PROIZVODI KOJI DJELUJU (ANTI AGE) : DERMALOGICA AGE SMART POWER RICH KREMA


Kako sam najavila na FB, krećem s novom kategorijom u kojoj ću recenzirati kreme i proizvode u koje se zaista isplati uložiti i koji su se pokazale vrlo djelotvornim na mojoj koži i koži mojih bližnjih.
Kategorije koje će biti pokrivene su : osjetljiva ,masna, suha, hiperpigmentirana  koža, te anti age njega.
Krećem s recenzijom jednog proizvoda u kategorije anti-age.

OPIS PROIZVODASnažan hidratizacijski tretman koji stimulira proizvodnju kolagena i elastina, povećava čvrstoću i elastičnost kože. Multivitaminska mješavina i mješavina aktivnih biljnih tvari uključujući crvenu morsku algu, ekstrakt riže, fitoestrogene iz soje, kukui orah i slatki korijen hidratizira, eksfolira i ublažava znakove preuranjenog starenja. Ne sadrži umjetne mirise i boje.
AMBALAŽA:  proizvod je podijeljen u pet tubica po 10 ml koje podsjećaju na tempere. Ovaj način pakiranja je radi čuvanja aktivnih sastojaka od propadanja. Inače, postoji pakiranje od 50 ml, odnosno u paketu su 5 tuba po 10 ml, a moguće je kupiti i samo jednu tubu od 10 ml poput ove moje na fotografiji.

U pakiranju dobijete i ovu metalnu spravicu koja služi za istiskivanje proizvoda kako bi što bolje iskoristile svaku kap.
TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: Iako "rich" u nazivu, ova krema nije masna. Bogata, ali istovremeno svilenkasta, lagana i takav osjećaj ostavlja na koži. Potrebno je nanijeti vrlo malu količinu, a kako je iznimno djelotvorna, nanosila sam ju uglavnom na kritične zone: oko očiju i mjesta gdje imam bore.Namijenjena je njezi lica i obzirom da je vrlo koncetrirana, volim ju koristiti kao šok tretman: kada sam zgužvana, siva, nikakva. Dramatično pegla bore, hidratizira i vraća kožu u život posebno u zimskim mjesecima kada je suha i isušena. Nakon nanošenja, potrebno je pričekati 1 minutu i kada se upije, koža nije masna i krema ne izaziva težinu na licu. Što se tiče mirisa, ne mogu sa sigurnošću utvrditi, no recimo da miriši tipično kao svi Dermalogicini proizvodi: nježno, biljno i ugodno. Miris se ne zadržava na koži i nije iritirajuć.

SASTOJCIWater (Aqua), Cyclopentasiloxane, Methylheptyl Isostearate, Diglycerin, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Aleurites Moluccana Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Isohexadecane, Dimethicone Crosspolymer, Rosa Centifolia Flower Extract, Macrocystis Pyrifera Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Corallina Officinalis Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Glycine Soja (Soybean) Protein, Polyquaternium-37, Dimethiconol, Palmitoyl Pentapeptide-3, Glycerin, Glucosamine HCI, Algae Extract, Yeast Extract, Polysorbate 20, PVP, Butylene Glycol, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Limonene, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Allantoin, Bisabolol, Oleth-20, Urea, Carbomer, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Retinyl Palmitate.

Sastav kao što vidite, prepunje  tvari koji doista djeluju na bore: antioksidanti, peptidi, biljne tvari uključujući ekstrakt kvasca i riže koja prirodno eksfolira kožu. Zamjerka ide na silikone i parabene za koje se nadam da će brend  budućnosti izbaciti.

CIJENA I DOSTUPNOST: 50 ml - 1293,00 kn, 10 ml- 295,00 kn  svim Dermalogica centrima, ljekarnama i online.


ZAKLJUČAK: Power Rich krema je doista djelotvorna i radi ono što obećava. Imala sam ju do sada nekoliko puta u malo dužim razmacima, no uvijek je se sjetim i kada mogu, kupim. Osim što djeluje na bore i umoran izgled, odlično smiruje crvenilo. Ipak, u slučaju jako osjetljive kože preporčujem prethodnu probu putem testera jer može iritirati ako ste preosjetljivi na neke sastojke. Inače, koristim ju, kako sam napisala,  kao šok tretman, posebno na području oko očiju gdje učvršćuje kožu, djeluje na diskoloracije, pa čak i tamne podočnjake.
Također, nanosim u  tankom sloj kao 14-dnevni noćni tretman zimi kada mi je lice grozno sivo i nikakvo, a potom samo na područja gdje je potrebna extra njega, glavnom bore i crvena područja.

Mnogo žena voli Dermalogicu, zanima me što možete preporučiti kao doista djelotvorno?

Sljedeći post, govoriti će o preparatu za osjetljivu kožu.

Oznake: , , ,