vitamina, ovaj serum je prepun vrijednih sastojaka poput vitamina E, biljnih ulja pšeničnih klica,suncokreta  i dosta antioksidanata , te kompleks biljnih peptida za koje iskreno nisam sigurna kako djeluju na kožu. Uglavnom, sastav je super, nema alkohola niti iritirajućih sastojaka osim samog C vitamina koji može iritirati osjetljivu kožu.
NAČIN KORIŠTENJA: nakon čišćenja i toniranja, nanosi se na suhu kožu. Količina ovisi individualno, meni su potrebna tri stiska pumpice za cijelo lice, vrat i pola dekoltea.

DJELOVANJE I ZAKLJUČAK:  bez obzira na njegovu kremastu, gustu teksturu, ovaj proizvod je prikladan za skoro sve vrste kože. Hranjiv, hidratantan i "konkretan" serum koji može zamijeniti u potpunosti kremu ako imate mješovitu kožu kao ja. Masnoj koži bi mogao biti prehranjiv pa ako niste od kremastih tekstura,ovaj radije preskočite. Zimi sam ga nanosila u jutarnjim satima ispod hidratantne kreme dok mi ljeti  više odgovara kao noćna njega, zapravo, u potpunosti zamjenjuje noćnu kremu. Bočica od 30 ml može potrajati dva do tri mjeseca koristeći ga svaki dan, no nema potrebe koristiti ovakve serume svakodnevno. Dovoljno je svaki drugi-treći dan i time proizvod potraje i do šest mjeseci.
Što se tiče učinka, moja koža vapi za antioksidantima i ja uvijek vidim koristi u smislu svjetljije, jasnije i blistavije kože. Kod uklanjanja flekica od akni ili hiperpigmentacija, ne možete očekivati da će ovaj ili bilo koji drugi C serum to sam napraviti. Potrebno je ubaciti u rutinu proizvode koji vrše površinski piling plus C vitamin i u takvoj kombinaciji rezultate možete očekivati relativno brzo. No, ovom proizvodu uklanjanje flekica ionako nije primarni zadatak, želite li dozu važnih vitamina i biljnih antioksidanata uz dobru hidrataciju, svakako uzmite u obzir ovaj koncetrat,
Kod osjetljive kože toplo preporučam nabaviti testere radi reakcije na osjetljivu kožu.
I jošjedna opaska: neka Vas ne buni naziv "anti age" . C vitamin i antioksidanti su potrebni svima bez obzira na dob, gledajte stanje kože a ne godine.

CIJENA: 269 kn za 30 ml u prodavaonicama organske kozmetike ili online.

Koji C serum trenutno koristite?  Volite li JMO?

Oznake: , , , , , ,