LA ROCHE POSAY TOLERIANE ULTRA KREMA Vs FLUID


Danas ću Vam pisati o proizvodu koji je postao sastavni dio moje ljekarne i kojeg kupujem redovito otkako je izašao na tržište.

LA ROCHE-POSAY TOLERIANE ULTRA KREMA

Moja koža je iznimno osjetljiva, mješovita i dehidrirana. Iako ju njegujem i pazim koliko je moguće, ona reagira crvenilom, ispucanim kapilarima, svrbežom. Stres i vanjski utjecaji itekako ostavljaju trag, te ona vraća burnim reakcijama poput ljuskanja i netolerancije. Toleriane Ultra je krema koja se preporučuje upravo takvoj koži: netolerantnoj i nadraženoj pa mi se učinilo da bi mogla biti rješenje za takve burne periode. Tekstura kreme je prilično bogata, ali nije masn. Definitivno ju svrstam u tzv. rich hidratantne kreme. Nakon nanošenja osjeti se lagano hlađenje  i instant olakšanje. Umiruje skoro trenutačno, a ono što je odlično je hidratacija jer ova krema je prava hidratantna bomba.U periodima kada mi je koža u dobrom stanju, primjetila sam da se ne upije do kraja već ostavlja sloj što je znak da mi u tom trenutku ipak nije potrebna i da je koža oporavljena.
Nekomedogena, nemasna i nema mirisa. Količina od 40 ml potraje i do mjesec dana, s tim da napominjem da ju koristim i do tri puta dnevno u količini od dva potiska pumpice.



SASTOJCIAqua / Water, Isocetyl Stearate, Squalane, Butyrospermum Parkii Butter / Shea Butter, Dimethicone, Glycerin, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Pentylene Glycol, Peg-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Dimethiconol, Sodium Hydroxide, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer

CIJENA: 151 kn ovisno od ljekarne za 40 ml


LA ROCHE POSAY TOLERIANE ULTRA FLUID ZA MASNU I OSJETLJIVU KOŽU




 Ove godine La Roche-Posay predstavlja  novi Toleriane Ultra Fluid koji pruža trenutno i dugotrajno olakšanje izrazito osjetljivoj mješovitoj i masnoj koži koji umiruje i ciljano djeluje na znakove nadraženosti. Moram priznati da me jako razveselio ovaj novitet jer moja SOS krema,gore opisana ne želi surađivati s mojom mješovitom kožom i ostavlja film koji mi često smeta. 

Kada sam probala prvi put ovaj fluid, očekivala sam (ne znam ni sama zašto) nešto gelasto, prozirno i nešto na foru raznih laganih i matirajućih emulzija na tržištu. Prilikom istiskivanja, iznenadila me vrlo slična tekstura kremi: lagana i bijela, ali za razliku od kreme, fluid je vodenastiji i lakše se razmazuje. Osjećaj na licu je također sličan kremi : osvježava, lagano hladi i trenutno umiruje. Koža je doista već za nekoliko puta upotrebe umirena, bez svrbeži, iritacija i ljuskica. Fluid se puno brže upija od kreme,a  na mojoj koži se ponaša poput hidratantog seruma s  tom razlikom da osim što hidratizira, ublažava crvenilo i iritacije.

SASTOJCIWater, Squalane, Glycerin, Dipropylene Glycol, Sodium Carbomer, Ethylhexyloxyglycerin/Ethylhexyglycerin, Capryl Glycol/Caprylyl Glycol

CIJENA: 158 kn ovisno od ljekarne za 40 ml proizvoda
TOP
-hermetička ambalaža na pumpicu
-pogodno i za područje oko očiju gdje odlično funkcionira i smiruje osjetljivu kožu
-hidratizacija
-umiruje crvenilo, dermatitis i razne nadražaje na tijelu (ubodi kukaca)
-nema mirisa 
-nekomedogeno
FLOP:
- nema SPF 
-krema može ostavljati lagani film dok fluid ne matira što ne smatram nedostatkom obzirom da je namjena ovih proizvoda umirenje i hidratacija.

KREMA Vs FLUID?

U mom slučaju su oba proizvoda ispunila očekivanja. U periodima preosjetljive i podivljale kože obavljaju svoju zadaću umirenja besprijekorno.Obzirom da imam mješovitu kožu, nastavit ću kupovati fluid jer se bolje upija, odlično zamjenjuje hidratantni serum kako za lice, tako za područje oko očiju a nivo vlage koji postignem, identičan je kremi.

Koja je Vaša SOS krema? Imate li periode netolerantne kože?






Oznake: , , , ,