Paula's Choice Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex with SPF 30 + sve o mineralnoj zaštiti


Ako pratite moj blog, zasigurno ste mnogo čitali o zaštiti od sunca, recenzije mnogih proizvoda sa visokom SPF i znate koliko zagovaram zaštitu.

ŠTO JE MINERALNA ILI FIZIČKA ZAŠTITA?

Sami naziv govori da se radi o zaštiti koju pružaju minerali, tj. metalni oksidi koji se nalaze u mineralnim sastojcima Zemljine kore.Najpoznatiji su cink oksid (Zinc oxide) i titan dioksid (titanium dioxid).
Naziva se još i fizičkom iz razloga što se ne upija u kožu kao kemijski sastojci već "sjedi" na koži poput štita i na taj način odbija većinu zraka i sprečava prodor UV zračenja.

Neke od prednosti mineralne zaštite:

- djeluje odmah za razliku od kemijskih zaštitnih preparata koji se moraju nanijeniti i pola sata prije izlaganja suncu

- postojana i vodootporna jer se priljubi poput filma na koži, teško se uklanjaju s kože i brišu što može biti mana prilikom čišćenja kože navečer  
-  nema nikakav utjecaj na kožu  
-  ne izazivaju  alergije i iritacije



Mineralni sastojci u proizvodima za zaštitu kože od sunca su gotovo nezamjenjivi. Možda je naziv „sunblock“  pretjerana tvrdnja  marketinga, ali kad je u pitanju jako UV zračenje, što veći udio mineralnih oksida bi trebao biti prvi izbor. 




Kada je proizvod na bazi mineralnih zaštitinih sastojaka  mojoj radoznalosti nema kraja. Naime, mineralna zaštita je najpoželjnija zaštita kod osoba s osjetljivom kožom, kod djece, melanoma, madeža jer su to proizvodi koji najbolje štite.

Posljednja dva mjeseca koristim Paula's Choice Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex with SPF 30 with Antioxidants proizvod koji sam dobila na recenziju prilagođen mojoj koži i vrijeme je da podijelim svoje dojmove:

 OPIS PROIZVODA: Paula’s Choice Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex sa zaštitnim faktorom 30 i antioksidansima pruža nježnu zaštitu širokog spektra, baziranu na mineralima sadržanima u ovom laganom losionu koji na licu djeluje neosjetno poput pudera. Njegova se glatka tekstura lagano nanosi i djeluje prekrasno oko očiju i ispod šminke. Opuštajući sastojci za umirivanje kože i antioksidansi obnavljaju i ojačavaju kožu koja izgleda i djeluje mlađe. Svakodnevnom uporabom, koža će se oduprijeti višestrukim znakovima starenja  a nestat će i masnog sjaja.




TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: tekstura proizvoda je rijetka, prilično vodenasta i podsjeća na lagano mlijeko. Zapravo bi pravilna riječ bila-losion. Obzirom na rijetku teksturu, samo nanošenje je brzo i lako. Nema dugotrajnog razmazivanja, utrljavanja i težine koja je prisutna kod mineralnih preparata. Mirisa gotovo nema, malo se osjeti specifičan miris minerala koji je vrlo neutralan i blag. Iako lagane teksture, fluid ostvlja bijeli trag koji nestaje u roku 5-6 minuta i upije se u potpunosti kroz desetak minuta.

SASTOJCI: Aqua, Ethylhexyl Palmitate (thickener), Zinc Oxide 6% (sunscreen), Cyclomethicone, Titanium Dioxide 2.32% (nano) (sunscreen), Dimethicone (silicone slip agents and skin protectants), Polysorbate 80 (emulsifier), Caprylyl Methicone (emollient), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate (emollient thickeners), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient), Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer (film-forming agent), Isohexadecane (dry-finish solvent), Cetyl Alcohol (emollient), Propylene Glycol (moisture-binding agent), Polyglyceryl-6 Isostearate (emollient), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritant),Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (antioxidant), Algae Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice (water-binding agents), Allantoin (anti-irritant), Glycerin, Panthenol (skin-repairing ingredients), Butylene Glycol (slip agent), Caprylyl Glycol (emollient), Alumina, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Polyhydroxystearic Acid (thickeners), Triethoxysilylethyl Polydimethylsiloxyethyl Hexyl Dimethicone (skin-conditioning agent), Diethylhexyl Carbonate (emollient), Triethoxycaprylylsilane (silicone slip agent), Disodium EDTA (chelating agent), Chlorphenesin, Phenoxyethanol (preservatives).




ZAKLJUČAK: kada sam vidjela sastav ovog proizvoda, moram priznati da sam se malo uplašila količine silikona plus mineralni sastojci što može biti potencijalno komedogeno pa  sam strogo i oprezno koristila ovaj proizvod nanoseći ga ispod svih podloga koje imam.

Prilikom nanošenja, ostavlja bijeli trag na koži koji zaista brzo nestaje i potpuno se upije. Kako se radi o fizičkoj zaštiti, na koži mora ostati sloj, odnosno zaštitni film. Kod Hydra light taj sloj je potpuno proziran i svilenkast poput najfinije baze za lice. Neravnine na licu su popunjene i koža je potpuno glatka. Moja koža je mješovita i imam turbo osjetljive oči. Zaista je teško pronaći SPF proizvod koji ne iritira oči, ali ovaj fluid sam bez problema nanosila na donju crtu podočnjaka i nije me iritirao. Ipak, ne nanosite preblizu očima, nema potrebe za nanošenjem bilo kojeg SPF preparata preblizu kapcima i oku.
Hydra Light je namijenjen normalnoj, masnoj i mješovitoj koži. Moja je upravo takva, zimi normalna, ljeti masna a najčešće izrazito mješovita, te sam vrlo sklona izbijanju komedona i akni.
Hydra Light obećava matiranje što je za jedan proizvod s mineralnom zaštitom zaista iznenađujuće dobro. Ne možete očekivati potpuno mat kožu od nečega što stvara film, ali zaista drži navale sebuma pod kontrolom nekoliko sati što je stvarno impresivno. U segmentu hidratiziranja, masnokošci će biti najzadovoljniji, dok kod mješovite i normalne kože, obrazi za koji sat počinju zatezati što se uspješno rješava hidratantnim serumom prije upotrebe Hydra Light-a. Lice s ovim fluidom nije mat, ono je lišeno viška sebuma na nekoliko sati , ali lice se sjaji zdravim sjajem. Ako ste ikada probale neku od Azijskih BB krema onda znate o čemu govorim. Da ne bi bilo zabune, taj sjaj koji spominjem je sjaj zdrave kože, a ne mastan, gliterast ili uljast sjaj na koji odmah pomislimo.
Suhoj koži ne preporučujem ovaj proizvod, bez obilje hidratantne i hranjive kreme, isticao bi bore i isušivao.


Kao podloga za makeup, vrlo dobro se ponaša i s primerom i tekućim puderom (momentalno Shiseido SUN protection tekući i Koress fluidni tekući puder), ali kako preferiram ljeti mineralne pudere i najčešće ih upotrebljavam, nakon upijanja nisam imala nikakve zamjerke kod nanošenja mineralnog praha. Ipak,ispod BB kreme mi nekako nije odgovarala iz razloga što su mi BB-ice općenito preteške na licu pa je i Hydra Light krače matirao moju T zonu.

Silikoni imaju tendenciju začepiti pore kao i cink i titan dioksid koji nekim osobama stvaraju kaos na licu. Pretpostavljam da su Paula's Choice stručnjaci pronašli neku formulu gdje se pretpostavke ne događaju, barem ne na mojoj koži. U ovom slučaju, znali su što rade i neka Vas ne bude strah isprobati barem tester ovog odličnog fluida jer je vjerojatnost od izbijanja komedona minimalna. Uzorke možete naručiti na Paula's Choice stranici za 5 kn (klik).



CIJENA: 225 kn za 60 ml, naručiti se može u Paula's Choice web shopu (klik)


*PR UZORAK

Volite li mineralnu zaštitu ili se ipak držite kemijskih zaštitinih krema? 

Oznake: , , , , , ,