GREEN GIRL: WET THE SKIN TONIK S KISELINAMA


O upotrebi i svrhi tonika za lice sam puno pisala (klik), a obzirom na moju mješovitu kožu, te problematičnu T zonu kojoj je pridružen dehidrirani ostatak lica, vrlo je teško pronaći tonik koji će udovoljiti svim potrebama. Zašto volim Green Girl kozmetiku čiji su proizvodi postali sastavni dio moje njege? Ova poznata aromaterapeutkinja doslovno usliša i provede u djelo svaku moju zamisao.
Prije 3-4 mjeseca, moja nova želja je bila: tonik s AHA kiselinama, koji će čistiti i stezati pore a da istovremeno ne isušuje i ne peruta kožu.
Tonik za lice koji čisti i sužava pore, vrši površinsku eksfoliaciju i otklanja suvišni sebum je proizvod koji koristim više godina.Nažalost, svi komerijalni tonici s tom ulogom imaju veliku manu a to je alkohol na visokom mjestu pa osim što očiste sebum, istovremeno isušuju što rezultira začaranim krugom: koža se više masti, a pore jače pune.

Wet the skin u ovoj verziji, osim imena nema apsolutno nikakve veze s tonikom o kojem sam ovdje pisala, tu se radi o potpuno drugačijem sastavu i namjeni. Koristi se isključivo navečer nakon umivanja i na suhoj koži kako ne bi peckao, mada sam probala i na vlažnoj i ovaj tonik nimalo ne pecka niti iritira. Tonike obično koristim blazinicom,međutim, ovaj tonik je iznimka.
Koristim ga poput losiona tako da prstima nanesem na problematična područja (T zona s posebnim naglaskom na bradu). Ovakav način korištenja štedi proizvod jer ga blazinica ne "popije", a koža dobije točnu količinu koju želim nanijeti. Nakon nanošenja, ostavljam ga 20-30 minuta da djeluje jer je taj period potreban da kiseline "odrade svoje" i potom nastavljam s daljnjom njegom.
Naravno, tonik se može koristiti na cijelom licu, ali ja nemam potrebe osim na masnoj T zoni tako da upotrebu svatko može prilagoditi svojim potrebama.

Nedavno sam snimila jedan tutorial uklanjanja makeup-a koji je prilično loše kvalitete pa ga uzmite kao neku probu za buduće video recenzije i u njemu sam pokazala način korištenja ovog tonika pa ako Vas zanima, pogledajte.

Bočicu koju vidite na fotografijama je moj drugi primjerak i u količini od 100 ml. Prvi primjerak je bio duplo manji (50 ml) i koristila sam ga ovo ljeto što mi je potrajalo uz svakodnevno korištenje dva mjeseca. Pretpostavljam da bi i nešto duže trajao, ali baš su me napali neki sitni prištići po dekolteu i ramenima, vjerojatno kombinacija SPF krema i znoja pa sam i njih tretirala ovim tonikom. Na tijelu je dao čak i bolje rezultate, moj zaključak je što nakon njega nisam koristila neke druge proizvode pa su se ti prištići lijepo sušili tokom noći. Na etiketi je jasno napisano: ne izlagati se suncu pa ako imate već ovakav ili sličan tonik imajte to na umu.
SASTAV : 

Što se tiče djelovanja tonika, ne možete očekivati zapanjujuće rezultate, posebno ako Vam je koža jako problematična i u smislu da će Vas zauvijek riješiti mitesera ili proširenih pora,  ali će učiniti mnogo u borbi protiv suvišnog sebuma , te držati pore pod kontrolom kako bi se manje čepile i nakupljale nečistoće. Posljednjih 4 mjeseca, moje pore su puno čišće zahvaljujući ovom toniku i još nekim proizvodima o kojima ću tek pisati (ne stignem sve odjednom :D). Dužom primjenom, primjetila sam da se manje mastim, barem nekih 20-30 % što je super i više od toga ne očekujem jer masni dijelovi rade svoje i tu se ne može dogoditi čudo.
ZAKLJUČAK:  koristite li tonike i losione za masnu kožu? Isušuju, iritiraju, zatežu, svrbe?  Topla preporuka za ovaj proizvod bez kojeg ne mogu zamisliti večernju njegu, te  s kojim ću se družiti dok se god bude proizvodio.
CIJENA: 200 ml - 160 kn, 100 ml-100kn dobavljivo kod Green Girl porukom na FB ,koja šalje širom EX-YU s povoljnom dostavom. Za one koji nemaju Facebook, možete naručiti putem maila green.girl.aromakozmetika@gmail.com,  a katalog pogledati klikom ovdje.

Oznake: , , , , , ,