SKINCEUTICALS CE FERULIC SERUM


Serumi za lice, u središtu su moje pozornosti posljednjih 15-ak godina i naravno da je na mojoj WL listi duže vrijeme hvaljeni i višestruko nagrađivani serum  širom svijeta-Skinceuticals CE Ferulic serum.
Čitam oduševljene recenzije godinama, ali što radi cijene a što radi činjenice da čekam dok ne potrošim zalihe, do sada je stajao samo na listi želja. Nedavno je moju želju  ispunila prijateljica poklonivši mi ovaj set od sedam semplića koji su zapravo testeri proizvoda i prodaju se na Ebay-u.
Inače, serum dolazi u pakiranju od 30 ml, a širom interneta moguće je kupiti ovakve male tester bočice od 5 ml i po cijeni od 4 do 10 dolara po komadu.
Uglavnom, ne mogu Vam opisati svoju sreću što je vjerojatno najhvaljeniji serum pronašao put do mene i još jednom se zahvaljujem prijateljici koja mi je to omogućila.

Za početak, detalji o serumu:
OPIS PROIZVODACE Ferulic ujedinjuje 15% vitamina C, vitamin E i feruličnu kiselinu te dokazano ima preventivno djelovanje na prerano starenje kože uzrokovano UV zračenjem. Savršen je anti-aging proizvod koji ne iritira kožu, umiruje ju, vraća koži zaštitne lipide, djeluje na sintezu kolagena te smanjuje tanke linije i bore.
SASTOJCI prepisani s službene stranice: Water, Ethoxydiglycol, 15% L-Ascorbic Acid, Propylene Glycol, Glycerin, Laureth-23, 1% Alpha Tocopherol, Phenoxyethanol, Triethanolamine, 0.5% Ferulic Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate
SASTOJCI NA KUTIJI MOG PRIMJERKA:Water, Dipropylene glycol, ascorbic acid,glycerin, laureth-23, phenoxyehanol, tocopherol, ferulic acid, sodium hyaluronate, D31590/4
NAMJENA, DJELOVANJE I MIRIS: osnovna zadaća seruma je anti age njega za sve tipove kože. Kombinacija 3 ključna sastojka - 15% L-askorbinske kiseline (vitamin C), 1% alpha tokoferol (vitamin E) i 0,5% ferulične kiseline savršeno je izbalansirana i doista je velika vjerojatnost da djeluje izvanredno protiv bora, linija,smeđih mrlja i oksidacijskog oštećenja kože. Međutim, ono što me šokiralo prilikom prve aplikacije seruma je njegova boja. Na fotografiji možete vidjeti izrazito žuto-smeđu boju tekućine što je znak da je serum oksidirao i kao takav više nije koristan za kožu.




Upotrebljiva i pravilna boja seruma izgleda kao na sljedećoj fotografiji : prozirna, blago žućkasta nijansa. Fotografije i recenziju ovog seruma možete pročitati  klikom na Ogledalo gdje ga je recenzirala Mirela.
izvor fotografije
Kako bih vjerijatno pukla a da ga ne probam i ovako oksidiranog, mogu reći da je tekstura potpuno tekuća s iznimno upijajućim svojstvom. U svojoj "karijeri" nisam probala serum koji se tolikom brzinom upija, i slažem se s Mirelom da ga je najbolje nanositi pipetom direktno na kožu i brzo utapkati prstom.

Miris mog primjerka je nekako metalan, podsjeća na neke ljekarničke sirupe i nije baš najugodniji,  ali ne garantiram da je takav inače ili je i sam miris rezultat oksidacije.
Nakon nanošenja definitivno je potrebna krema jer ostavlja kožu potpuno suhom i nužna je dodatna hidratacija.. Ženama sa suhom kožom posebno preporučujem da nanose bogatu kremu jer bi sam serum mogao dodatno isušiti, posebno u početku korištenja.
U svrhu svoje znatiželje, serum sam koristila dva puta, navečer prije spavanja i ujutro je rezultat bio najblaže rečeno:  Woooow !! Lice je toliko izgledalo svježe kao da sam odspavala 12 sati, koža svjetlija a pore skoro u potpunosti sužene.
Nisam mogla vjerovati jer do sada nisam nikada doživjela ovako brz i vidljiv učinak nekog proizvoda. Kako god izgledalo, ipak sa žaljenjem moram napisati da ga dalje neću upotrebljavati, ali da je s pravom hvaljen-slažem se.
CIJENA : 1093 kn za 30 ml, preko neta oko 170 dolara.
ZAKLJUČAK:  zadivljena rezultatom i razočarana oksidiranim primjerkom, moram zaključiti da je ovaj serum zaista dobar ali preskup. Za cijenu od preko 1000 kuna, mislim da su mogli upotrijebiti neki drugi oblik C vitamina koji je stabilniji od askorbinske kiseline. 
L-askorbinska kiselina i vitamin E propadaju vrlo brzo, posebno u lošim ambalažma i nepravilnom čuvanju (svjetlost, toplina). Iz tog razloga, prozirna bočica i doziranje pipetom od mene dobiva veliku kritiku za proizvod koji mora biti dobro zaštićen od svjetlosti, topilne i kontaminacije. Bojim se da su poradili na pravilnoj ambalaži da bi cijena otišla u nebesa :D

Suma sumarum: bombastičan serum kao i njegova cijena, ali mislim da ju ne opravdava u potpunosti. Sastojke poput C i E vitamina, te ferulične kiseline možete pronaći u povoljnijim proizvodima za koje ne garantiram da djeluju jednako poput Skinceuticals-a, jer su bitni čisti sastojci farmaceutske kvalitete i nizak pH uz visoku koncetraciju vitamina što Skineuticals garantira. Ipak, ukoliko se odlučite za ovaj proizvod, ne preporučujem online kupovinu iz razloga da Vam se ne dogodi isto kao mojoj prijateljici, odnosno meni i stigne Vam neupotrebljiv i pokvaren. Kupite ga u ovlaštenim dermatološkim ambulantama i obratite pozornost na njegov izgled, dobro čuvajte od svjetlosti i topline te potrošite unutar 3 mjeseca a ne kako je naznačeno na ambalaži, 12 mjeseci od otvaranja.

Nisam sigurna da li ga čak i fejkaju, ako ste vidjele sastojke koje sam gore napisala, nešto se razlikuju. Nisam pronašla adekvatne informacije pa ako ste upoznate s time da postoje fejkovi, molim da to prokomentirate kako bi uklonili i ovu misteriju u sastojcima.


Za kraj, još jedna usporedba, lijevo moj primjerak, desno Mirelin:


FERULIČNA KISELINA : ferulična kiselina je antioksidans biljnog porijekla kao i vitamini C i E, te zajedno s njima tvori moćan,doslovno bogovski serum.

Pazite li na moguću oksidaciju svog vitaminskog seruma? Jeste li isprobale Skinceuticals proizvode? 

Oznake: , , , , , , , , ,