MOJA TOP LISTA: OKOLOOČNE KREME

izvor slike
Kako sam najavila u ovom postu, napravila sam listu krema za područje oko očiju koje su mi stvarno dobre i koje sam više puta kupila. Moram napomenuti par činjenica:

Iako sam kod kozmetike za lice, tijelo i kosu sklona ljekarničkim brendovima, kod okoloočnih krema nisam previše oduševljena ponudom. Mnogi brendovi imaju dobre kremice koje bih preporučila mladoj i ne presuhoj koži kao prevenciju, no za moje specifično područje rijetko se koja pokazala zadovoljavajućom.
VAŽNO KOD ODABIRA OKOLOOČNE KREME: 

TOP LISTA :
- Green Girl For Your eyes only (klik), ova poznata aromakozmetika radi proizvode individualno, tako sam ja ovu kremu imala u tri verzije. Laganija kao u recenziji i malo bogatiju koju Vam nisam stigla još recenzirati ali spasila me prošlu zimu. Sastojci koji hidratiziraju i rade svoj posao su  hidrolat bušina, smilja, biljna ulja argana, avokada, sjemenki grožđa, dekspanthenol, aloa vera, hijaluronska kiselina i mnogi drugi prirodni sastojci. Cijena 120 kn-15 ml
- Clinique All About Eyes RICH- ovu kremu sam kupila nebrojeno puta, najčešće putem interneta jer je kod nas trostruke cijene. Dovoljno hidratantna, konkretna, dobra podloga za korektor i dugo traje. Postoji i obična verzija iste ali ona je preslaba za moju kožu. Cijena kod nas između 300 i 400 kn za 15 ml, preko neta oko 150, ovisno o akcijama i sajtovima.
-Dermalogica Eye Repair i Multivitamin Power Firm, ova druga je posebno dobra za zimu. Cijena oko 350 kn-15 ml
-Shiseido Bio-Perfomance eye cream (klik), sadrži retinol pa sam ju koristila za noćnu njegu. Pruža odlične rezultate obnove kože i također vrlo često kupovana kremica s moje strane. Preko interneta se nađe puno povoljnije nego kod nas. Cijena kod nas između 500 i 600 kn, preko neta više od duplo povoljnija.
-Caudalie Vitaminee Pulpe eye cream, jedna od rijetkih ljekarničkih krema koja mi odgovara. Nije preteška, ali niti vodenasta lagana. Teksturom je taman i dugo drži hidrataciju.Cijena 240 kn-15 ml
-Apivita Wine Elixir eye cream, voskasta i malo bogatija krema, odlična za noć kao i za dan kao podloga za korektor.Cijena oko 295 kn-15 ml
-Murad Hydro Dinamic eye cream, jedna od boljih laganijih tekstura a dugotrajne hidratacije.Cijena oko 300 kn-15 ml
-Bobi Brown Extra Eye Reapir cream- ovu kremu nisam kupila u full size pakiranju već naručila dva testera s ebay-a koja su potrajala cijelu zimu. Toliko je gusta, bogata i masna da jedan tester traje mjesec dana. isključivo za jako tanku i suhu kožu. Cijena kod nas oko 600 kn-15 ml, preko neta značajno povoljnija.
-Kiehls Avocado eye cream, gusta, bogata, nije premasna, ali je malo teža i samim time dobra za zimu ili noćnu njegu. Cijena oko 150 kn preko neta.
- Avon ANEW CLINICAL Eye Lift PRO Dual Eye System, kombinacija gela i kreme u jednoj posudici. Gelasti dio se nanosi na područje iznad očiju, dok kremasti ispod i taj mi je najdraži. Bogata,  ne premasna, dugo drži hidrataciju i ne iritira kožu i oči. Cijena ovisno o katalogu, cca 50 kn-20 ml
Afrodita Natural Lift krem protiv bora oko ociju Cijena 44 kn-15 ml
- Nikel balzam za područje oko očiju, probala sam i kremu, ali balzam mi je puno bolji jer je vlažniji.Cijena oko 50 kn-15 ml

SERUMI, MASKE I OSTALO :
Serume za područje oko očiju ne preferiram previše. Smatram da ako je krema dobra, dodatni serum za oko očiju je nepotreban proizvod i trošak, no ipak sam isprobala dosta njih i ono što me se dojmilo:
- Shiseido Benefiance NutriPerfect eye serum- gust i konkretan, nema vodenastu teksturu pa samim time može proći samostalno bez dodatne kreme preko njega.
-Givenchy Vax'in eye serum, tekstura poput gore navedenog Shiseida.kremasta, gusta i konkretna. Takve teksture volim jer rade bolji posao na mojoj žednoj koži
-Dermalogica Ultrasmoothing eye serum- ovaj serum je potpuno vodenast ali ostavlja nahranjeno područje oko očiju. Ima visoku dozu C vitamina i zato mi se jako dopao,  a usput ne iritira kožu i oči. Preko njega je potrebna krema jer samostalno nije dovoljan na mojoj koži.
Često koristim maske za područje oko očiju. Najduže kupovana maska je
-Sisley Eye Contour Mask (klik)
-Merz maka za područje oko očiju iz Mullera- povoljna, učinkovita i stalno je u zalihama u mojoj postavi.
-Green Girl Gone with a wind maska za područje oko očiju. Ovo je bogata verzija kreme, nije preteška, ali savršena za zimu i/ili noćnu njegu. Dubinski hrani kožu i ona postaje puno elastičnija.
Bepanthen Augen und Nasensalbe krema (klik) koju uvijek imam u kućnoj ljekarni i koja je pravi spasioc kada me počne sve smetati.Cijena joj je oko 35 kn u ljekarnama za sve koji su me pitali za cijenu.
-ulje ploda divlje ruže (klik) i macerat smilja (klik) koji su savršena njega ako volite ulja. Bitno je da su ulja hladno prešana i obično se koriste kao noćna njega, posebno ako Vam se žuri ujutro pa nemate vremena za upijanje.
-karite (shea) maslac kojeg često umiješam u kremu koja mi nije dovoljno bogata ili ga koristim samostalno u periodima suhog zraka (zima).

KREME ZA PODRUČJE OKO OČIJU S SPF-om: isprobala sam mnoge kreme koje sadrže SPF zaštitu i sa žaljenjem moram napisati da nisam našla savršenu. SPF je itakako potreban i koži oko očiju, ali činjenica je da takvi proizvodi uglavnom iritiraju i izazivaju suze zbog sastojaka koji pružaju zaštitu od UV.  Posebno ljeti kada je velika vjerojatnost  da se od znojenja proizvodi cijede u oko. Moj prijedlog i praksa su mineralna sjenila, korektori i puderi koji sadrže fizičke faktore i tako štite kožu uz naravno, sunčane naočale.
TRAJANJE KREME ZA PODRUČJE OKO OČIJU: kreme za područje oko očiju obično dolaze u pakiranju od 15 ml, ovisno da li koristite jednu ujutro i navečer ili kombinirate dvije, okoloočna može potrajati od 4 do 8 mjeseci.

Za mladu kožu i djevojke koje su tek u potrazi za okoloočnim kremama, izbor je zaista veliki. Posebno kod ljekarničkih brendova postoje mnoge lagane,hidratantne kreme koje se brzo upijaju i njeguju mladu kožu. Posebno bih istaknula Bioderma Sensibio Eye cream, La Roche Posay Hydraphase, Avene Shooting eye cream, Afrodita Hydra Thermal eye i Eucerin Aquaporin eye.


*ova top lista se temelji na iskustvu zadnjih 10 godina i proizvodima koje sam više puta kupila.
Dijelimo li koji proizvod za područje oko očiju? Koji su Vaši favoriti? Moji favoriti s kojima ću se još dugo družiti su Green Girl i Dermalogica kreme kao i biljna ulja.




Oznake: , , , ,