IZVORI FITNESS INSPIRACIJE


 


Kako živimo u vitrualnom dobu, tako se i vježbanje preselilo iz lokalne teretane u kuće i stanove. A i živimo u užurbanom dobu i teško je uz posao, djecu, društveni život i razne druge obaveze držati se kruto zadanih termina. Također, Internet na jednom mjestu pruža ne samo sveobuhvatne vježbe koje možete raditi kada i gdje god želite već i savjete o prehrani, sve na par klikova miša.
Kad sam počela vježbati teretanu sam odmah otpisala jer sve što sam našla je ili bilo oko 16h/17h (sa mojim 10-satnim radnim danom je to nemoguće) ili 21h (kad mi je kasno) + ništa nije blizu mene pa nisam htjela gubiti vrijeme na putovanje do i iz teretane tj.fitness centra. I tako sam otkrila Internet kao savršen izvor inspiracije i resursa za kućno vježbanje.

Donosim vam popis meni omiljenih web portala za vježbanje. U naslovima i unutar članka su linkovi na njihove sitove.
Sigurna sam da ih ima još mnogo, ali meni dragi su:

1. Fitness Blender
Vode ga Daniel & Kelli, muž i žena. Imaju preko 320 vježbi, sve je besplatno, a tjedno stave oko 3 nova videa. Obožavam ih jer imaju kvalitetne vježbe i zaista se trude. Za razliku od nekih drugih online fitness gurua koji dižu sebi hramove i fokus je na njihovom izgledu, Daniel & Kelli više vjeruju u način života. Zato ih cjenim.

 


Možete birati između dužih tj. full-length vježbi (za cijelo tijelo ili određeni dio; kardio; rastezanje; ...) te 8-tjednih programa za gubitak kg. (vježbe + plan prehrane). Kako je izuzetno bitno da se vježbe izvode pravilno, svaku možete vidjeti zasebno  te saznati extra savjete o prehrani ili vidjeti iskustva drugih ljudi.
Preporučam i njihov YouTube kanal.

2. Zuzka Light
Volim žene koje imaju mišiće, a Zuzka ih ima! U ranim 30-im godinama je a već 6 uspješno vodi svoj site. Njena filofija je jednostavna: kratke intenzivne vježbe kojima ćete se gurnuti do maksimuma! Kombinira snagu i kardio sa priličnom kompleksnim vježbama koje će vam zadati maksimalan izazov, sa fokusom na specifičnom dijelu tijela.


Vježbi je zaista more, a možete birati između onih za početnike, 5-minutnih, kardio, vježbi snage, rastezanja, izazova....sigurna sam da će svatko naći nešto za sebe :)
Tu su i dio o prehrani, sa receptima i savjetima.


3. BodyRock
Glavna i odgovorna je Lisa-Marie, djevojka u ranim 30-etima koja zajedno sa svojim dečkom snima i objavljuje vježbe.




Na njihovoj stranici možete vidjeti razne uspješne priče, savjete o prehrani (sa oooodličnim receptima!!), te vježbe
Volim njihove izazove, pogotovo 10-dnevne na koje se pretplatim te mi svaki dan pošalju video i upute na e-mail. Prilično su izazovne, što meni osobno paše + podijeljene su po dijelovima tijela.  Posebno volim vježbe za core ;).


4. Jillian Michaels
Snažna i opaka Jillian je jedna od mojih omiljenih uzora. Osobna trenerica, poduzetnica i TV-ličnost, Jillian je pojam za snažnu i uspješnu ženu.


Na njenoj stranici uz razne aplikacije za smartphone, kao i svi fitness site-ovi nudi savjete o prehrani i vježbe. Većina toga je uz pretplatu,no sva sreća, tu je YouTube :).
No Jillian je poznata po svojim programima, a neki od njih su:
 Sve možete naći na YouTube, a ja preporučam 30 Day Shred - Level 1, Level 2 i Level 3.


Dakle, sve je dostupno, samo trebate odabrati i krenuti. Pogotovo sad nakon godšnjih, kada smo se svi pomalo opustili. BIlo to trčanje, zumba, aerobic, teretana ili vježbanje doma - nije važno. JUST MOVE! :D



Vježbate li?

Ana (bug_lady)

Oznake: , , , , , , , , ,