Eucerin®DermoPURIFYER LINIJA I SAVJETI KOD NEČISTE KOŽE


Koža je ogledalo svega onog što je skriveno unutra-pokazuje nam naše sveopće stanje i kako se osjećamo. Zdrava, čista koža ”puca” od energije i samopouzdanja. Osjećamo li se neugodno u vlastitoj koži, naše samopouzdanje kopni. Osjećamo se neprivlačno, a kakvoća našeg života je značajno narušena. Tako se osjećaju osobe koje pate od problema nečiste kože.
Prištići su vidljiva manifestacija koju najčešće liječe dermatolozi. Više od 80 % adolescenata, te 40 % odraslih žena i muškaraca na naki način pati od ovog problema. Nažalost, ne postoji samo jedan uzrok pojave nečiste kože. Nekoliko faktora je uključeno u složenom procesu nastajanja upale, a svaki od njih zahtjeva različiti tretman. 
Eucerin®DermoPURIFYER njega učinkovito djeluje protiv sva četiri faktora.
Uspješni tretman nečiste kože počinje s dijagnozom, a složeni postupak u koži koji vodi stvaranju bijelih i crnih mitesera, prištića i pustula uzrokuju četiri ključna čimbenika.
1. Pojačano lučenje sebuma (seboreja)
U toku puberteta, povećana sekrecija muških spolnih hormona (androgena) stimulira pojačan rad žlijezda koje luče sebum i višak istog.
2. Orožnjavanje žlijezda koje luče sebum (folikularna hiperkeratoza)
Također, pod utjecajem muških hormona, dolazi do pojačanog stvaranja korneocita (rožnatih stanica) na otvorima žlijezda koje luče sebum. Čep sastavljen od korneocita formira se na izlaznom otvoru žlijezde (mikrokomedon), koji spriječava protok sebuma i dovodi do formiranja otvorenog ili zatvorenog komedona (bijelog ili crnog mitesera).
3. Pojačano stvaranje bakterija
Prekinuto lučenje žlijezda predstavlja idealnu podlogu za nastajanje bakterija, osobito određenih mikroba kože koji se mogu pronaći na otvorima žlijezda koje luče sebum: Propionibacterium acnes. Ovi mikrobi su sastavni dio prirodne bakterijske flore i uglavnom su bezopasni. No, ovo je iznimno pogodna podloga za bakterije. Kako bi se mogle hraniti sebumom, one proizvode enzim (lipaza) koji razgrađuje izlučevine žlijezda. U tom procesu, proizvodi se povećani broj masnih kiselina koje onda uzrokuju upalne procese.
4. Upalni procesi
Tvari koje je proizveo metabolizam bakterija uzrokuju reakciju u obliku upale na tkivu koje ih okružuje, što onda uzrokuje crvenilo na koži. Komedon se može transformirati u papulu, pustulu ili čvor. Ovisno o manifestaciji individualnih simptoma, postoje različite razine ozbiljnosti problema: od nečiste kože sve do kože prekrivene prištićima.


Sve osobe koje pate od problema nečiste kože nemaju iste potrebe. Stoga, samo jedan preparat ne može biti rješenje.
Različiti simptomi nečiste kože različito reagiraju na aktivne sastojke. Eucerin® DermoPURIFYER njega djeluje protiv sva četiri uzroka nečiste kože kombinacijom aktivnih sastojaka – mliječne kiseline, L-karnitina, dekandiola i licochalcona A.
Sastojci i djelovanje:
1. Mliječna kiselina djeluje keratolitički i komedolitički, tj. sposobna je otčepiti zadebljanje koje sačinjavaju stanice kože, kao i komedone. Stoga, ona djeluje na prvi faktor nastajanja nečiste kože i poboljšava protok sebuma. Istovremeno, mliječna kiselina pomaže u boljem upijanju otalih sastojaka. Za razliku od salicilne kiseline, mliječna kiselina sadrži prirodne hidratizirajuće sastojke koji koži pružaju prijeko potrebnu vlažnost.
2. L-karnitin regulira proizvodnju sebuma tako da pomaže pri unosu masnih kiselina u mitohondrije, pretvarajući ih u energiju. Stoga, masne se kiseline više ne pretvaraju u sebum, te je količina sebuma znatno smanjena. L-karnitin je tvar nalik aminokiselinama u tijelu. Tijelo, ipak, proizvodi samo deset posto potrebnog L-karnitina; ostatak količine je potrebno dodatno unijeti u obliku nutrijenata. Lokalizirana primjena L-karnitina može znatno smanjiti količinu sebuma.
3. Dekandiol je poznat po izvrsnim antimikrobnim svojstvima, osobito u borbi protiv Propionibacterium acnes: razina stvaranja bakterija je značajno smanjena, već 24 sata nakon korištenja dekandiola. Istovremeno, ovaj aktivni sastojak i hidratizira kožu.
4. Aktivni sastojak licochalcon A, dobiven iz biljaka, ima umirujući i antibakterijski učinak. Štoviše, prirodni antioksidans štiti stanice kože od utjecaja iz okoliša tako da neutralizira slobodne radikale nastale uslijed UV zračenja. S ovom kombinacijom aktivnih sastojaka, Eucerin®DermoPURIFYER njega predstavljaja temelj za poboljšanje stanja i rješavanje problema nečiste kože. Kliničke studije pokazale su vidljive rezultate: nakon 4 do 12 tjedana kontinuirane uporabe odgovarajućeg Eucerin®DermoPURIFYER preparata, kod dobrovoljnih ispitanika vidljivo je bilo značajno poboljšanje nečiste kože. Kao posljedica toga: poboljšana je kakvoća života i dobrobit pojedinaca.
Eucerin®DermoPURIFYER linija sastoji se od DermoPURIFYER gel za čišćenje lica, DermoPURIFYER piling za čišćenje lica, DermoPURIFYER osvježavajući tonik za lice, DermoPURIFYER hidratantna dnevna kream i dopunska hidratantna krema SPF 30, DermoPURIFYER noćna krema,DermoPURIFYER aktivni koncetrat i stick za prekrivanje nepravilnosti.

Imate li nečistu kožu lica, važno je:


U rujnu i listopadu Eucerin Hrvatska provodi kampanju o problemima koji se javljaju zbog nečiste kože. 
U ovom periodu, u ljekarnama je dostupan Eucerin® DermoPURIFYER promotivan paket, za cijenu dnevne njege 50 ml, gel za umivanje 200 ml gratis. Preporučena cijena paketa iznosi 122 kn.


Ovaj tjedan, Eucerin Hrvatska nagrađuje jednu čitateljicu s paketom Eucerin®DermoPURIFYER dnevna krema + gel za umivanje.
Kako osvojiti nagradu?.

Javljajte se do nedjelje 21.09.2014.. u ponoć, a nakon toga ću nasumičnim odabirom preko Random.org  izabrati jednu dobitnicu DermoPURIFYER promo paketa  koja se mora javiti u roku od 48 sati.

Sretna dobitnica je Milena P iz Beograda, molim podatke na mail 

Sretno :)

Oznake: , , , , , ,