ALPSTORIES KOZMETIKA: UPOZNAJTE BALTHAZARA!


Sjećate li se mog posta (klik) u kojem sam Vam pisala o svojim maštarijama u budućnosti kozmetike? Nije izumljena odjeća od koje otpadaju dlake s tijela, ali stigao nam je Balthazar: prvi robot u Europi koji miješa kozmetiku prema Vašim željama :))
Iznimno sam ponosna što upravo ja među prvima pišem o Balthazaru i moram priznati da sam bila  jako uzbuđena kada sam saznala za njega, jer robot koji sluša naredbe, ispunjava želje i cijelo to vrijeme šalje srčeka, san je svake prave ljubiteljice kozmetike  :)

KAKO BALTHAZAR RADI?
Balthazar je povezan softverom na kojem svaki korisnik može kreirati proizvod po svom ukusu, želji i potrebama kože. Klikom na web stranicu AlpStories  otvara se sučelje na kojem birate kategoriju "TVOJA PRIČA". Nakon odabira proizvoda koji želite kreirati (trenutno su dostupni gel za tuširanje, tekući sapun za ruke i ulje za masažu), softver Vas vodi da sami ubacujete sastojke prema želji. Osim odabira sastojaka, možete definirati koncentracije istih, ovisno koliki intenzitet aktivnih sastojaka ili mirisa volite. Moram napomenuti da u ubacivanju sastojaka ne možete pretjerati jer kada se dostigne maksimalna koncentracija, program Vas upozorava. Nakon kreiranja proizvoda, dodajete fotografiju po želji, ime proizvoda i dobili ste potpuno personalizirani proizvod. Poslije  plaćanja proizvoda, Balthazar kreće u akciju i to izgleda ovako:
uzimanje ambalaže i dodavanje baze 
dodavanje ekstrakata, vitamina i mirisa
miješanje i printanje etikete

i..tadam: za tri minute je personalizirani proizvod pred Vama ...
Za one koji naručuju online, proizvod se šalje poštom na kućnu adresu ili osobno preuzimanje u trgovini koja je smještena u prizemlju zagrebačkog shoping centra Arena.

KOJE SIROVINE KORISTI BALTHAZAR? Svi sastojci koje robot koristi su bez parabena, mineralnih ulja, sintetičkih boja, SLS i SLES-a, sintetičkih mirisa i silikona. Ulja i ekstrakti su 100 posto prirodnog porijekla. Btw, svaki proizvod koji se napravi, automatski se printaju sastojci na etiketi sukladno zakonu.
A evo i mog personaliziranog gela za tuširanje, u kojem prevladava aloe vera za dodatnu vlagu i puuuno vanilije o kojoj sam ovisna :)

Osim našeg najnovijeg prijatelja Balthazara, AlpStories u trgovini i putem web shopa nudi gotove proizvode. Inspiracija alpskom tradicijom ljekovite moći biljaka i moderne tehnologije, rezultirala je prirodnim proizvodima za njegu kože i kose koja je ne sadrži silikone, naftne derivate, umjetne boje i parfeme, SLS, SLES i parabene, pa se tako u asortimanu nalaze proizvodi u kojima se koriste na široko poznate biljke: neven, kamilica, ružmarin, lavanda, aloe vera, argan, podlanak, ruža, čajevac i mnoge druge. Možete birati njegujuće sapune za ruke, gelove za tuširanje, njegujuća mlijeka za tijelo, soli za kupke, kreme za ruke, šampon i regenerator za kosu, masažna ulja uključujući i ono za celulit, namjenske meleme za kožne probleme, gelove protiv bolova, za vensku cirkulaciju, kreme za lice, gelove i tonike za lice.

Ono što me najviše veseli: 100% hladno prešana biljna ulja, organskog porijekla (lješnjak, badem, divlja ruža, jojoba, argan, koštice marelice, makadamija, avokado, boražina), macerati nevena, gospine trave i arnike, te hidrolati damaščanske ruže, ružmarina, lavande i cvjeta naranče. 
U trgovini, osim stručnog savjetovanja djelatnica, moguće je napraviti i analizu kože putem profesionalnog uređaja:

Naravno da sam morala sve isprobati što je rezultiralo povećanjem moje wish liste :D 
A Balthazar, iako nije ljudsko biće, moram priznati da je najpoželjniji predstavnik muškog roda u posljednje vrijeme kojeg sam upoznala. Iskreno se nadam da će njegovi programeri ubaciti mogućnost da izmasira svoje klijente pa ga onda definitivno vodim doma :))

Kako se Vama svidio Balthazar? Što kažete na ovakav spoj prirode i moderne tehnologije? 

Oznake: , , , , ,