JANE IREDALE PUREPRESSED BLUSH NIJANSA AWAKE

Imam ozbiljan problem, a to je gomilanje rumenila. Proizvod bez kojeg je nezamislivo podariti svježinu licu i izgledati svježe i odmorno cijeli dan. Rumenila su proizvodi koji stoje na licu satima, ponekad i čitav dan i nije svejedno kakve je kvaliteteMineralna rumenila su iznimno zdrava za kožu, posebno masnu i silno sam željela imati neko pravo mineralno rumenilo koje neće sadržavati kemikalije i iritirati kožu. 
S Jane Iredale kozmetikom sam upoznata više od 10 godina i bilo je samo pitanje vremena kada će se u mojoj kolekciji rumenila naći JI rumenilo.
Nakon isprobavanja nijansi u DermaCare centru, izbor je pao na nijansu Awake. Inače, JI rumenila postoje u deset nijansi među kojima svatko može pronaći nijansu za sebe.



PAKIRANJE I TEKSTURA:
Jednostavan dizajn, okrugla plastična kutijica bez ogledala i količina od 2,8 grama. Na prvi pogled djeluje prilično malo, posebno u odnosu na mnoga rumenila i to su razlozi oko kojeg sam dugo odgađala kupovinu i umjesto rumenila, radije se odlučila za neki drugi proizvod. Ipak, nakon čestog isprobavanja nisam mu mogla odoljeti i nakon redovitog korištenja, shvatila da ovo rumenilo može potrajati radi njegove svilenkaste, visoko pigmentirane teksture . Potrebno je jedan lagani prelazak četkicom da se zahvati dovoljna količina za jedno nanošenje, iako, boju možete nadograđivati s više slojeva, ovisno o ukusu i željama.

NIJANSA, SWATCHEVI : Awake je prljavo roza nijansa, o kojoj vjerojatno ne bih nikad razmišljala da mi nije na nju ukazala Vesna s Beauty˛&Mess prije nekoliko godina, rekavši da takva nijansa na obrazima daje odličnu svježinu toplom podtonu poput mog i moguće ju je kombinirati s raznim ruževima i sjenilima. Topla nijansa, savršena za topli podton kože, mada pravila nema i nema razloga da ga ne koriste žene s hladnim tonom jer sve ovisi kako koji proizvod izgleda na licu i da li Vam se čini da je to-to. Jednostavno treba isprobati na licu.

SASTAV tinjac (mica), borov nitrid, dimetikon, ekstrakt kore bora, ekstrakt nara.
Rumenilo ne sadrži umjetne boje ni iritirajuće sastojke. Ono što me najviše veseli je što ne sadrži talk koji je najčešći sastojak u rumenilima i puderima. Radim u teškim uvjetima: para, dim, vlaga i činjenica da mi je koža jako osjetljiva, sastav ovog rumenila je je veliki bonus za moju kožu.

POSTOJANOST: Awake nijansa nije jedino JI rumenilo koje sam probala, u više navrata sam isprobala razne nijanse, otprilike pet-šest nijansi i sva imaju jednaku postojanost od 8 do 10 sati. Naravno, ovisno o podlozi i vrsti kože, na mojoj mješovitoj koži postojana su pola dana bez upotrebe fiksatora koji produžuje postojanost za još nekoliko sati. Ne izaziva iritacije, nije komedogeno i potpuno je hipoalergeno, a na obrazima izgleda toliko prirodno i svježe s suptilnim sjajem da je vrlo brzo postalo moja must have nijansa u danima kada želim potpuno prirodan i blistav izgled bez prevelikog kompliciranja oko šminke.

CIJENA : 227 kn za 2,8 grama, dobavljivo u DermaCare centrima ili preko web shopa.


ZAKLJUČAK: PurePressed blush je vrlo brzo otisnuo u sjenu sva moja rumenila. Uživam nositi prave minerale na licu bez parfema, talka, iritansa i bez straha od začepljenih pora, te iritacija nakon uklanjanja. Iskreno, da mi budžet dozvoljava, kupila bih skoro sve nijanse. Jedina zamjerka je cijena od 227 kn za 2,8 grama rumenila, ali ne žalim potrošenog novca na Jane Iredale proizvode jer prirodan izgled i mir koji dobivam činjenicom da ne nanosim jake kemikalije svakodnevno na kožu potpuno opravdava potrošeni novac.
TOP:

FLOP:


Za kraj,  kako izgleda nijansa Awake na meni:


ZAŠTO TALK NIJE POŽELJAN? talc (magnezij silikat) je mineral koji je čest sastojak praškastih proizvoda. Služi matiranju kože ili kose, te upijanju masnoća. Čepi pore i uzrokuje prištiće, povezan je s karcinomom pa spada među kancerogene sastojke a njegovo udisanje može stvoriti probleme dišnih puteva i pluća. U kozmetičkoj industriji se masovno koristi i ne možemo znati da li je pročišćen od azbesta koji je dokazano kancerogen jer proizvođači tu informaciju ne navode (čast izuzecima).

Koristite li mineralna rumenila? Preporuke?

Oznake: , , , , ,