Olos kozmetika-dojmovi




Vjerojatno ste primjetile u bolje opskrbljenim ljekarnama, simpatične i neobično dražesne ambalaže nove kozmetike na našem tržištu: OLOS KOZMETIKA


Olos je talijanski fitodermatološki brend koji postoji 20 godina.

OLOS proizvodi NE SADRŽE: parabene, parafine, petrolatum,etilni alkohol,silikon, mineralna ulja,SLS i SLES (kemijski aktivatori pjenjenja),umjetne boje i parfeme, sastojke životinjskog porijekla, nisu testirani na životinjama

Prije nešto više od  mjesec dana, dobila sam nekoliko proizvoda od brenda i vrijeme je da podijelim svoje dojmove.

HIDRATANTNI GEL ZA UMIVANJE THALASSO:
 Gel za umivanje dolazi iz linije Thalasso namijenjene dehidriranoj koži, prvim mimičkim borama i umornoj koži. 
Dolazi u količini od 250 ml, gelaste i pomalo ljepljive teksture. Miris gela je nenametljiv, morski i svjež. Miriši na morsku vodu i prilikom korištenja lagano hladi i osvježava. Ne iritira i blago uklanja makeup. Rekla bih da je odličan za jutarnje umivanje ili za uklanjanje nekih blagih naslaga na licu (lagana krema, lagani makeup).
Ambalaža je zaista predobra, totalno me oduševio dizajn. 
SASTOJCI:

Ovdje imamo problem, Olos kozmetika se reklamira kao kozmetika koja ne sadrži SLS, obzirom da se jasno vidi u sastavu ne znam što bih rekla na to. Uglavnom, gel kao gel nije loš, no mislim da se za cijenu od 157,73 kn može naći puno bolji proizvod za istu namjenu.

SEBO – KONTROL KREMA ZA CILJANA PODRUČJA LICA SKLONA IZBIJANJIMA AKNI I PORAMA



Ova kremica koja dolazi u količini od 20 ml služi za ciljana područja lica koja su najzahvaćenija miteserima, masnoćom i proširenim porama, kao što je T – zona.
Proizvod koji obećava dugotrajno matiran ten, pore manje vidljive i pročišćene. Nanesena na aknu, ubrzava njeno nestajanje i zacjeljivanje kože i dio je linije NETARE DI ZUCCA namijenjene masnoj i aknastoj koži.
Tekstura je gusta i balzamasta poput mnogih primera za lice i ja sam nanosila na područje oko nosa i brade obzirom da su mi to najkritičniji dijelovi lica. Upija se u trenu, tvori mat finiš i puder super sjedne preko. Međutim, dugotrajnog matiranja u mom slučaju nema, T-zona se masti kao obično tako da mislim da može funkcionirati u zimskim mjesecima kada žlijezde luče manje sebuma.
SASTOJCI:
Nažalost, sastav nije idealan kako proizvođač obećava: bez štetnih sastojaka. Propylene glycole smatra se štetnim sastojkom kao i parfum koji je prilično visoko. Cijena za 20 ml iznosi 152,43 kn.

MATIRAJUĆA HIDRATANTNA KREMA ZA LICE NETARE DI ZUCCA


Ova krema, namijenjena je za mješovitu i masnu kožu sklonu aknama te za zrelu kožu sklonu aknama. Obećava cjelodnevno matiranje T – zone i dubinsku hidrataciju dehidriranih područja, pročišćavaju i sužavaju pore, pomažu uklanjanju akni i mitesera te sprječavaju njihov nastanak. Snažno antioksidativno i antiage djelovanje.

Ovo je jedini proizvod koji nisam isprobala na licu i glede djelovanja ne mogu komentirati. Oko ove kreme imamo jedan VELIKI problem na prvi pogled na sastojke:
SASTOJCI:

Na prvom mjestu silikoni i prolylene glycol, pa opet silikoni i brdo alkohola. Propylene glycol je kemijski iritans i  smatra se štetnim sastojkom. Prirodna kozmetika ne bi nikako trebala biti bazirana na silikonima.
Dalje, Aluminium Starch Octenylsuccinate je sastojak jako štetan i kancerogen  kao i Tetrasodium EDTA koji je štetan i kancerogen, iritirajuć čak i u malim dozama.
Uglavnom, sastav je jako loš, za moje osjetljivo lice nisam htjela riskiritai iritacijama.

Cijena kreme u količini od 50 ml iznosi 270,79 kn.

ZAKLJUČAK: Velike sam nade polagala u ovu kozmetiku koja se reklamira kao prirodna kozmetika koja je inspirirana  snagom vitalnih prirodnih elemenata te nalazi najdragocijenije i najučinkovitije aktivne sastojke iz zemlje i vode. Nažalost, sudeći po onim proizvodima koje sam imala prilike probati, ova kozmetika nema veze s prirodnom. Puno kemijskih i štetnih spojeva u silikonima koji nemaju nikakvo djelovanje. 
Pohvala za dizajn ambalaže koji je još jednom dokazao kako su Talijani majstori dizajna i lijepog izgleda.

*Proizvodi u ovoj recenziji ustupljeni su od uvoznika

Oznake: , , , ,