EUCERIN EVEN BRIGHTER DNEVNA I NOĆNA KREMA


Moja sklonost Eucerinovim kremama sa visokim SPF je mnogima poznata, a kada se visokoj zaštiti dodaju sastojci koji sprečavaju nastanak hiperpigmentacija, naravno da sam morala probati.
Prvu teglicu ove kreme sam dobila još prošlo ljeto kao rođendanski poklon moje kolegice A Girl in Berlin  i započela njeno korištenje prošlu zimu kada ste ju mogle primjetiti u postovima s zimskim favoritima. Iako zimi većina hiperpigmentacija izbljedi prirodno, ne zaboravljam na zaštitu od UV niti tijekom zimskih mjeseci.
Ovog proljeća, dobila sam još jedan primjerak  Even Brighter dnevne kreme plus noćna iz iste linije i vrijeme je za recenziju nakon isprobanih svih godišnjih doba i uvjeta.

OPIS PROIZVODA: EVEN BRIGHTER dnevna njega klinički i dermatološki dokazano smanjuje tamne mrlje i neujednačen ten uzrokovan hiperpigmentacijskim poremećajem. Njega sadrži b-rezorcinol koji smanjuje proizvodnju melanina i pojavu hiperpigmentacije, dok gliciretinična kiselina stimulira procese obnove u koži. S visokim zaštitnim faktorom SPF 30 i UVA zaštitom, ona učinkovito spriječava daljnja oštećenja uzrokovana suncem i pigmentaciju.
Eucerin EVEN BRIGHTER noćna njega klinički i dermatološki dokazano smanjuje tamne mrlje i neujednačen ten uzrokovan hiperpigmentacijom. Sadrži b-rezorcinol koji smanjuje proizvodnju melanina i djeluje protiv hiperpigmntacije, kao i gliciretiničnu kiselinu koja obnavlja oštećenja kože uzrokovana djelovanjem sunca. Obogaćena je hranjivim dekspantenolom koji intenzivno hidratizira i potpomaže proces obnove kože tijekom noći. Vaša će koža biti vidljivo sjajnija, a ten ujednačen već nakon četiri tjedna. Rezultati se poboljšavaju redovitom uporabom.
EVEN BRIGHTER DNEVNA KREMA: proizvod dolazi u teglici od 50 ml i svakodnevnim korištenjem traje nekih 4 do 6 mjeseci, s tim da ju ja obilno nanosim i na područje vrata i dekoltea koje također moramo zaštiti i njegovati. Miris je karakterističan za Eucerinove proizvode, odnosno vrlo suptilan i medicinski. Iznimno glatke teksture koja je vrlo maziva i formula se odlično upija za par minuta. Moja koža je mješovita (masnija T zona, obrazi i vrat dehidrirani) i posebno pazim da tokom dana imam na licu lagane kreme koje neće stvarati težinu i gušiti kožu. Ova krema je upravo takva: hidratantna i lagane teksture i po meni najbolje odgovara normalnoj i mješovitoj koži. Suhoj koži preporučujem dodatni hidratantni serum ispod jer pretpostavljam da će joj nedostajati vlage. 
O hiperpigmentacijama i njihovim vrstama sam puno pisala, no ponoviti ću ukratko : pigmentacijske mrlje i pjegice uzrokovane prekomjernom izlaganju suncu, mrlje kao rezultat hormonalnih promjena (trudnička melasma) uslijed određenih bolesti i nedostatka vitamina, staračke pjege, te hiperpigmentacija koja nastaje nakon ozljeda kože, upala, opeklina, akni i slično.
Even Brighter kreme su namijenjene sprječavanju svih vrsta hiperpigmentacija jer sadrže sastojke koji utječu na smanjenje proizvodnje melanina (-butil-rezorcinol ili b-rezorcinol ) i na taj način sprečavaju hiperpigmentacije. Moja koža ima ožiljke od akni koje su prvo bile roze, pa crvene a potom su posmeđile, a tu su i neke pjege koje su rezultat mog nesmotrenog izlaganja suncu prijašnjih godina. 


Even Brighter dnevna krema dolazi u teglici, u količini od 50 ml. Iako na prvi pogled tekstura izgleda gusta i teška, zapravo se radi o kremi koja se lako razmazuje i brzo upija što je veliki plus obzirom da sadrži visoki SPF 30, a obično upijanje takvih proizvoda puno duže traje. Kao vlasnica mješovite kože s izraženom masnom T zonom i suhim obrazima, tokom ljeta imam zaista problema s pronalaskom savršenog proizvoda koji će udovoljiti mojim problematičnim dijelovima i u tom segmentu nemam zamjerke: T zona se ne masti dodatno a obrazi su odlično hidratizirani. Kako sam ju koristila i tijekom zime, na obrazima je nedostajalo vlage što sam riješila dodavanjem seruma ispod kreme. Rekla bih da je tekstura kreme definicija kreme za normalnu i mješovitu kožu. Definitivno ju mogu koristiti i osobe s suhom kožom ali uz dodatak seruma koji će dodatno vlažiti kao i osobe s masnom kožom koju neće dodatno zamastiti iako za višak sebuma ne garantiram jer joj matiranje ionako nije namjena.

SASTOJCI DNEVNE KREME: Aqua, Homosalate, Octocrylene, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Glyceryl Glucoside, Dimethicone, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Butyrospermum Parkii Butter, Lauroyl Lysine, 4-Butylresorcinol, Glycyrrhetinic Acid, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Carbomer, Trisodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Parfum
CIJENA EVEN BRIGHTER DNEVNA : 197 kn-50 ml
EVEN BRIGHTER NOĆNA KREMA dolazi u identičnoj ambalaži poput sestre iz dnevne linije s tom razlikom da noćna može malo duže potrajati barem u mom slučaju jer je malo "konkretnije" teksture koja i dalje nije masna niti  teška. Jednostavno je treba manje a kako ne sadrži UV filter, nije ju potrebno mazati u debelom sloju.
Za razliku od dnevne kreme, noćna sadrži osim sastojaka protiv hiperpigmentacija, sastojke za regeneraciju i umirenje kože.
Hidratizira tijekom cijele noći, ujutro koža nije masna niti isušena, iako i dalje mislim da je osobama sa suhom kožom potreban serum ili neko ulje koje će dodati masnoće.
SASTOJCI NOĆNE KREME: Aqua, Octocrylene, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Glyceryl Glucoside, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii Butter, Dimethicone, Hydrogenated Coco-Glycerides, Methylpropanediol, Butylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cyclomethicone, Lauroyl Lysine, Panthenol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, 4-Butylresorcinol, Glycyrrhetinic Acid, Sodium Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium EDTA, Diethylhexyl Syringylidenemalonate, BHT, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Parfum.
CIJENA NOĆNE KREME: 206 kn-50 ml

U segmentu hiperpigmentacija, prvi rezultati se očekuju nakon 4 tjedna upotrebe, iako sve ovisi kakve su Vaše hiperpigmentacije. Moje mrlje koje sam opisala na početku posta su svjetlije i to je stvarno super učinak, ali ono što me impresioniralo je činjenica da postojeće hiperpigmentacije nisu potamnile niti se proširile, a nove se nisu pojavile tijekom čitavog ljeta.
Žene koje su vlasnice velikih i tamnih  hiperpigmentacija  ne mogu očekivati drastično izbljeđivanje svojih mrlja pomoću ovih kreme, savjetujem dodatni, ultra koncetrirani proizvod koji sadrži visoku koncentraciju b-rezorcinola koji smanjuje proizvodnju melanina i djeluje protiv hiperpigmentacije. 
ZAKLJUČAK: prije svega, liniju Even Brighter bih preporučila kao veliku pomoć u sprječavanju hiperpigmentacija što doista čini savršeno. Nisu sve hiperpigmentacije jednake, kod nekih osoba su vrlo duboke i tvrdokorne i potrebno je duži period, pa u takvim slučajevima ako ste u mogućnosti, uložite u koncetrat i  barem jednu od krema, najbolje u dnevnu radi visokog SPF 30 koji štiti od zločestih UV zraka  tijekom čitave godine. Ja sam osobno jako zadovoljna učincima ove linije, teksturom koja odgovara mojoj mješovitoj koži, činjenicom da ne iritira osjetljivu kožu i nije komedogena . Zamjerka ide na ambalažu, voljela bih da kreme nisu pakirane u teglici, a moram prenijeti savjet s Eucerinove stranice da ne koristite ovu liniju ako ste alergični na njezin glavni aktivni sastojak b-rezorcinol. 
U ljekarnama često možete naići i na promotivna pakiranja, gdje uz cijenu dnevne kreme dobivate gratis 20 ml noćne što je više nego odlična ponuda.

Jeste li isprobali Eucerin Even Brighter liniju? Koliko ste uspješno spriječile nove hiperpigmentacije ovog ljeta ili su se one nemilosrdno vratile?

Oznake: , , , , ,