LA ROCHE POSAY HIDRATANTNE KREME-USPOREDBA



La Roche Posay, brend koji u svom asortimanu ima najširu lepezu hidratantnih preparata  i zapravo ne znam za ni jedan sličan brend koji ima toliku ponudu proizvoda za svaku namjenu i vrstu kože. Danas ću Vam usporediti većinu krema iz La Roche Posay asortimana koje sam koristila, neke sam ponovila više puta, neke samo jednom, uglavnom  skoro sve sam probala, što nije čudno jer moja koža spadau skoro sve kategorije (dehidrirana, osjetljiva, rozacea a zimi isušena)

ŠTO JE ZAJEDNIČKO LRP HIDRATANTNIM KREMAMA: sve kreme su namjenjene osjetljivoj koži a potom podjeljene prema tipu kože i namjeni: 



LINIJA TOLERIANE

ZA KOGA: za kožu koja reagira na sve i svašta (netolerantna koža). Proizvodi iz ove linije su formulirani s minimalno sastojaka kako ne bi nadraživali ionako već napaćenu kožu. Osim popratne njege(losion), linija sadrži 4 proizvoda: Toleriane za normalnu i mješovitu kožu, Toreriane Rich, Toleriane Ultra i Toleriane Ultra fluid

Toleriane krema za mješovitu i normalnu kožu




TEKSTURA: lagana i mliječna tekstura s laganim gelastim finišom poput nekog losiona. Na mješovitoj koži se vrlo brzo upija i odlično štiti od vjetra i suhog zraka. Malo teža za masnu kožu kao dnevna njega, ali odlična kao večernja. Umiruje nadraženu kožu, napadaje ekcema i ljuštenja i dobra podloga za puder ili BB kremu. Neki zamjeraju što "sjedi" na koži, ali imajte na umu da je ovoj liniji funkcija zaštita i umirivanje kože, stoga preparat mora napraviti film koji će to uistinu i raditi.

SASTOJCIWater/Aqua, Cyclopentasiloxane, Isocetyl Stearate, Squalane, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Pentylene Glycol, Aluminum Starch, Octenylsuccinate, Cetyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Dimethiconol, Ethylhexyglycerin, Acrylates Crosspolymer, Sodium Hydroxide.
CIJENA: 149,00 kn (40 ml), cijena može varirati, ovisno o ljekarnama

Toleriane Rich krema



 TEKSTURA: namjena ove kreme je poput prethodne: zaštita i umirenje kože, a posebno je namjenjena ako uz netolerantnu kožu patite od suhoće. Za razliku od Toleriane, rich verzija je nešto gušće teksture, ali i dalje nije masna niti teška. Ja sam ju najčešće koristila u zimskim mjesecima kao noćnu njegu i dugo vremena je bila moj SOS proizvod koji odlično hidratizira i umiruje.
SASTOJCIAqua/Water, Isocetyl Stearate, Cyclopentasiloxane, Squalane, Butyrospermum Parkii/Shea Butter, Glycerin, Cetyl Alcohol, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Pentylene Glycol, PEG-100 Stearate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer.
CIJENA149,00 kn (40 ml), cijena može varirati, ovisno o ljekarnama

Toleriane Ultra krema i fluid



TEKSTURA:Ultra linija, za razliku od gore opisanih tuba, je lišena od svega što bi moglo nadražiti kožu ili izazvati alergijsku reakciju ( 0% konzervansa / parabena / mirisa / alkohola / boja / lanolina). Postoje dvije verzije: krema koja je bogatija i nju koristi moja gora polovica s jako osjetljivom, normalnom kožom dok je meni mješovitoj draži fluid i koristila sam ga ovo ljeto. Za zimu je prelagan pa novi primjerak kupujem čim zatopli. Detaljne recenzije možete pročitati ovdje.


LINIJA HYDREANE





ZA KOGA: namjenjena je također osjetljivoj koži za svakodnevnu hidrataciju. Posebna je što sadrži visok postotak termalne vode koja je jako bogata selenom pa je odlična kao anti age i umirujućaa njega. Ova linija je super ako koristite razne tretmane AHA kiselinama, retinom ili dermoabrazije kao dodatnu hidratantnu njegu. U liniji postoje tri proizvoda: Hydrane krema za mješovitu kožu, krema za suhu te Hydreane BB krema u dvije nijanse.

Hydreane Legere


TEKSTURA: Kada je LRP brend došao u Hrvatsku, ova krema je bila moj prvi kupljeni proizvod. Vrlo lagana krema koja se brzo upija, ne ostavlja nikakav film na mojoj koži i odlična je podloga za puder. Koristila sam uglavnom u toplijim mjesecima za večernju njegu a često kao podlogu za neke isušujuće SPF proizvode.

SASTOJCI: AQUA / WATER GLYCERIN CYCLOHEXASILOXANE HYDROGENATED POLYISOBUTENE AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE MYRISTYL MYRISTATE SODIUM HYDROXIDE STEARIC ACID POLYPHOSPHORYLCHOLINE GLYCOL ACRYLATE XANTHAN GUM CAPRYLOYL GLYCINE CAPRYLYL GLYCOL ACRYLATES COPOLYMER POTASSIUM CETYL PHOSPHATE GLYCERYL STEARATE SE PARFUM / FRAGRANCE
CIJENA: 97,00 kn (40 ml)
Hydreane Rich



TEKSTURA: namjena poput prethodne lLegere verzije, s tom razlikom što je rich  bogatije teksture. Ovu kremu sam samo jednom imala i iako je bogata i namijenjena suhoj koži, bez problema ju mogu koistiti i mješoviti tipovi. Meni je osobno draža prethodna verzija.
SASTOJCI:  WATER,GLYCERIN,CETEARYLALCOHOL, ISOHEXADECANE, GLYCERYLSTEARATE,CYCLOHEXASILOXANE,CAPRYLIC/CAPRIC/SUCCINIC TRIGLYCERIDE,PETROLATUM, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, PEG-100 STEARATE,TOCOPHEROL,CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE
CIJENA: 97,00 kn (40 ml)
LINIJA HYDRAPHASE INTENSE


Ova linija za razliku od prethodne Hydreane intezivno rehidrira kožu što znači, ako se dovedete u fazu da Vam je koža iznimno isušena i bez vlage, bolji izbor je Hydraphase Intense. Linija sadrži 4 proizvoda : Hydraphase Intense sa  spf 20 i bez spf-a (rich i legere), krema za područje oko očiju i Hydraphase Intense serum.
Iz ove linije, imala sam Hydraphase Intense legere spf 20 koju planiram kupiti i ove zime kao zaštitu od zimskih UV zraka i istovremenu intezivnu hidrataciju. Momentalno nemam ni jednu pa Vam ne mogu pokazati teksturu.
NUTRITIC INTENSE LINIJA


ZA KOGA: Za razliku od gore navedenih linija, Nutritic Intense je namijenjana hidrataciji i njezi osjetljive SUHE i kože kojoj nedostaje lipidaa (masnoće). Kada smo kod lipida, u ovim proizvodima se nalazi inovacija MP-lipidi koji su nove generacije i vrlo učinkoviti.Unutar linije nalaze se 3 proizvoda : Nutritic Intense, Nutriric Intense Rich te Nutritic levres stick za usne.
TEKSTURA: iako su obje kreme vrlo hranjive, razlika je u teksturi i ambalaži. Nutritic Intense je pakirana u tubi, bogate teksture koja je za razliku od RICH verzije (lončić) lakše maziva. Rich verzija je puno gušća i balzamasta sadrži više lipida pa je najbolji izbor za jako suhu kožu. Što se tiče guste teksture kao što vidite na fotografiji moram napomenuti da ni jedna od ovih dvije krema nije teška te se u dodru s kožom pretvaraju u tekuću teksturu, odlično upijaju i pružaju stvarno dugotrajan učinak.  
Obje kreme su pravi spas za zimu, i ja iako nemam suhu kožu, volim imati zimi ovako hranjivu kremu koja štiti od hladnog i suhog zraka.
 Za informaciju, kod mješovite kože poput moje, dovoljno je nekoliko dana korištenja da se koži vrati masnoća a potom 
 sam koristila kao masku 2 puta tjedno.
SASTOJCI: AQUA / WATER, PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL, DIMETHICONE, GLYCERIN, BIS-PEG-18 METHYL ETHER DIMETHYL SILANE, 
SYNTHETIC WAX,ETHYLHEXYL PALMITATE,BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER,GLYCERYL STEARATE
BEHENYL ALCOHOL,ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE,HEXYLDECANOL,HEXYLDECYL LAURATE, CERA MICROCRISTALLINA / MICROCRYSTALLINE WAX, NIACINAMIDE,PARAFFIN,GLYCERYL STEARATE CITRATE,DIMETHICONOL,MYRISTYL MALATE PHOSPHONIC ACID, TOCOPHEROL,PHENOXYETHANOL, PARFUM / FRAGRANCE
CIJENA: 132,00 kn(50 ml), rich : 163,00 kn (50 ml)

MOJA TOP LISTA LA ROCHE- POSAY KREMA: ljeto : Toleriane legere, Toleriane Ultra fluid i Hydreane legere
zima: Hydraphase Intense UV, Nutrtic Intense i Toleriane Ultra krema

Koristite li njegu ovog brenda? Favoriti?


EDIT: zaboravih napisati da je LRP brend koji zaista ne škrtari na testerima i raznim promocijama, pa možete željene testere dobiti u svakoj ljekarni te isprobati kako koja funkcionira na Vašoj koži.


Oznake: , , , , , , , ,