Zobene pahuljice su jelo koje ne preskačem niti jedan dan. iako je uvriježeno mišljenje kako su zobene pahuljice jelo koje se konzumira za doručak, mogu se koristiti na razne načine:kao prilog, u kombinaciji s povrćem u salatama i varivima ili kao nadjev za perad. Ekozona prva hrvatska certificirana ekološka robna marka nedavno je organizirala blogerski natječaj u kojem je pobijedila gastro blogerica Tamara Gužvinec, autorica bloga Cakebydesign koja nam donoi tri zanimljiva, jednostavna i nadasve zdrava zobena recepta.
Zob je izuzetno ljekovita namirnica iznimne nutricionističke vrijednosti koju jamči sastav samog zrna zobi. Osim vode, bjelančevina, masti, ugljikohidrata i minerala, zob ima mnogo kalijevih soli, škroba i šećera. Iz oljuštenih zrna zobi dobiva se lako probavljiva hrana za djecu i bolesnike. Ta biljka iz porodice trava postaje vrlo važna biljka za čovjekovu ishranu zato što ima veliku hranjivu vrijednost i najviše masnih kiselina koje su raspoređene u savršenom omjeru.
*PR OBJAVA
Jedete li zobene pahuljice ili ih tek planirate uvesti? Koji su Vaši prijedlozi konzumiranja?
Oznake: ekozona, prehrana, recepti, zdravlje, zobene pahuljice