EKOZONA I BLOGERICA TAMARA GUŽVINEC: TRI UKUSNA I ZDRAVA ZOBENA RECEPTA


Zobene pahuljice su jelo koje ne preskačem niti jedan dan. iako je uvriježeno mišljenje kako su zobene pahuljice jelo koje se konzumira za doručak, mogu se koristiti na razne načine:kao prilog, u kombinaciji s povrćem u salatama i varivima ili kao nadjev za perad. Ekozona  prva hrvatska certificirana ekološka robna marka nedavno je organizirala blogerski natječaj u kojem je pobijedila gastro blogerica Tamara Gužvinec, autorica bloga Cakebydesign koja nam donoi tri zanimljiva, jednostavna i nadasve zdrava zobena recepta.





Zob je izuzetno  ljekovita namirnica iznimne nutricionističke vrijednosti koju jamči sastav samog zrna zobi. Osim vode, bjelančevina, masti, ugljikohidrata i minerala, zob ima mnogo kalijevih soli, škroba i šećera. Iz oljuštenih zrna zobi dobiva se lako probavljiva hrana za djecu i bolesnike. Ta biljka iz porodice trava postaje vrlo važna biljka za čovjekovu ishranu zato što ima veliku hranjivu vrijednost i najviše masnih kiselina koje su raspoređene u savršenom omjeru.

*PR OBJAVA

Jedete li zobene pahuljice ili ih tek planirate uvesti? Koji su Vaši prijedlozi konzumiranja?

Oznake: , , , ,