Vital Plus Aktive SAP NO SAP ČISTEĆA PJENA

Da sam kojim slučajem pisala recenziju današnjeg proizvoda prije dvije godine, od mene bi dobio same pohvale i pet zvijezdica, proizvod kojeg sam prvi puta kupila prije 8 godina i u međuvremenu ponovila mnogo puta. Radi se o talijanskom farmaceutskom brendu Vital + Aktive koji Vam je vjerojatno poznat pod imenom Rougj. U međuvremenu je tvrtka promijenila ime u Vital+Aktive, nisam sigurna koji je razlog, ali asortiman je ostao isti s nekim izmjenama ambalaže.
Inače Rougj, odnosno Vital+ najpoznatiji je po pregledima vlasišta u ljekarnama i proizvodima za probleme s kosom kao i po proizvodu Ative Bronze, prvim aceleratotorom tamnjenja na tržištu.
Danas Vam donosim recenziju proizvoda koji sam kako sam već napisala koristila mnogo godina, a radi se o Sap No Sap čistećoj pjeni.
OPIS PROIZVODA:  tekuća krema, napravljena bez procesa sapunifikacije,poštujući PH kože. Formula sadrži jedan poseban tenzioaktiv dobiven iz aminokiselina iz EKSTRAKTA ZOBI što čini ovaj proizvod topivim (otapa masnoće) i vodo topivim (uklanja se pomoću vode). SAP se sastoji od tenzioaktiva kojima su dodani i omekšivači i ostale hranjive tvari, kao što su ULJE SLATKOG BADEMA, EKSTRAKT ALTEA (bijeli sljez) i EKSTRAKT HAMAMELISA. Također sadrži vitamine "C" i "E", koji proizvode na epidermisu zaštitni efekt i štite kožu od vanjskog utjecaja i slobodnih radikala.
NAČIN UPOTREBE, TEKSTURA I DJELOVANJE: Koristi se tako da se nanese minimalna količina ujutro i navečer kao normalno sredstvo za čišćenje, prije nanošenja proizvoda kožu treba navlažiti. Masira se nekoliko minuta i zatim se ispere mlakom vodom. Uklanja šminku sa očiju, te nije potreban tonik.
Tekstura je gusta, kremasta i žućkaste boje, nježnog mirisa koji je vrlo ugodan i podsjeća na slatki badem. Za jedno korištenje nije potrebna velika količina proizvoda, dovoljno je istisnuti veličinu badema za umivanje lica i vrata. Umivanje ovom kremom, zaista je pravi užitak: izuzetno nježna, blaga i savršena za osjetljivu kožu i oči. Uklanja makeup, mada kod vodootporne maskare, tuša ili pudera ne gine prelazak micelarnom ili nekim drugim prethodnim čistačem. Bazično je ova pjena zamišljena kao univerzalno sredstvo kojim se osim lica, može prati tijelo i kosa. U tom slučaju ispada malo preskupa jer za tijelo ipak koristim povoljnije proizvode jer nemam specifičnih potreba. Kao šampon, na mojoj kosi ne funkcionira radi svoje nježnosti. Nemam osjećaj da je dobro očistila vlasište a i vrhovi su kasnije nekako sljepljeni, ali eto, moj otac se kune u nju da mu je pomogla kod seboreičnog vlasišta i prhuti i ne koristi ništa drugo osim nje godinama. Napominjem da on ima jako malo kose pa eto,čisto da se zna :D
SASTOJCI:  Water / Aqua,  Coco-Glucoside,  Sodium Laureth Sulfate,  Glyceryl StearatePropylene Glycol, PEG-9 Stearate,  Cocamidopropyl Betaine,  Sodium Laureth-11 Carboxylate, Coconut Alcohol,   Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) OilSodium Polyacryloyldimethyl Taurate,  Sodium Cocoyl Apple Amino Acids,  Sodium ChlorideHydrogenated Polydecene,  Polyacrylamide,  Imidazolidinyl Urea,  C13-14 Isoparaffin,  Lactic Acid,  Citric Acid,  Parfum / Fragrance,  Hamamelis Virginiana (Witch Hazel),  Trideceth-10, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract,   Sodium Dehydroacetate,  Laureth-7,  Tocopheryl Acetate,  Caramel,   Disodium EDTA,  Althaea Officinalis Extract,  Benzyl Salicylate,  Linalool,  Butylphenyl Methylpropional,  Sodium Hydroxide,  Methylisothiazolinone,   Methylchloroisothiazolinone

AMBALAŽA: Sap no Sap je prije nekoliko godina bio pakiran u tubu od čvrste plastike što nije bilo najpraktičnije ali lako se naviknete. Nakon toga, netko se sjetio kako bi ga mogao pakirati u praktičniju ambalažu i Sap je osvanuo u plastičnoj bočici s klik-klak otvorom za lakše doziranje.
U početku mi se jako svidjela nova ambalaža, no već nakon nekoliko upotreba shvatila sam da je potpuni promašaj. Naime, kako je pjena prilično gusta, potrebno je dobro stisnuti bočicu kako bi izašao proizvod. Nakon 10 dana, dogodilo se ovo:

Ne moram ni pisati koliko sam frustrirana ovako nekvalitetnom ambalažom koja puca ko od šale prilikom upotrebe. I šta sad? Ostatak proizvoda sam presipala u praznu posudicu čisto da ga iskoristim do kraja, a što se tiče ambalaže dobiva moju žestoku kritiku.
ZAKLJUČAK: Sap no Sap nije promijenio formulu i djelovanje, doduše, prijašnjih godina nisam obraćala pažnju na sastojke, sada me bodu u oči sastojci poput SLS, propilen glikola, methylpropional,Methylisothiazolinone  i parfema ali moram priznati da pjena nimalo ne isušuje, ne iritira, niti peče za oči, kako na kratke, tako na duge staze. 
CIJENA: 89 kn-125 ml u svim boljim ljekarnama, rok trajanja 6 mjeseci od otvaranja
TOP:

FLOP

ZAKLJUČAK: godinama preporučivan proizvod i dugo korištena umivalica od mene na koncu dobiva veliki minus i generalno mislim da je vrlo loš proizvod, prvenstveno radi sastojaka koje ne bih više koristila niti preporučila drugima, a potom radi loše ambalaže što za cijenu od 90 kn nikako nije dopustiva.

*PR PROIZVOD
Jeste li isprobale Vital+Aktive kozmetiku, bivšu Rougj-i? Iskustva?


Oznake: , , , ,