DROGERIJSKI FAVORITI PO MOM IZBORU


Vjerojatno ste primjetile prateći ovaj blog moju sklonost ljekarničkim brendovima te brendovima iz specijalnih trgovina, što ne znači da ne kupujem i u drogerijama. Drogerije su većini žena omiljeno mjesto za nabavku kozmetike, i ono što mene osobno smeta a vjerujem i većinu Vas je ponašanje kupaca. Nemali broj puta sam doživjela da sam kupila kozmetiku, došla kući i shvatila da je moje proizvode veće netko upotrebljavao. Nimalo ugodan osjećaj kada pronađete u kremi za lice ili tijelo otiske nečijih prstiju a da ne govorim o polupraznim dezićima i rumenilima na kojim se vide tragovi korištenja. Kupci su postali sve objesniji i umjesto testera koriste proizvode koje iza njih netko plati, špricaju se dezodoransi, otvaraju tuširalice u svrhu provjere mirisa, a najviše me ljuti kada vidim otvaranje maskara. Sve su to neke činjenice koje su me polako odvukle od drogerija pa svoj shopping kozmetike obavljam online, u ljekarnama ili parfumerijama.
 Nedavno sam malo šetala DM-om i proučavala proizvode s kojima nisam upoznata : naftni derivati, silikoni, sintetička ulja i mirisi, rafinirani maslaci i ulja, malo biljnih ekstrakata, alkohol i sve pod parolom "prirodno". Žao mi je, ali pola toga nije prirodno,  iskreno, žao mi je žena poput moje majke koje nasjedaju na to, no ne mislim da je nužno loša kozmetika. Ko voli, i kome odgovara, samo naprijed ali puno toga je zapravo obmana o kojoj imam želju napisati jedan poveći post.
Da ne duljim svojim frustracijama, evo liste proizvoda koje volim i koje kupujem u drogeriji:


KOSA (tanka, ravna s čestim periodima ispadanja, na vrhovima jako suha)



TIJELO (normalna koža, nedostatak čvrstoće i tonusa)
Posebne preporuke za tuširalice nemam, iz razloga što će sve više-manje napraviti svoj posao i samo ovisi o teksturi i mirisu kojem gelu smo sklone.Ja volim kremaste i uljne tuširalice gurmanskih mirisa-vanilija, badem, mlijeko, tiare..
Najčešće kupujem Dove, Nivea i Afrodita kremaste gelove i sapune, a otkriće su mi Le Petit Marseillais gelovi, posebno od vanilije i od badema. Znamo da kožu isušuju dodani parfemi i SLS u takvim proizvodima pa često u svoje gelove kapnem pokoju kap ulja od avokada ili jojobe. Probajte, stvarno je super trik.
Mazalice za tijelo sam se nakupovala i nabacala uzduž i poprijeko. Vrlo često su me smetali mirisi u proizvodima koji su djelovali umjetno i plastično, a ako bih i pronašla neki bezmirisni proizvod, obično je bio komedogen. Jedini losion za tijelo koji kupujem u drogeriji je HiPP Babysanft losion za tijelo koji je namijenjen djeci, lako razmaziv, brzo se upija, hidratizira i ima odličan sastav s bademovim uljem koji divno njeguje, a i miriši. Morate probati ako već niste. 
Za učvršćivanje tijela, godinama sam kupovala Nivea Q10 losion, ali promijenili su mu sastav i više nije tako učinkovit kao prije pa sam se prebacila na Dove firming losion koji je čisto ok, ali moram napomenuti da sam u posljednje vrijeme prešla skoro u potpunosti na biljna i eterična ulja u njezi kože tako da bih sad vjerojatno vrlo teško kupila ikakav losion za tijelo izuzev Hipp-ovog.


RUKE ( izuzetno suhe, oštećena koža, suhe zanoktice) 
Kod krema za njegu kože na  rukama, uvijek tražim bogate i masne kreme, čak i preko dana jer su izuzetno zahtjevne i uglavnom ih kupujem u drogerijama. Izuzetak je ljeto kada se kožaprilično oporavi pa neosjećam veliku potrebu za mazanjem.


LICE: 
Kod njege lica, kupovala sam samo tri brenda iako isprobala puno više. 




MAKEUP: u gonjem dijelu posta sam Vam se požalila nanebrojene neugodnosti s otvaranom i korištenom šminkom, zato svoje makeup favorite kupujem uglavnom u Mulleru jer nekako imam dojam da se tamo najviše pazi na neposlušne kupce :D Također, uvijek inzistiram da mi se donese moj primjerak iz skladišta za kojeg sam sigurna da nitko nije otvarao prije mene. Zaista nitko nije ostavio svoju kožu na cesti da bi riskirao kontaminiranim proizvodima a posebno je važno kod proizvoda za oči.





To je to od mojih drogerijskih favorita za sada. Dijelimo li koji proizvod, te koji su Vaše preporuke?





Oznake: , , ,