DR STRIBOR HIDRATANTNA KREMA VANILIJA & NARANČA I DERMAPLANTA BALZAM


Sigurna sam da je kod većine odjeknula vijest o Dr.Stribor kozmetici koja se odnedavno može kupiti u skoro svim ljekarnama i biljnim drogerijama.
Dr.sc. Stribor Marković, naš najvrsniji i najpoznatiji fitoaromaterapeut, usudila bih se reći začetnik fitoterapije i aromaterapije u Hrvatskoj i šire, u suradnji s ljekarnama Zagrebačke županije, osmislili su  kozmetiku prirodnog sastava, te su u ponudi momentalno četiri proizvoda : hidratantna krema vanilija i naranča, hranjiva krema ruža i argan, SOS balzam s noćurkom i hamamelisom te Dermaplanta balzam.
Godinama pratim rad doktora Stribora, čak sam kupila davno i njegovu knjigu, a i imala sam prilike biti na konzultacijama pod njegovim vodstvom prije par godina.
Kada je stigla ova kozmetika u prodaju, nije bilo uopće upitno da li ću nešto kupiti.
Kako je moja koža mješovita, odlučila sam se za hidratantnu kremu Vanilija i Naranča, te Dermaplanta balzam za kojeg piše da je dobro imati u kućnoj ljekarni.

OPIS PROIZVODAKrema Vanilija & naranča je hidratantna krema namijenjena normalnoj koži, a posebno je preporučujemo mlađim osobama. Osigurava dugotrajnu vlažnost i njegu. Vanilija nije puka igra mirisima, već ona njeguje i hranu kožu. Eterično ulje usplođa slatke naranče dodali smo kako bismo zaokružili miris. Isključivo prirodni sastojci vlaže kožu, štite je od isušivanja, potiču regeneraciju. Krema je lagane teksture, brzo se upija i ostavlja svilenkast osjećaj na koži.
TEKSTURA, MIRIS I UPIJANJE: ako Vas je privukao sastojak vanilije u nazivu i očekujete njen topao i gurmanski miris, moram Vas razočarati. Vanilija se osjeti vrlo neprimjetno,u tragovima. dok miris naranče uopće ne osjetim. Krema ima blag miris, više neutralan nego po djelatnim sastojcima što zapravo nije loše obzirom da se koristi na licu a u proizvodima za lice je bolje da nema intezivnog mirisa. Ipak, ja moram odati lagano razočaranje jer obožavam miris vanilije i naranče i da je intezivniji, ne bi me uopće smetalo. 

Tekstura kreme je najblaže rečeno čudna. Iako je krema je namijenjena mješovitoj koži poput moje, radi se o izrazito gustoj, voskastoj i  teško razmazivoj teksturi, s kojom se morate poigrati kako bi odredile pravilnu količinu za nanošenje. Obično za lice i vrat koristim količinu koja odgovara kovanici od pedeset lipa, nekad malo manje, ovisno o proizvodu, s ovom kremom sam se jako namučila da pogodim pravu količinu. Vrlo mala količina kreme na licu izgleda ovako:

Nakon što ju napokon uspijem razmazati, nestaje bijeli trag nakon cca 10 minuta i upije se brzinom svjetlosti. Dakle, na početku masna, gusta i teška, za neko vrijeme se upije ostavljajući lice suhim s laganim voskastim slojem koji ne stvara sjaj, ali niti ne matira. Hidratacija? Na mojoj koži slaba, razmišljala sam da li sam pogriješila u odabiru i ipak trebala kupiti kremu s arganom i ružom, ali sam se sjetila kako se argan na meni pokazao komedogenim pa sam odustala od te ideje.Vanilija i naranča ne hidratizira dovoljno dehidriranu, mješovitu kožu. Vjerujem da na masnoj koži funkcionira bolje, a na suhoj nikako.
SASTOJCI: aqua, prunus armeniaca kernel oil, vanilla planifolia extract, potasium palmitoyl hydrolyzed oat protein, behenyl alcohol, palm glycerides, sodium stearoyl glutamate, sucrose palmitate, coco-caprylate, jojoba esters, acacia deccurens flower wax, hellantus anuus seed wax, polyglycerin-3, panthenol, glycerin, citrus aurantium dulcis oil, rhizobian gum, rosmarinus officinalis extract, tocopherol, benzyl alcohol, dehydroacetic acid
CIJENA: 39,41 kn za 50 ml. Preporučujem da pripazite na cijene ako se odlučite na ovu kremu jer sam na nekim mjestima vidjela cijenu od 45 kn.
TOP:

FLOP


DERMAPLANTA BALZAM:

OPIS PROIZVODAbalzam za zacijeljivanje kože sa sedem biljaka. potiče regeneraciju kože i popravlja strukturu.Tradicionalna receptura potpuno je inspirirana prastarim balzamima, ali je doista zaodjenuta u novo ruho. Neka vam bude u maloj kućnoj „prvoj pomoći”, uvijek pri ruci za manje opekotine i ozljede
TEKSTURA MIRIS I UPIJANJE; imala sam mnogo balzama i  obično su vrlo tvrde teksture koje morate zagrepsti noktom kako bi nanijele proizvod. Kod Dermaplante ovo nije slučaj. Tekstura je čvrsta ali ne pretvrda pa pripazite da mu ne pristupite kao ostalim balzamima jer bi Vam vrlo lako mogao prst ostati uronjen u proizvod. Dermaplanta je smeđe, "biljne" boje koja je na koži potpuno prozirna i mastan poput skoro svakog balzama. Miris je za razliku od gore opisane kreme intezivan. Toliko je intezivan da nema šanse kada ga nanesete da okolina neće reagirati i pitati što ste to koristili. Zadržava se dugo na koži i miriši na bilje. Ja osobno najviše osjetim miris tamanu ulja i lavande koji su zaista jaki mirisi i osobno ih ne volim, ali znam koliko su korisni i važni pa opraštam.

Što se tiče regeneracije, kod mene se zaista ima što regenerirati: ruke koje su jako uništene i suhe, ogrebotine po nogama zahvaljujući mom kućnom ljubimcu, žuljevi i slične "blagodati".  Dermaplanta odlično radi svoj posao: zacjeljuje manje ogrebotine,  regenerira ispucanu kožu i djeluje na kraste. Prema sastojcima, vjerujem da odlično djeluje  i na ožiljke od akni, te ostale nepravilnosti na licu, ali pripremite se na njegov jak miris koji   traje i dugo upijanje. Pročitala sam preporuke Dermaplante umjesto okolooočne kreme i isprobala ovaj način korištenja. Odlično njeguje kožu oko očiju, ali sastojci me ipak iritiraju za oči. Pretpostavljam zbog eteričnog ulja lavande i ružmarina, pa ako imate osjetljive oči, ne preporučam. Također, ne preporuča se korištenje Dermaplante prilikom izlaganja suncu.

SASTOJCI: hypericum perforatum oil, prunus armeniaca kernel oil, centella asiatica extract, cera alba, lanolin, calophyllum inopphyllum oil, coco-caprylate, glycerin stearate, calendula officinalis extract, rosmarinus officinalis extract, lavendula angustifolia oil, helichrysum italicum oil, tocopherol, rosmarinus officinalis extract 
CIJENA: ja sam svoj primjerak platila 66,59 kn za 30 ml, ali vidjela sam na nekim mjestima cijenu 54 kn, stoga postoje razlike na prodajnim mjestima.
TOP:

FLOP:


ZAKLJUČAK: Moram priznati da sam pomalo razočarana kremom obzirom da znam tko stoji iza nje, te je moj izbor kada su ovakvi proizvodi u pitanju-individualno napravljene kreme. Moram naglasiti da je ova kozmetika za svaku pohvalu i bolja od 90% svega što inače kupujemo u drogerijama i ljekarnama. Veselim se najavljenim novitetima na jesen, nadam se da će Dr Stribor misliti na anti age njegu masne i dehidrirane kože, te na njegu područja oko očiju.

Jeste li isprobale Dr.Stribor kozmetiku? Kakvi su Vaši dojmovi?

Oznake: , , ,