GREEN GIRL "LOVE LETTERS" Vs COSMEL BODY MILK-AHA KISELINE ZA TIJELO

Osim za njegu kože lica i vrata, AHA kiseline su višestruko korisne i za njegu tijela. Posebno zimi kada se koža tijela strahovito peruta zbog suhoće čiji su uzrok grijani (suhi) zrak i vunena odjeća. Osim perutanja pojavljuju se zadebljanja u obliku "pureće kože", sitnih crvenih točkica, a tu su i ožiljci od uraslih dlaka, prištića i hiperpigmentacije.
ZAŠTO AHA KISELINE ZA TIJELO? Skoro iz istog razloga zašto ih koristimo i za njegu lica:
U tu svrhu godinama sam kupovala Cosmel mlijeko za tijelo s AHA kiselinama jer osim njega, nisam znala za sličan proizvod. Ove godine, naručila sam "Love Letters" mlijeko za tijelo iz radionice Green Girl koji također sadrži AHA kiseline i danas Vam donosim njihovu usporedbu:

PAKIRANJE I KOLIČINA:Oba proizvoda dolaze u identičnoj ambalaži i količini. Plastična bočica s pumpicom s 200 mililtarskim sadržajem. Razlika je što je GG bočica prozirna, dok je Cosmel neprozirna bijela bočica. 
BOJA, MIRIS, TEKSTURA, UPIJANJE: Cosmel mlijeko je gušće teksture u odnosu na Love Letters i potpuno bijele boje za razliku od LL koji je žućkaste nijanse i rjeđe teksture. Oba proizvoda se lijepo razmazuju s tom razlikom da se Cosmel upije odmah i ne ostavlja sloj na koži dok je LL lagano uljast, upija se duže i bolje njeguje. Što se tiče mirisa, Cosmel mlijeko nema nikakav miris, potpuno je neutralne boje i mirisa. Love Letters meni osobno miriši božanstveno, na neki topli napitak poput šejka od vanilije s malom dozom citrusa, a sam miris se ne zadržava dugo na koži.

SASTOJCI:

NAČIN KORIŠTENJA I DJELOVANJE: Proizvode s AHA kiselinama upotrebljavamo isključivo za večernju njegu. Nikako se ne smiju koristiti tokom dana, a posebno ne na suncu jer možete "zaraditi" dodatne hiperpigmentacije, crvenila ili iritacije. Ova činjenica je jasno naglašena na ambalaži oba proizvoda. Dakle, nakon tuširanja, na suhu i čistu kožu utrljamo proizvod i ostavimo da se upije. Cosmel mlijeko koristim nekoliko godina,  uglavnom na preponama gdje je stalan problem s uraslim dlakama, na laktovima i koljenima gdje koža zimi postaje hrapava i gruba. Takvim korištenjem, obično mi tih 200 ml potraje tri mjeseca, dok kod LL mlijeka nije takav slučaj. Naime, radi izuzetne njege i osjećaja na koži, Love Letters sam zaista obilno koristila na cijelom tijelu,  najviše za njegu područja dekoltea, grudi, ramena, ruku i trbuha. Za noge sam ipak koristila Cosmel samo iz tog razloga jer mi je Love Letters njegujuće i mirisno pa mi ga je bilo žao trošiti na noge :D.
Rezultat? Oba proizvoda će kontinuiranim korištenjem obnoviti kožu. Vrše površinski piling ali ne u smislu da će se koža ljuštiti ili tako nešto, takav piling ne vidite već osjetite kako koža postaje mekša, glađa i svjetlija. Kod hiperpigmentacija, ožiljaka od uraslih dlaka ili akni ne možete očekivati čudo jer kod težih oblika spas morate potražiti kod dermatologa i učinkovitih tretmana, dok kod blažih oblika kao kod mene rezultati su više nego očiti. Svijetle pjegice koje zaradim svako ljeto na ramenima, crvene točkice na nogama koje su posljedice depiliranja i uraslih dlačica, uspješno su sanirane, koža je na tim mjestima svjetlija a rezultati bi bili bolji kada bih koristila barem dva puta dnevno, ali nemam vremena za to pa koristim navečer prije spavanja.
ZAKLJUČAK: Love Letters mlijeko definitivno pobjeđuje iz razloga što bolje njeguje, ostavlja mekani osjećaj na koži uz lagano uljasti trag čime koža dobiva potrebne lipide za razliku od Cosmel mlijeka koje radi svoj posao ali istovremeno  isušuje i mislim da je Cosmel bolja opcija kod masne i aknaste kože na tijeluIskreno, nisam pri volji  nakon njega nanositi dodatni proizvod za hidrataciju, a i želim lijepo mirisati. Radi svih ovih činjenica, Love Letters pobjeđuje u ovom dvoboju i velika preporuka za obnovu kože tijela, posebno ako imate problem s nečistom kožom na dekolteu, ramenima, leđima ili jednostavno želite poboljšati teksturu kože tijela i održati elastičnost.
CIJENA: Cosmel Body Milk košta oko 130 kn, ovisno o ljekarnama ili online (klik), Love Letters košta 90 kn dobavljivo kod Green Girl (klik). Oba proizvoda spadaju pod prirodnu kozmetiku i ne sadrže štetne sastojke.

Oznake: , , , , , , , ,