KADA FILERI POPUSTE....

izvor slike
Sjećate se mog tretmana oblikovanja lica o kojem sam Vam pisala u ovom postu? Vrijeme je za prvi update nakon ravno pet mjeseci od tretmana.
Kao što ste vidjele, dr.Kaliterna je na meni iskombinirao tri tehnike neinvazivnih metoda pomlađivanja:
SILHOUETTE SOFT, tehnika nad kojom ste se najviše zgražavale :D Radi se o   nitima koji daju jak efekt liftinga i zatezanja kože a izvode se na način da se pomoću tankih igala, niti uvode kroz kožu i doslovno "zategne koža". Brutalno izgleda, i za sve koji su me pitali, postupak ne boli (koristi se lokalna anestezija) i nije tako neugodan kako izgleda :)
Uglavnom, ovom tehnikom su moji opušteni obrazi podignuti i taj efekt i dalje traje, te je zaista  s vremenom postao još i bolji.



MEZONITI, tehnika koja Vam je također izgledala bolno i brutalno a radi se o metodi kojom se postiže face lifting uz prirodan izgled. Tankim iglama  se uvodi poseban konac pod kožu i cilj im je tvoriti mrežu koja potiče razvoj kolagena uz zatezanje, podizanje i pomlađivanje. Konci se vremenom također razgrađuju. Moram priznati da kod ove tehnike nisam sigurna koji je dugoročni efekt jer koža je zategnuta na obrazima ali nazolabijalne bore i bore na čelu su i dalje tu.

PUNJAČI ILI FILERI tehnika kojom je na kraju doktor "sredio" moje podočnjake pomoću TEOSYAL ULTRA DEEP  filer hijaluronske kiseline, koji ima produženo djelovanje u odnosu na ostale proizvođače.
Ovoj metodi sam se najviše veselila i zaista bila oduševljena rezultatom. Podočnjaci,vrećice i rupe ispod očiju su napokon nestale a djelovalo je vrlo prirodno. Međutim, efekt je trajao nekih dva mjeseca nakon čega sam primjetila kako se podočnjaci vraćaju na staro da bi nakon pet mjeseci ponovo poprimili prvobitni izgled pa čak bih se usudila reći da su gori nego prije filera. 
Puno sam čitala o filerima hijaluronskom kiselinom a poznajem mnogo žena koje ih redovito konzumiraju, i vrlo često čujem riječ "ovisnost" o punjačima. Nakon svog iskustva, slobodno mogu reći da su fileri zlatna groznica i stvaraju ovisnost. Prvenstveno u smislu jer daju zadovoljavajuće rezultate i nakon njih skoro nikakva kozmetika više nije važna, podočnjaci, bore, usne sve je onako kako zamislimo i zaista je tužan osjećaj kada se sve vrati na "staro".Druga stvar je što je koža u "zategnutom" položaju nekoliko mjeseci a kada punjač izgubi efekt, koža kao da se još više objesi i svaka žena koja je probala, jedva čeka da ponovi tretman. 


ZAKLJUČAK: dermalni punjači su čudotvorna stvar, no razmislite želite li ih koristiti, a posebno koju vrstu upotrijebite. Nažalost, TEOSYAL ULTRA DEEP se u mom slučaju nije pokazao dugotrajnim, svega dva-tri mjeseca što je više nego razočaravajući period. Koji su fileri najpopularniji, pisala sam u ovom postu. Što se tiče SILHOUETTE SOFT tehnike, u slučaju da Vam se koža na licu, podbratku ili dekolteu opustila, vjerojatno ćete biti jako zadovoljne jer rezultati traju i rekla bih da vrijede novca i truda, no kod mezonita nemam apsolutno nikakvo mišljenje i ne vidim efekt na sebi.

OCJENA TRETMANA : 3/5, preskupo za prilično kratkotrajan i nepotpun efekt.
Uskoro ću isprobati kontroverzni botox, jako sam znatiželjna kakvi su efekti, nuspojave i rezultati na mojoj koži i o svemu ću Vas obavijestiti. Stay tuned :))

Btw. zanima me zašto tolike žene koje koriste botox i filere ne žele to priznati? Mislite li da su to tabu teme ili nova higijena današnjice?
. /

Oznake: , , , , , , ,