MICELARNE OTOPINE-USPOREDBA


Posljednjih 10 godina, micelarne otopine zavladale su rutinom čišćenja mnogih djevojaka i žena. Sjećam se kada je krenuo hit s micelarnim otopinama, kako su ih nazivali čudesnom tekućinom i nije postojao tako veliki izbor na tržištu. Danas gotovo nema brenda koji nije uveo svoju verziju micelarne otopine.
Kada sam pri put isprobala način čišćenja lice micelarnom, odmah sam ju prihvatila u svojoj rutini te isprobala razne verzije, a danas Vam donosim usporedbu najpoznatijih micelarnih tekućina.
Za početak, prisjetimo se ŠTO SU MICELARNE OTOPINE: micelarne nam dolaze iz Francuske gdje su stručnjaci izumili proizvod za čišćenje lica koje je zamišljeno kao sredstvo za uklanjanje kompletne šminke i nečistoća, od očiju na dalje bez naknadnog umivanja.  Univerzalno sredstvo koje zamjenjuje klasična mlijeka, losione, gelove i sapune, bez iritacija, crvenila, za sve vrste kože, posebno osjetljivu. Tehnologija je bazirana na molekulama micelima estera masnih kiselina koje vežu masnoću uz sebe te ju temeljito uklanjaju, a da pritom ne isušuju kožu. 
KOME SU NAMIJENJENE MICELARNE: poseban naglasak je na suhu i osjetljivu kožu koja reagira na vodu i agresivna sredstva za čišćenje, ali danas postoje micelarne specijalno namijenjene za masnu i problematičnu kožu.
KAKO SE KORISTI MICELARNA: postupak je jednostavan: vlazna blazinica se natopi micelarnom i nježno prebriše lice i vrat, uključujući i oči. Nakon korištenja nije potrebno umivanje.
JESU LI MICELARNE TEMELJITE? Po definiciji i uputstvima proizvođača, trebale bi biti temeljite i ukloniti svu nečistoću u par poteza. Ako to ne radi, micelarna nije ispunila očekivanja.
ČIŠĆENJE MAKEUP-A S OČIJU: mnoge micelarne koje sam isprobala ne uklanjaju baš u jednom potezu maskaru i makeup na očima. Odličan trik je lagano vlažna blazinica na koju natopiti malo micelarne i držati preko očiju koju minutu. Na taj način doista u dva poteza ukloni sve.
ČINJENICE O MICELARNIM
ŠTO S MICELARNOM KOJA IRITIRA I/ILI NE ČISTI DOBRO: najjednostavniji način da iskoristite micelarnu koja se nije pokazala dobrom kao sredstvo za čišćenje makeup kistova i spužvica.
Kako sam puno puta pisala, sklona sam ljekarničkim brendovima zato sam njihov asortiman najviše koristila. Što se tiče drogerijskih micelarnih imala sam samo jednu, Afroditinu tako da nisam isprobala ostale micelarne iz drogerije, ali imam u planu uskoro kupiti Mixinu za koju čitam da je dobra.

BIODERMA SENSIBIO H20 
OPIS: Sensibio H2O je blaga micelarna otopina za svakodnevno čišćenje kože i uklanjanje šminke s lica i područja očiju. Sadrži micele estera masnih kiselina koje na sebe vežu i odlično uklanjaju sve nečistoće. Blagi sastojci otopine djeluju umirujuće i ublažavaju pojačanu osjetljivost, uz održavanje normalne ravnoteže vlažnosti kože.
SASTOJCIWATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE
CIJENA: 100 ml-40 kn, 250 ml-80 kn, 500 ml-100 kn. Postoje verzije za masnu kožu (zeleno pakiranje) i za reaktivnu i crvenu kožu (H20 AR)
ZA KOGA? suha, osjetljiva i normalna koža. Ovaj proizvod je prvi koji sam isprobala i najviše puta kupila. Moć uklanjanja je solidna, temeljito očisti lice, ne iritira ivrlo je blagotvorna mada sam čitala da na neke žene djeluje isušujuće nakon nekog vremena korištenja.

AVENE MICELLARE LOSION
OPIS: Učinkovito čišćenje kože i uklanjanje šminke - micelarni losion, vrhunske tehnologije nježno uklanja i nečistoću i šminku.NHidratizira- obogaćen tvarima za hidrataciju. Vaša koža će osjetiti osvježenje. Umiruje - Avène termalna voda umiruje i ostavlja osjećaj ugode na koži.
SASTOJCIAVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). PENTYLENE GLYCOL. POLOXAMER 188. BISABOLOL. CETRIMONIUM BROMIDE. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). PEG/PPG-14/4 DIMETHICONE. PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE. PROPYLENE GLYCOL. SODIUM CHLORIDE.

CIJENA: 77 kn-200 ml, postoje i verzija od 400 ml koju rijetko nalazim, bojim se da je LE
ZA KOGA? Osjetljiva, suha, masna, normalna koža. Namijenjen je svakoj vrsti kože a posebno osjetljivoj. Ova micelarna je jedna od mojih najdražih. Vrlo je nježna, odlično uklanja nečistoće i ne iritira. Mana joj je slabo uklanjanje vodootporne šminke, ali opraštam jer je zaista blagotvorna za kožu. Detaljnu recenziju možete pročitati ovdje.

EUCERIN DERMATOCLEAN 3 u 1:
OPIS: Eucerin® Dermatoclean novi proizvodi za dubinsko čišćenje lica, osvježavaju i hidratiziraju kožu lica, učinkovito uklanjaju make-up i time omogućavaju koži da bolje diše. Testirani i na osjetljivoj koži lica.  Pogodan za čišćenje lica, uklanjanje šminke oko očiju i tonik-sve u jednom. Sadrži hidratantne aktivne sastojke istovjetne prirodnim. Vrlo učinkovit ali ekstra blagi kompleks.
SASTOJCIAqua, Poloxamer 124, Glyceryl Glucoside, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Decyl Glucoside, Arginine HCL, Sodium Cocoamphoacetate, Trisodium EDTA, Sodium Chloride, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol.
CIJENA: 103 kn-200 ml
ZA KOGA? Ova micelarna namijenjena je svim tipovima kože. Zamišljena je kao proizvod 3 u 1 kojim se čisti lice, uklanja makeup s očiju i koristi umjesto tonika za lice. Posao čišćenja solidno obavlja, temeljita i bez mirisa i najbolje od svih drugih uklanja vodootporni makeup. Kao tonik također dobro funkcionira jer ne ostavlja ljepljivi sloj i priprema kožu za daljnju njegu. Ipak, ona nije moj prvi izbor radi omjera cijene i količine.

VICHY PURETE THERMALE SOLUTION MICELARE 3 U 1
OPIS: Micelarna otopina 3-strukog djelovanja nježna prema osjetljivoj koži. Tehnologija micela omogućuje hvatanje nečistoća poput magneta za savršeno čišćenje i uklanjanje šminke s osjetljive kože bez trljanja i ispiranja.
Nježno čisti osjetljivu kožu koja je u popunosti čista bez osjećaja neugode ili zatezanja. Njena tekstura koja poštuje Vašu osjetljivu kožu nježno uklanja nečistoće i tragove šminke. Ne ispire se i ne zahtijeva trljanje za nježno uklanjanje šminke.

Nekomedogena i hipoalergena formula ispitana je pod dermatološkim i oftalmološkim nadzorom. Formulirano za osjetljive oči i kosu s fiziološkim pH. Obogaćeno termalnom vodom Vichy koja smiruje, jača i obnavlja kožu.

SASTOJCIaqua, hexylene glycol, glycerin, poloxamer 184, rosa gallica flower extract, disodium cocoamphodiacetate, disodium edta, propylene glycol, panthenol, dihydrocholeth-30, polyaminopropyl biguanide, fragrance.
CIJENA: 79 kn-200 ml, 119 kn-400 ml. 
ZA KOGA? Osjetljiva, masna ili suha koža i osjetljive oči. Ova micelarna je zaista odlična kod suhe kože. Najmanje isušuje a obavlja svoj posao besprijekorno. Nema ljepljivog osjećaja niti sloja na koži. Pakiranje od 400 ml ima pumpicu za istiskivanje pa je time super praktična.

LA ROCHE-POSAY SOLUTION MICELLAIRE FIZIOLOŠKA OTOPINA:


OPISNježno čišćenje šminke za osjetljivu kožu.

-fiziološki pH, bez sapuna, bez alkohola, bez boja, bez parabena. Izvrstan odstranjivač šminke za osjetljivu kožu lica, očiju i usana, poštujući fiziološku ravnotežu kože.
SASTAV: AQUA / WATER HEXYLENE GLYCOL POLOXAMER 184 GLYCERIN DISODIUM COCOAMPHODIACETATE
DISODIUM EDTA CITRIC ACID DIHYDROCHOLETH-30 SODIUM CHLORIDE SODIUM DIGLYCOLATE SODIUM GLYCOLATE POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE PARFUM / FRAGRANCE

CIJENA: 200 ml-80 kn, 400 ml-106 kn 
ZA KOGA? Osjetljiva masna ili suha koža i osjetljive oči. LRP micelarnu sam puno puta imala, vrlo temeljito čisti, ne iritira, ali mislim da je bolji izbor kod mješovite i masne kože nego kod suhe.

NUXE MICELARNA VODICA S LATICAMA RUŽA
OPIS: U današnje vrijeme, kada je svaki trenutak slobodnog vremena dragocjen, većini žena je iznimno bitno da su kozmetički proizvodi jednostavni i brzi za upotrebu. Jedan od takvih proizvoda je upravo micelarna vodica koja u jednom potezu čisti lice, oči i usne od nečistoća i šminke. Vodica se ne ispire niti su potrebni dodatni proizvodi za čišćenje kože.
Sadrži 97% sastojaka prirodnog porijekla.

SASTAVcvjetna vodica latica damaščanske ruže, alantoin, biljni glicerin, hijaluronska kiselina biljnog porijekla, surfaktanti kokosa
CIJENA: 137 kn-200 ml
ZA KOGA? Suha i osjetljiva koža i oči. Ovu micelarnu sam imala dva puta i iako nisam 100 posto zadovoljna učinkom čišćenja, voljela sam ju koristiti kao tonik za lice. Kompletnu recenziju pročitajte ovdje.

GREEN GIRL ONE A MILLION MICELARNA OTOPINA
OPIS: nježna micelarna vodica koja će ukloniti sav make up i nečistoću sa vašeg lica bez isušivanja. 

Obogaćena je ekstraktom krastavca i aloa vera gelom koji ovlažuju kožu i smiruju iritacije. 

SASTOJCI: pročišćena voda, ekstrakt cvijeta lopoča, babassuamidopropyl betaine, ekstrakt višnje, ekstrakt slatkog badema, ekstrakt krastavca, ekstrakt rotkvice
CIJENA:  Bočica od 50ml- 35kn,  100ml -  55kn, 200ml sa pumpicom- cijena 75kn
ZA KOGA? Osjetljiva koža i oči koja reagira na većinu sastojaka, za sve koji preferiraju prirodne sastojke. Namijena je svim tipovima kože, samo moram naglasiti da njenu blagotvornost i prednost nad ostalim micelarnim otopinama najviše primjećuju žene s jako suhom i osjetljivom kožom jer nimalo ne isušuje niti iritira. 

Moji favoriti su Green Girl i Vichy micelarne kao najbolji omjeri cijene/učinka/količine. Vaši ?

Oznake: , , ,