AROMARA ULJE CRNI KIM PLUS




Kada sam prvi puta čula za Ulje crnog kima prije nekoliko godina, pomislila sam "aha, još jedno "čudotvorni" dodatak koji liječi" i iskreno, nisam se previše zanimala oko njega čekajući kada će ga zamijeniti neki novootkriveni dodatak na tržištu.  Ipak, unazad par godina, crni kim postaje sve popularnije i sve više čitam o njegovom djelovanju korisnika.
Prije nekih mjesec i pol, dobila sam od Aromare paket protiv celulita "Celle Free sistem" koji sam najavila u ovom postu, i vrlo se iznenadila ugledavši i Ulje crnog kima kao dio cjelovitog sistema protiv celulita.

O mješavini protiv celulita ću Vam uskoro konkretnije pisati, a danas donosim moje iskustvo konzumiranjem ulja crnog kima.
OPIS: Crni kim (lat. Nigella sativa) poznat je i korišten još u starom Egiptu. U drevnim spisima zabilježeno je da “liječi sve bolesti osim smrti”. Danas je poznat kao jedna od najučinkovitijih ljekovitih biljaka u prevenciji i pomoći kod niza zdravstvenih tegoba. Suvremene loše prehrambene navike, zagađen okoliš i stres razaraju naš imunološki sistem. Oslabljen imunitet dovodi do razvoja bolesti kao: alergije, neurodermatitis, psorijaze, bronhijalne astme, bronhitisa, pretilost, bolesti debelog crijeva (…).
Do sada je provedeno više od 270 znanstvenih istraživanja o raznim djelovanjima Crnog kima i tako potvrđena njegova učinkovitost!Aromara Crni kim PLUS sadrži eterično ulje Paprene metvice koje mu daje finu osvježavajuću aromu i *pojačava djelovanje Ulja Crnog kima (*D. Gary Young).



Za ulje crnog kima kažu da pomaže kod alergija, visokog krvnog tlaka, psorijaze, dermatitisa, dijabetesa, povišenog kolesterola, kod smetnji dišnih puteva.. ali nisam znala da ulje crnog kima djeluje kao antioksidant, regenerira jetru, potiče probavu, razgradnju masti i tako djeluje "iznutra" u borbi protiv celulita, naravno, uz zdravu prehranu, tjelovježbu i dovoljan unos tekućine, da ne bi pomislile kako je dovoljno piti samo ulje :D
NAČIN KORIŠTENJA:  Aromara u svojim uputstvima, preporučuje koristiti 3 žličice dnevno, najbolje prije doručka.
MOJ DOJAM I DJELOVANJE: prije dosta vremena, pitala sam Vas na Facebook-u što mislite o ulju crnog kima. Masu odgovora je bilo :"grozan okus, jedva sam popila i slično..", zaključila sam da Vam se okus nije svidio i da radi njega mnogi odustaju od konzumacije. Moram priznati da ste me tim komentarima malo pokolebale pa sam nabavila prazne kapsule u koje sami ulijevamo dodatke koje je teško popiti. Inače, kapsule možete nabaviti u ljekarnama po cijeni od 27 kn i mogu koristiti i vegeterijanci.
izvor slike
Međutim, probala sam ulje popiti bez kapsula i meni uopće nije takav bad za popiti. Nema tako neugodan okus kako sam očekivala, osjeti se lagani okus po mtvici koja je dodatak ulju i stvarno nema potrebe za raznim sokovima i sličnim pićima nakon konzumiranja ulja.
Prvih deset dana sam osjetila lagano podrigivanje po ulju, ništa neugodno, ali osjeti se iz dubine želuca što je dobro, barem nešto radi u crijevima i barem sam ja tako shvatila da se nešto "kuha" u organizmu. Druga nuspojava koja je trajala nekih sedam dana je pojačana nadutost što i piše u uputstvima. Privremena nadutost je je normalna, mada sam ja vječito naduta pa mi ta reakcija nije bila osobito neugodna. Nakon deset dana, ulje je nestalo. Naime, količina od 30 ml uz konzumaciju od 3 žličice dnevno potraje 10 dana, a ja sam htjela provesti kuru od barem 30 dana ,pa sam dodatno kupila još dvije bočice.

I tako..pobožno sam pila svaki dan, pridržavajući se i ostalih uputstva iz Cellu Free sistema o kojima ću Vam pisati i ono što sam primjetila je smanjena nadraženost kože. Znate i same da imam jako osjetljivu kožu i ona je nekako bolje reagirala na vanjske utjecaje. Naime, uvjeti u kojima radim nisu baš prijatelj za osjetljivu kožu, i tu sam najviše primjetila kako se ona manje crveni i reagira. Što se tiče efekta razgradnje masti i regeneracije jetre, tu stvarno neznam što bih rekla/napisala. Vjerojatno za taj podatak bih trebala obaviti neki pregled, ali činjenica je da je moja "bolna točka" jetra koja me budi svaku noć oko 3 ujutro i vapi za dobrim čišćenjem. Iskreno, ne može mi u tome puno pomoći samo ulje dok se sama ne discipliniram i ne izbacim lijekove protiv bolova , cigarete (znaaam sve, sram me bilo), i povremenu masnu hranu. Za informaciju, ja jedem prilično nemasno, ali ponekad si priuštim nešto što baš nije super za dijetu, uključujući koju čašu crnog vina vikendom.
U pogledu alergija od kojih također patim, efekt je pozitivan, iako me alergija na ambroziju i ove godine bacala u očaj, čini mi se da sam lakše prebrodila najgori period, mada za borbu protiv alergije, ulje crnog kima treba piti nekoliko mjeseci prije cvjetanja, tako da ću se iduće godine pobrinuti na vrijeme. Da bude jasnije, i dalje sam kihala, šmrcala, suze ronila i bez antihistaminika nije prošlo, ali osjetila sam da mi je sluznica nekako jača po tome što mi je trebalo manje kapi za nos i oči.
Sve u svemu, ulje je ugodno za konzumiranje, definitivno djeluje, ali potreban je duži period konzumiranja. Čitala sam da je pomoglo mnogima kod alergija, afti i raznih kožnih oboljenja i sve redom same pohvale tako da vjerujem da ću ga nastaviti koristiti i kroz naredni period zime. Jedina zamjerka ide na odnos cijene i količine. Naime, 30 ml se prilično brzo potroši i za mjesečnu redovitu konzumaciju su potrebne tri bočice i ono što je Aromara odlično osmislila je obiteljsko pakiranje tri plus jedan gratis (klik) što ispada povoljnije.

CIJENA: 65 kn za 30 ml u biljnim ljekarnama ili preko web shopa.

Konzumirate li ulje crnog kima? Kakva su Vaša iskustva?

*PR PROIZVOD

Oznake: , , , , , ,