POLIKLINIKA POLIDERMA: TRETMAN INJEKCIJAMA PROTIV CELULITA ALIDYA + VENUS FREEZE

Posted by Dear Skin at 00:34

U sklopu moje suradnje s Poliklinikom Poliderma i raznim tretmanima koje sam isprobala i koje recenziram za Vas, ovaj puta na redu je-tijelo.
Vjerojatno ste čitale na blogu kako sam davno smršavjela puno kila i samim time mojakoža nije u najboljem stanju: opuštena i mlitava, a tu je i celulit te strije, odlučila sam isprobati dva tretmana koja slove kao najefikasniji u borbi protiv celulita i oblikovanju tijela.

Prvo ću Vam opisati Venus Freeze, tretman kojim se zateže koža i oblikuje tijelo.ŠTO JE VENUS FREEZE I KAKO DJELUJE:

 MP2 tehnologija uređaja Venus Freeze koja se sastoji od radio valova i magnetske energije je najveće te najnovije današnje dostignuće u estetici. Kombinacija radio valova i magnetske energije je dobitna kombinacija. Trenutno ovo je najveći hit u Hollywoodu pogotovo među slavnim i bogatim.Više na ovom i ovom linku.
Radio valovi se temelje na elektromagnetskoj energiji koji prolazom kroz kožu ovisno o vrsti tkiva gdje prolaze stvaraju toplinu zbog otpora tkiva prolazu radio valova. Uslijed topline dolazi do oštećenja vezivnog tkiva što je osnova pomlađivanja svih tretmana. Uslijed oštećenja organizam stvara novi kolagen uz jačanje oštećenog vezivnog tkiva. Metabolizam se ubrzava te masne stanice smanjuju svoju veličinu. Pri tome dolazi do jakog efekta pomlađivanja kože.
Magnetska energija je potrebna kao kisik da bi stanice normalno funkcionirale, jer djeluje na sve navedeno u smislu da nastale poremećaje uspješno ukloni. Ukoliko se primjeni magnetska energija u dovoljnoj količini stanica doslovce ožive jer se smanji propusnost membrane uz jačanje njenog električnog potencijala, ph vrijednost raste, potiče metabolizam, stimulira se cirkulacija uz povećan dotok kisika i povećanu potrošnju ATP molekule. Stanica doslovce oživi pri čemu pojačano popravlja kolagen uz razvoj novog kolagena. Od izuzetne važnosti je što samo magentska energija potiče s dva različita mehanizma razvoj novog kolagena što ne može nijedna druga metoda ili tretman pomlađivanja. Isto tako samo ona potiče razvoj novih krvnih žila. Masne stanice smanjuju veličinu zbog ubrzanog metabolizma. 
MP2 tehnologija je najveće znanstveno dostignuće trenutno koje kombinira radio valove i elektromagnetsku energiju istovremeno. Ova tehnologija je po prvi put primjena u uređaju Venus Freeze. Te dvije energije u zajedničko kombinaciji neizmjerno jačaju efekte i nadopunjuju se. . Ono što je najvažnije kod MP2 tehnologije je da stvara gustu mrežu ili matricu magnetske energije s radio valovima koja djeluje na sva 3 sloja kože te govorimo o tvz 3D pomlađivanju. Ova mreža zajedničke energije radi ujednačeno zagrijavanje kože što prije nije bilo moguće. Najbolji način pomlađivanja kože se postiže upravo ujednačenim zagrijavanjem. IZVOĐENJE TRETMANA:


Broj potrebnih tretmana varira individualno od osobe do osobe. Za moje oblikovanje nogu i stražnjice izvršeno je 6 tretmana u razmacima od 7 dana.
U prostoriji u kojoj se izvodi tretman dobiju se jednokratne gaćice i udobno se legne na stol. Obzirom na vrijeme trajanja tretmana, dostupni su Vam najnoviji časopisi kako bi skratili vrijeme, ali meni je vrijeme brzo prolazilo u ugodnom razgovoru s sestrama koje su izvodile tretman.

Područja koja se tretiraju, sestra obilno namaže glicerinom, a potom počinje kružiti nekom vrstom masažera po nogama, odnosno području tretiranja. Uređaj ima brojač tako da pokazuje određeno vrijeme korištenja na jednom dijelu tijela i potom sestra prelazi na drugi dio. 
Tretman je jako opuštujuć, osjeti se ugodna masaža uz grijanje koje je na trenutke dosta intezivno. ali nije ne izdrživo niti bolno. Sve u svemu, Vi ležite i uživate , a aparat sve radi sam, naravno uz stručni nadzor.

Nakon završetka tretmana, tijelo se briše ručnicima i vlažnim maramicama od viška glicerina koji se nije upio u kožu. Preporučujem da na tretmane odlazite u nekoj starijoj odjeći čisto radi osjećaja ljepljivosti od glicerina.

VRIJEME TRAJANJA TRETMANA I KOME JE NAMIJENJEN:
Venus Freeze se koristi za 
 • pomlađivanje i zatezanje kože lica te tijela
 • smanjivanje bora
 • nekirurško oblikovanje tijela i lica
 • smanjivanje celulita
 • vraćanje tijela u formu nakon poroda i mršavljenja
 • korekcija nepravilnosti nakon liposukcije
 • ovisno koje se područje tretira, u mom slučaju noge i stražnjica vrijeme trajanja tretmana je oko 90 minuta.


POSEBNA UPUTSTVA: piti puno, puno vode! Preporuča se najmanje 3 litre dnevno,

CIJENA: jedan tretman na nogama iznosi 1500 kn, za ostale dijelove tijela možete vidjeti kompletni cjenik ovdje., Poliklinika nudi i razne pakete pa je cijena povoljnija ako se odlučite tretirati više dijelova tijela.

A sada nešto o drugom dijelu tretmana, a radi se o  ALYDIA- tretmanu u obliku inekcija protiv celulita koje sam Vam najavila u ovom postu.ALIDYA je prvi injektivni rastvor posebno indiciran za tretman celulita,  Razvijen je od strane prof. Pasquale Motolese-a i patentiran širom svijeta. Indikacije: liječenje gynoid lipodistrofije (celulita), post liposukcijski tretman, post intralipotherapy, lipoedem sa ili bez limfoedema, promjene u subkutanom adipoznom tkivu.


ALIDYA su dakle, injekcije koje se ubrizgavaju u mjesta zahvaćena celulitom i također se određuje koliko je puta potrebno što ovisi o stupnju celulita. Kod mene je tretirano dva puta u razmaku od 10 dana.Alidya je rastvor za injekcije za  površinski dio kože koji sadrži sastojke koji se brzo absorbiraju (unutar nekoliko sati) i koje ne sadrže sastojke sa farmakološkim djelovanjem.
Iako ne postoje drugi proizvodi sa sličnom specifičnom indikacijom, postoji veliki broj proizvoda sa sličnim sastavom koji se upotrebljavaju u svrhu bio-revitalizacije i kožnog bio-restrukturiranja. Razlika izmedju oviih proizvoda i Alydia-e je u tome što je formulacija Alydia-e takva da se ona prilagođava osmolarnosti i pH u različitim sredinama a ne samo onoj u dermu.

IZVOĐENJE TRETMANA: prije tretmana obavlja se pregled kod doktora Kaliterne koji određuje stupanj razvoja celulita,i količinu tretmana. Doktor je odlučio tretirati moj celulit s stražnje strane i nakon što sam legla na stol, ubrizgane su mi tri injekcije u kojima je raspoređena jedna doza Alidye. Injekcije kao injekcije. Ako ste ikad primile injekciju tankom iglom onda znate osjećaj: ne boli i nije ništa strašno, a posebno kada dobijete u salo :D

KOLIČINA TRETMANA: kod mene je broj tretnana iznosio dva puta u razmacima od 10 dana, a individualno ovisi od osobe do osobe. 
SASTAV:


CIJENA: jedan tretman, odnosno jedna doza Alyidie iznosi 800 kn

ZAKLJUČAK: uhhhh, ovaj dio je najteži :D Iako sam upozorena da se najbolji  učinci ovih tretmana vide tek kroz 6 mjeseci, večeras je moj prvi dojam nakon dva mjeseca. Naime, moja koža je kako sam već napisala bila u prilično lošem stanju i to mi je bilo itekako jasno. Što se tiče Venus Freeze uređaja, nakon 6 tretmana, koža je vidljivo čvršća i zategnutija i on se koristi upravo kod osoba kao na primjer ja, koje su skinule dosta kila, a im je koža ostala jako opuštena. Za skidanje masnih naslaga i mršavljenje, Poliklinika nudi drugi uređaj zvan Med 2 Counture. Venus Freeze itekako ima smisla ali kod osoba koje zaista imaju jako opuštenu kožu. 
Vjerojatno ste nekad vidjeli makar u medijima osobe koje su izgubile puno kilograma i kako im višak kože "visi" kao šišmiševa krila.Upravo su za takve osobe ovi tretmani najbolje rješenje.  Kod osoba koje imaju "normalan" izgubljen tonus kože tijela ovi tretmani po meni nisu potrebni i mislim da puno toga može popraviti vježbanjem i hidratiziranjem kože. Ipak, lakše je ležati i pustiti da tehnologija radi za nas nego vježbati pa vjerujem da je Venus veliki hit jer daje rezultate.

Na fotki su moje noge prije svih tretmana.

Što se tiče Alidye, celulit je fakat bolje, nije nestao ali recimo da je bolje za 60 posto,  ALI...uvijek postoji onaj ALI. Ono što sam primjetila je da sam doslovno nabujala. Ne znam pravilniju riječ ali stražnjica mi je narasla za dva broja, noge su se također "napumpale" :/
Iako moja okolina komentira da izgledam bolje, meni se ovaj efekt nimalo ne sviđa. Užasno sam frustrirana kada vidim da su mi sve hlače tijesne i da moram po prvi put u životu skrivati stražnjicu.
Jedna moja poznanica kaže da sve više počinjem ličiti na Kim Kardashian barem što se tiče donjeg dijela tijela, ali meni to nije nikakva fora. Volim svoju malu stražnjicu.
Uglavnom, ove injekcije "rade" na neku foru da Vas napumpaju i popune rupe od celulita. Da, celulit je manji ali obujam tijela je veći. Šta ja znam. meni se ovo ne sviđa i nadam se da će što prije popustiti i moje se tijelo vratiti u prvobitni izgled.

Noge nakon tretmana:
Stražnjica i celulit prije inekcija a nakon Venus Freeze tretmana:Stražnjica i nakon Alidye:Iz priloženog se vidi koliko je koža zategnutija i mlađa, celulit smanjen ali obujam je puno veći. 
Sve u svemu, jedno iskustvo nakon kojeg sam shvatila da su tretmani djelotvorni, ali mislim da mi koji nemamo jakih problema možemo puno toga same "srediti" pravilnom prehranom, reguliranjem probave, pokojom masažom i tjelesnom aktivnosšću, dok kod osoba koje imaju zaista većih problema, bolan celulit i jako opuštenu kožu topla preporuka da se dobro posavjetuju što je za njih najbolje rješenje.

NAPOMENA: moj dojam je napisan nakon 2 tretmana injekcijama Alidya i 6 tretmana Venus Freeze uređajem, koliko je tretmana potrebno ovisi od osobe do osobe a to će vam preporučiti u Poliklinici.

* kako sam napisala, najbolji rezultati su navodno kroz 6 mjeseci, obzirom da je ovo dojam nakon dva, očekujte update za 4 mjeseca

* moji tretmani su bili besplatan što ne utječe na moje mišljenje i učinak


Nadam se da sam Vam pomogla ovom recenzijom i približila najnovija dostignuća u dermoestetici. Jeste li spremne primiti inekcije protiv celulita?

38 komentari:

 1. vjerujem da nije lako pokazati svoje tijelo na blogu javnosti jer ja o tome isto razmisljam kad budem pisala post o probavi. na slikama je vidljivo kako ti se tonus koze popravio, pogotvo na nogama. neznam draga, meni koja ne radim je ovo malo preskupo pogotovo kad se uzme broj tretmana koji je potreban. i slazem se da se neke stvari koje mozemo same rijesiti onako kako si napisala. ja sam isto za operacije ali samo onda kada sve probas i kada nista nije učinkovito. na to bi se odlučila za 20-30 godina, ne prije osim ako mi koza nebi bila bas ono jako rastegnuta. sorry na ovom romanu

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti na komentaru. Kada sam spomenula operacije, mislila sam na zaista teške slučajeve, ono kad ljudi izgube po 30,40 kila pa im koža grozno visi. U tom slučaju nema do liposukcije ili kako se već zove. Ovi tretmani su djelotvorni i vide se rezultati jako brzo ali zaista preskupo za nas obične smrtnike koji ne živimo od svog tijela:D

   Izbriši
 2. Ma idi, molim te, treba te tuci. Pa sta je to celulita? Pa tu nema nista! Stavis kese na noge i vozis bicikl i sve se zategne. I plivanje i ples, i to je to! ;)
  Nego cuvaj ti te parice za neku kremu ili letovanje. ;) :)

  ps. na drugoj slici ti izgledaju mrsavije noge :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ajde, bašsi mi izmamila osmijeh od uha do uha.Bojala sam se reakcija .D Ma ja sam seljačina koja ne zna popraviti rezoluciju fotki pa ću sutra zamoliti moju tehničku podršku. Fotke nisu rastegnute kako treba pa navrati sutra i vidi :/
   Možda se taj moj dojam toliko ne vidi na fotkama koliko ga ja primjećujem sama na sebi.

   Izbriši
 3. Iskreno, kad sam vidjela prvu sliku stražnjice ja sam pomislila da je to slika nakon tretmana. Znači uopće nisi imala puno celulita ni prije tretmana pa ti nije bio ni potreban a sad ti se ne vidi ni to malo celulita što si imala. :-) Malo jesi nabubrila ali ništa strašno, to će sigurno s vremenom proći. Sve u svemu odlično izgledaš. ;-)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hahaha, hvala Ines, međutim imam itekako celulita, posebno naprijed ali doktor je zaključio da tretira stražnju stranu :D

   Izbriši
 4. Stvarno si naj blogerica, al dobro, to sam vec sto puta rekla! Uglavnom, slazem se s prethodnim komenarima. I nije ti neki celulit. Koza jest mozda opustena, ali ne vidim bas celulita...kako si ga opisivala dosad, mislila sam da cu tko zna sta vidjeti :-) ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti :)) Uh daje meni "celulit" kaotvoj ne znam gdje bi mi svijet bio :D

   Izbriši
 5. Slika samo nakon prvog tretmana nema gace preko straznjice a na slici poslje alyde ne vidimo straznjicu jer je pokrivena gacama?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, nažalost, sama se moram fotkati i to brzinski dok fotić ne opali. Nisam pomaknula gaćice ali nemaš što posebno vidjeti, celulit je i dalje tu iako malo ublažen. Za konačni update kada tijelo odreagira na sve imam već spremnog profi fotografa.

   Izbriši
 6. ja sam isti slučaj, samo sto je moje tkivo još opuštenije od silne vode koje mi se skuplja u kolenima. Totalni haos u limfama... meni najviše pomaže mezoterapija i ručne masaže :) i tako godinama... pred more odradim 20 tretmana ručnih masaza bodem se mezo koktelima nekih 10 nedelja pre i budem fit za bikini figuru :) svaka čast na hrabrosti

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mezoterapija i ručne masaže su fantastične. Ja planiram posjetiti neki salon koji to dobro radi samo dok se raspitam ko je najbolji u tome.
   Moja limfa je usporena užas jedan :/

   Hvala, zaista je trebalo hrabrosti primiti inekcije prva u gradu .D

   Izbriši
 7. Jako koristan post, realnost i očekivanja su nekada u neskladu, na žalost- zapravo često :). Što se tiče baš "tvog problema", ti meni skroz normalno i dobro izgledaš, na prvoj slici je meni prikaz neke normalne količine celulita koji normalna žena ima, ni malo kritično nešto. Mislim da smo sve mi isprepadane zahtjevima kako izgledati, pa su i strije i celulit i normalna kilaža postali nešto što se treba ukloniti!, a zapravo je nešto što nam je priroda dala i evolucija je našega tijela tijekom života. Stvarno super post! Svaka čast. No ne bih htjela biti ni kritična prema ovim tretmanima. Oni imaju svoga učinka, samo je eto pitanje kako će tko biti zadovoljan s tim učinkom. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti :)
   Ovi tretmani su ok, ali za nekog tko ima jakih problema i puno para :D
   Mislim da svatko s normalnim problemima može sam puno napraviti, bitna je volja i upornost, rezultati ne mogu izostati.

   Izbriši
 8. Svaka ti čast, za ovo je trebalo hrabrosti. No, cure dobro kažu, tretman ti nije ni bio potreban. :)

  OdgovoriIzbriši
 9. Ja ovako imam celulita a par puta kad me sestra slikala odozada od celulita ni c! Tako da vjerujem da je uživo drugačije;-) ma žene drage, lokot na usta za slatko i masno i vježbanje..najbolji lijek za celilit;-)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. možda najbolji, ali za mene i najteži. :ovisnica_o_slatkom:

   Izbriši
  2. I ja sam:-) ja sam se jako upropastila zadnjih par mjeseci, težak ispit, puno sjedenja i jedenja svega i svačega, baš ga se nakupilo po bedrima kako iza tako i naprijed! A onda dala ispit i pokrenula se i već ima pomaka na bolje:-D

   Izbriši
  3. Potpuno se slažem i s Marijom i sa Snoopy. Ja u posjednje vrijeme ništa ne vježbam, pazim na prehranu ali nije to-to. Čekam da ove injekcije "odu" iz mene i da postanem opet mlohavija ali tanja :D Onda sama napadam stvar kako treba :D

   Izbriši
 10. Slažem se s komentarima, koža i nije nešto puna celulita možda samo malčice opuštenija no nema razoga da te bude sram. Mislim kako šećemo po plažama i drugi nas gledaju tako si i ti sada nama pokazala slike. Tretman se čini okej, no ja rađe pijem puuno vode i vježbam da to bude utegnuto.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ti stvarno nemaš što misliti, izgledaš fenomenalno.

   Izbriši
 11. mislila sam da su to nekakve čudotvorne injekcije koje tope i razgrađuju celulit pa sam jedva čekala recenziju na kojoj ti zahvaljujem. kad kažeš da se obujam tretranog dijela tijela poveća znam da nisam zainteresirana jer moj obujam je već dovoljno velik. ;))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hihihi, i ja sam mislila. Mada postoje još jedna vrsta koja radi kao žučna kiselina i topi mast ali nisam probala.

   Alidya radi neki efekt koji se meni ne sviđajer ne volim osjećaj nabujanosti :/

   Izbriši
 12. Savrsena recenzija!
  Mnogo si me nasmijala za "nabujalu guzu", sta reci osim: zeliiiiim!!! :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Coco :D

   Tebi bi trebala jedna tura za obujam definitivno :D

   Izbriši
 13. Ma nemaš ti ni c od celulita, ženo, samo si malo mlohava, al to je razumljivo s obzirom na prijašnju debljinu, nevježbanje i faktor godina.
  Mislim da ti je pametnije uhvatit se nekog sporta, bolje ćeš izgledati, osjećati se i bit ćeš zdravija ;)
  A pare radije troši na umivalice i serume :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Kristina :)
   Mlohava sam užas, ali bacam se na intezivnije vježbanje. Srećom, ove tretmane nisam platila jer bih bila još nesretnja :/

   Izbriši
 14. A daaaaaaaaaaj molin te ma koji celulit?! :P Super izgledaš i nemaš šta sakrivat guzu - imaš je ponosno pokazivat!

  OdgovoriIzbriši
 15. ma ti si luda skroz, koji te celulit spopa, pa ko će ti ga dat :D

  OdgovoriIzbriši
 16. Auuu hahaha ,mada tebi nije do smijeha ali kako to da si sad napumpana za dva broja. A joj ja bi im otišla pa da me ispumpaju. A meni noge neizgledaju loše ovako preko slike e sad uživo ono što mi same vidimo i padamo u depresiju ,to je drugo.Ja sam kao ti može mi milijun ljudi reći super ti je to ,,ali džaba sve ako ja sama tako nemislim.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Upravo to. Može reći ko šta hoće ali sama sebi se uopće ne sviđam ./

   Izbriši
 17. Trenutno moje noge izgledaju poput tvojih prije tretmana.Zanima me jesu li ovi tretmani bili djelotvorni,koliko drugo traje učinak , da li si išla ponovo na održavanje i sl.Fora su mi injekcije ali me pomalo strah koliko mogu biti štetne za zdravlje.
  Surfam internetom tražeći način da se oslobodim celulita ali u mnoštvu ponude jednostavno ne znam što odabrati.Bojim se velikog troška i mršavih rezultata.Pravilno se hranim,počela sam prije nekih mjesec dana redovito vježbati,nabavila kremicu,ali još ne vidim nikakav pomak.
  Nisam debela ali ružne nakupine celulita su tu.Najgore su one iznad koljena i na stražnjoj strani bedara.Koža iznad koljena se malo opustila pa sve izgleda još ružnije.Hvala ti na savjetu.
  Željka

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Draga Željka, ove injekcije su potpuno bez veze, obavila sam dva tretmana i ne vidim pomaka. Koliko sam ja čula od čitateljica, super rezultate daje Med Countur tretman i radiofrekvencija.

   Izbriši
 18. Hvala ti draga.Probam pa ti javim rezultate.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pogledaj malo i ponudu kavitacije, čula sam da daje super rezultate mada mislim da je Med Coutur najjači za sada.

   Izbriši