PRUNUS NATURA: BILJNA ULJA SJEMENKI MALINE, ŠLJIVE I KUPINE


Kao veliki ljubitelj biljnih ulja u njezi kože i kose i mogu se pohvaliti zavidnom kolekcijom, u kojoj su se našla i ova tri relativno nova biljna ulja koja nisu toliko poznata a zaista su vrlo posebna.

ULJE SJEMENKI MALINE (Red Raspberry Seed Oil)
OPIS:

BOJA, MIRIS,UPIJANJE : biljno ulje sjemenki maline je polu-guste teksture, ne bih ga svrstala pod gusta ulja poput maslinovog a nije ni izrazito tekuće. Boja ulja je  narančasto-crvenkasta što ostavlja laganu boju na koži koja kada se upije, nestaje s kože. Iako malina asocira  na divan miris i okus, ulje sjemenki malina nema takav miris. Ugodnog je mirisa po biljnom ulju, ne zadržava se na koži  a upija se relativno brzo, posebno kada se nanese na vlažnu kožu.
Ulje sjemnki malina je najpoznatije po svom prirodnom UV faktoru i kao takvo predstavlja zaštitu kože od sunca, moram napomenuti da se ja ne sunčam pa to njegovo svojstvo nisam isprobala. Koristila sam ga za njegu kože tijela čime se pokazalo kao prava gozba svojim sastavom a posebno se dobro pokazalo kao kura za oštećenu kožu (ruke) u mješavini s shea maslacem.

CIJENA: 30 ml- 50 kn

ULJE SJEMENKI KUPINE (Blackberry Seed Oil):
OPIS :


BOJA, MIRIS, UPIJANJE: ovo ulje je vrlo stabilno i spada u gusta, teža ulja. Samim time je odličan izbor kod suhe, zrele, dehidrirane i oštećene kože. Vrijeme upijanja je nešto duže u odnosu na ulje sjemenki maline pa je dobro nanositi svega par kapi na vlažnu kožu. Ono što je specifično za njega je da svojim sastavom djeluje na hiperpigmentacije i ožiljke od akni. Preporuka je kao kod svih biljnih ulja da se kombinira u mješavinama gdje ga je dovoljno oko 10-20 posto u kombinaciji s ostalim uljima. Boja ulja je smeđe-zelene boje, biljnog mirisa koje nije neugodno, te se ne zadržava predugo na koži a poput ulja sjemenki kupine, ne očekujte voćni i slatkasti miris već potpuno biljni. Po tim svojstvima me jako podsjeća na ulje avokada, a koristila sam ga u mješavinama za njegu suhih dijelova poput laktova, peta, koljena i oduševljena sam kako regenerira kožu. Nakon upijanja, koža je doslovno kao bebina. 


CIJENA:  30 ml-52 kn, 50 ml-88 kn

ULJE SJEMENKI ŠLJIVE BISTRICE (Plum Kernel Oil var. Bistrica):
OPIS:

BOJA,MIRIS, UPIJANJE: za razliku od ulja sjemenki kupine i maline, ulje šljive bistrice je izrazito lagano, rijetko  i brzoupijajuće ulje. Potpuno je bistro i tekuće ulje koje nema skoro nikakav miris. Kada sam čitala o ulju sjemenki šljive, pronašla sam podatak da miriši bademasto i podsjeća na amaretto, ne znam da li ovisi o vrsti šljive, ali ulje sjemenki bistrice nema nikakav miris što meni osobno odgovara, posebno jer ga koristim na području oko očiju. Čisti maskar jednim potezom a utrljam i kap kao noćnu njegu osjetljivoj i dehidriranoj koži oko očiju u  kombinaciji s uljem divlje ruže i ova kombinacija savršeno djeluje na sprečavanje bora a kao  njega za vrat i dekolte čini čuda na koži, posebno ako je izgubila tonus poput moje. Također ga koristim na vrhovima kose jer se brzo upija i nema miris i za njegu noktiju. Ulje je natprosječno stabilno i po svojstvima vrlo slično ulju pšeničnih klica, ulju koštica marelice, divlje ruže a ako se rade mješavine s ovim uljem, dodajte ga 10 do 30 posto. Za anti age njegu, topla preporuka kombinacija s uljem divlje ruže.



CIJENA: 30 ml- 40 kn, 50 ml-60 kn

Sva ulja su hladno prešana i nerafinirana , a zajednička im je visoka stabilnost radi velikog udjela prirodnog tokoferola i zato su savršeni za nove kreacije i visoko kvalitetnu njegu od glave do pete. 

Proizvode Prunus Natura možete pronaći širom Hrvatske u ljekarnama i prodavaonicama prirodne kozmetike, te putem web shopa. Više o prodajnim mjestima na ovom linku.


Jeste li već probale ulja sjemenki maline, kupine ili šljive ili tek planirate?

Oznake: , , , , ,