NOVEXPERT BOTANICAL SCRUB-BILJNI PILING ZA LICE


Sjećate li se mog posta o predstavljanju Hyaluronique Boostera (klik) na NOVExpert eventu? 
Tom prilikom, dobila sam ekstra dar od osnivača NOVExpert-a, gosp. Cyrill Telinge  o kojem Vam danas pišem, a radi se o pilingu za lice iz linije Essentiel.
Znate i same koliko zagovaram pilingiranje, a obzirom na moju jako osjetljivu kožu popraćenu ispucanim kapilarima, preferiram enzimske, kemijske ili uljne pilinge koji su nježni za kožu poput moje. Kako sam nedavno potrošila odličan piling by Green Girl čiju recenziju ste mogle čitati u ovom postu, otvorila sam i isprobala NOVExpert biljni piling za lice.
OPIS PROIZVODA:  Peeling sa česticama vulkanske lave, riže, guarane za sve tipove kože. Sadrži 100% prirodne djelatne tvari za učinak “nove kože”. Sadrže čestice guarane koje rade “eksfolijaciju” i čestice riže za kožu “poput satena”.Sadrži morsku travu koja štiti kolagen i elastin, zelenu algu koja potiče mikrocirkulaciju, ekstrakte različka, krastavca i kamilice umirujućeg djelovanja, vitamin E – antioksidans, prirodne reflektirajuće pigmente koji čine vaš pogled blistavijim te čistu hijaluronsku kiselinu za trenutačni učinak hidratacije i liftinga.
TEKSTURA,MIRIS,DJELOVANJE: kada sam prvi put istisnula piling, odmah sam uočila njegovu gelastu teksturu, pa ako ste fan kremastih ili uljnih pilinga, ovaj odmah preskočite. Nije da ne volim gelaste pilinge ali iz dosadašnjeg iskustva, obično su sadržavali krupne granulice pa bi se taj gel "otopio" na koži, a granule onako "na suho" drapale po koži čime su ju više oštečivale nego pilingirale.Druga stvar oko koje sam   skeptična: "za sve tipove kože", nekako ne vjerujem u to da nešto može odgovarati svim tipovima kože. Za početak sam isprobala na dekolteu i kada sam vidjela da nema crvenila i ne "struže" isuviše, nanijela sam na lice . Čestice koje vidite na slici izvedene su iz guarane i riže, koju inače volim u pilinzima, a sad je eto došao trenutak da isprobam i moć guarane. Osjećaj na koži je vrlo osvježavajuć, malo kao da hladi, vjerojatno zbog gela, ali trenjem po koži taj osjećaj se gubi. Smjesa lijepo klizi kožom, naravno, ovisi koristite li na suhoj ili vlažnoj (ja preferiram vlažnu kožu) i nježnim pritiscima prstiju posao se temeljito odradi (ne zaboravljajte pilingirati i vrat). Zrnca spadaju među krupnije granulice koje sam probala, usporedila bih s mljevenim ljuskama oraha, samo oblijih rubova i bitno je spomenuti da se ne tope na koži, već tom svojom oblastom teksturom "kupe" mrtve stanice ne iritirajući kožu. Činjenica da se radi o gelu i krupnim česticama, ono što je najvažnije, piling ne isušuje čega sam se najviše bojala. Vjerojatno dodani sastojci poput krastavca, kamilice i hijaiuronske kiseline sprečavaju onaj osjećaj "osušene smokve" nakon umivanja. Što se tiče mirisa, vrlo je blag i neutralan, osjeti se tek tračak biljnog, travastog mirisa.
SASTOJCI: aqua, butylene glycol, glycerin, pumice, decyl glucoside, paulinia cupana seed powder, parfum, arginine, sclerotium gum, xanthan gum, coco-glucoside, glycerin oleate, distearyl ether, chondus cripus, caprylic trygleciride, aloe leaf juice, citric acid, oryza sativa powder, phytic acid, lamineria ochroleuca extract, punica granatum seed extract, evening primose seed extract, grapfreuit friut extract, tocopherol, biosaccharide gum-2, sunflower seed oil
ZAKLJUČAK: NOVExpert biljni piling za lice uistinu može "proći" za svaki tip kože. Radi gelaste teksture,masnoj koži neće čepiti pore, te će super riješiti problem nakupljenog sebuma, a radi umirujućih i hidratantnih sastojaka, suha koža neće biti dodatno isušena. Ipak, kod suhe kože, dovoljna je upotreba svega jednom u tjedan-dva, dok kod nas mješovitih ili masnih može češće, ovisno o koži (ne više od dva puta tjedno). Osobama s jako osjetljivom kožom ne bih preporučila ovaj piling, bez obzira na blage sastojke, ipak spada u mehanički piling i za osjetljivu kožu može biti pregrub. Suma-sumarum, ovaj piling ne spada u najpovoljnije pilinge, no činjenica da je proizvod 100% prirodne formulacije, s 0% konzervansa, 100% hipoalergeno, organski, te posjeduje Ecocert, a i činjenica da će ova tuba ipak potrajati jer se ne koristi svaki dan, dovoljni su razlozi da ga primjetite u ljekarnama. 
Proizvodi NovExpert namijenjeni su i najosjetljivijoj koži i trajno čuvaju ekosistem epidermisa.
CIJENA: 50 ml košta 116 kn u svim boljim ljekarnama. 

Volite li gelaste pilinge ili su Vam ipak draže druge teksture?

Oznake: , ,