BAČEN NOVAC

izvor slike
Žudite za  što ljepšom i zdravijom kožom i kosom, zdravom i njegovanom izgledu i što boljem zdravlju a usput ste kozmetička ovisnica i manijakalna šopingoholičarka poput mene?
Ovo je onda pravi post za Vas. Među Vama postoji zaista mnogo racionalnih osoba koje znaju vagnuti potrebu od luksuza, reklamu od činjenice i to je stvarno super. Kada bih računala koliko sam bacila novca na razne proizvode mislim da bi cifra dosegla nekoliko nula pa bolje da ni ne razmišljam o tome :D Danas donosim svoju listu proizvoda za koje mogu slobodno reći da sam bacila novac. 
1. PREPARATI ZA MRŠAVLJENJE: ma daaaj, koliko sam samo čudotvornih čajeva, kapsula i napitaka nakupovala vjerujući opisima, navodnim iskustvima i reklamama. Moji problemi s viškom kilograma kreću od djetinjstva i kako je farmaceutska industrija "napredovala" u novim istraživanjima, tako sam ja pratila trendove i isprobala razne zelene kave, akai bobice, biljke za mršavljenje, l-carnitinove, fat burnere, šejkove i prahove. Suma sumarum, mogla sam za te novce danas imati super auto kojim bih se odvezla što dalje od kuhinje, jer ključ mršavljenja leži u glavi.
2. KREME ZA CRVENILO KOŽE: otkako se borim s crvenilom, rozaceom i osjetljivom kožom, tako sam sumanuto kupovala sve što se nudi u tu svrhu. Zaključak, nisam dobro razumijela igru riječi : "Krema protiv crvenila", "Krema za olakšavanje reaktivne kože", "Krema za rozaceu" itd zapravo ne obećava prestanak problema već samo olakšanje. Doduše, bilo je tu i kremica koje su tvrdile "Nestanak ispucanih kapilara" dok mi nije doktor objasnio da kada kapilar pukne, nema kreme koja će ga oporaviti. 
3. KREME PROTIV PODOČNJAKA: kao i kod stavke 2, i ovdje sam toliko bacila novca na običnu igru riječi : " Krema protiv podočnjaka", "Krema za ublažavanje podočnjaka" i slični nazivi zapravo ne obećavaju nestanak podočnjaka. Naravno, s godinama sam to i sama shvatila a do tada potrošila na takve proizvode iznos dostojan krstarenja na luksuznom brodu.
4. FILERI ZA BORE: za ove proizvode imam dvojako mišljenje. Takvi proizvodi mogu popuniti bore ALI, dok sam ja shvatila da ovisi o sastojcima i da na nazolabijalne bore takvi proizvodi ne djeluju-odoše novci :D
5.PROIZVODI ZA VRHE KOSE: da, da, kako ne. Ispucani vrhovi su boljka mnogih žena i koliko sam se silikonskih gluposti nakupovala dok nisam shvatila da nema do-škara:-)
6. HIGH END RUŽEVI: na mom blogu ste vidjele mnoge proizvode iz ranga luksuzne kozmetike. Ruževi su definitivno bačen novac jer ni po sastojcima, niti po kvaliteti ne odskaču od ruževa nižeg cjenovnog ranga. Ističu se jedino kvalitetnijom ambalažom i ponekad posebnim nijansama.
7. LUKSUZNA KOZMETIKA ZA TIJELO I LICE: u ovoj kategoriji, ponovo imam dvojbe jer neki proizvodi koje sam probala, jednostavno su nezamjenjivi. U većini slučaja sam bacila jako puno novca koji nije opravdan učinkom i kvalitetom. Posebno mislim na skupe pilinge, umivalice i proizvode za njegu. Na ovom blogu, posebno u početku, mogle ste čitati recenzije o raznim skupim preparatima i nadam se da sam prenijela dojam onoga u što se isplati uložiti i onog što je totalno besmisleno kupovati. Hrpa silikona, sintetičkih sastojaka s pomalo "novootkrivenih" čudotvornih sastojaka upakiranih u luksuznu ambalažu... đizs, mogla sam kupiti stan za sav taj bačen novac:D
8. JEFTINE MASKARE I SJENILA: iako o ruževima imam danas mišljenje koje sam gore napisala, kada su oči u pitanju, ipak uložim malo više novca i ne smatram ga bačenim. Kvalitetna maskara od koje neće ispadati trepavice, sjenila koja će ostati postojana i neće se trusiti po licu su veliki preduvjet za moju makeup rutinu. Isprobala sam razne jeftine varijante i na kraju se nakupila puna ladica takvih proizvoda kojima nisam bila zadovoljna pa i taj iznos spada u bačen.
9. JEFTINI HIGIJENSKI ULOŠCI, VATA I BRITVICE: kod ovih proizvoda, jednostavno nema kompromisa. Uložak koji se smežurao na pola, vata koja je gruba na licu i uopće ne sliči vati te britvice koje ne obriju ni rijetke dlake a kamoli zapuštenu šumu je bačen novac i nužno zlo. Koliko je život lakši s kvalitetnim proizvodima koji ne moraju biti najskuplji.

ZAKLJUČAK: smijeći se sama sebi i svojoj naivnosti reklamama, obećanjima i kozmetičkoj radoznalosti, znate što je najbolje od svega? I ponovo ću povjerovati obećanjima, novom senzacionalnom sastojku za mršavljenje ili protiv podočnjaka, i znam unaprijed da ću baciti novac ali ne mogu si pomoći :D

Na koje proizvode ste Vi bacile novce, iskreno? Slažete li se s mojim popisom ili je neka stavka nezasluženo došla na njega?

Oznake: , ,