OLIVAL LINIJA S ULJEM SMILJA-USPOREDBA


Smilje ili immortelle je odavno poznato kao super moćna biljka koja ima moć izbrisati tragove na licu. Dragocjenu vrijednost ulja smilja prepoznao je Olival, najstariji hrvatski brend prirodne kozmetike i ponudio zaista široku paletu proizvoda za njegu lica s uljem smilja. Danas Vam donosim usporedbu micelarne otopine, maske za lice, te tri kreme, a osim njih u liniji se nalaze piling, tonik te mlijeko za čišćenje lica.
ŠTO JE ZAJEDNIČKO OLIVAL KREMAMA S ULJEM SMILJA:


OLIVAL REGENERATIVNA KREMA S ULJEM SMILJA:
OPIS: Regenerativna krema s uljem smilja lagana je hidratantna emulzija za posebnu njegu. Potiče obnovu površinskih stanica kože i dubinski vlaži i hrani kožu lica. Kompozicija prirodnih sastavnica: nevena, gospine trave i noćurka ima snažan antioksidativan i regenerirajući učinak. Visokokvalitetno ulje makadamije brzo se upija, ne masti  i koža ostaje ugodno glatka i svilenkasta. Glavna aktivna tvar – eterično ulje smilja potiče obnavljanje i sprječava nastajanje bora. Kremu je najbolje nanijeti u jutarnjim satima na dobro očišćenu kožu.
ZA KOGA: krema je namijenjena za normalnu, masnu i mješovitu kožu.
TEKSTURA I MIRIS: gusta tekstura ove kreme može u prvi tren zbuniti s obzirom da za masnu kožu očekujemo nešto lagano i tekuće, međutim, krema se lagano razmazuje i vrlo brzo upija. Ostavlja lagani sloj na licu i s njom imate osjećaj da je "nešto" na koži. Ja osobno volim takav osjećaj jer mi vrlo često kreme namijenjene masnoj ili mješovitoj koži ostavljaju na licu osjećaj kao da nisam ništa stavila a samim time niti ne "rade" ništa, odnosno ne njeguju dovoljno. Miris je nježan, cvjetni i brzo nestane s kože, a za njegu nemam dovoljno riječi hvale: odlično odgovara mojoj mješovitoj koži, ne masti, hidratizira i nekomedogena je što mi je najbitnije jer ju koristim kao noćnu njegu, posebno nakon retinola ili AHA kiselina. Ovu kremu je super imati za razne krizne situacije kada je potrebna regeneracija kože (nakon pilinga, posljedice hladnoće, suhog zraka ili topline).
SASTOJCI: 
CIJENA: 59,90 kn za 50 ml 

OLIVAL EKSTRA HIDRATANTNA KREMA S ULJEM SMILJA:
OPIS: Vlaži, hrani i dubinski njeguje kožu visokokvalitetnim uljima jojobe i pšeničnih klica. Ulja  mrkve i matičnjaka toniziraju kožu. Glavna aktivna tvar: eterično ulje smilja potiče obnavljanje i sprječava nastajanje bora. Brzo se upija, a nakon nanošenja koža je ugodno glatka, svilenkasta i zategnuta. Kremu je najbolje nanijeti u jutarnjim satima nakon umivanja, a djelovanje traje gotovo cijeli dan.

ZA KOGA: Ekstra hidratantna krema s uljem smilja za dnevnu njegu namijenjena je normalnoj, suhoj i osjetljivoj koži lica.

TEKSTURA I MIRIS: tekstura je rjeđa u odnosu na regenerativnu, izvrsne razmazivosti i upijanja, mada ovisno o koži, možda će biti potrebno 10-tak minuta do potpune apsorpcije. Također nije komedogena i drago mi je što sadrži ulje jojobe koje odlično odgovara mojoj mješovitoj koži i često ga i sama upotrebljavam.
Minus je nedostatak UV zaštite pa kako je dnevna krema, ne zaboravite nanijeti SPF zaštitu iznad, a moram napisati da odlično radi posao i kao noćna krema posebno kod normalne i mješovite kože.

SASTOJCI
CIJENA: 59,90 kn za 50 ml

OLIVAL EKSTRA BOGATA KREMA S ULJEM SMILJA:
OPIS: Ulje masline, sezama i marelice hrane i dubinski njeguju kožu, te vraćaju elastičnost i sjaj. Kamilica i aloe vera ublažavaju oštećenja i regeneriraju kožu. Glavna aktivna komponenta je eterično ulje smilja koje potiče obnavljanje i sprječava nastajanje bora. Bogata i gusta tekstura kreme omogućava postepeno blagotvorno djelovanje tijekom cijele noći. Da bi učinak  kreme bio što bolji lice je potrebno, prije nanošenja kreme, isprati vodom i dobro osušiti.

ZA KOGA: svi tipovi kože kao noćna njega uz obnavljajući i opuštajući učinak

TEKSTURA I MIRIS: koliko nazivi krema mogu zbuniti dokazuje i tekstura ove kreme. Očekivala sam nešto zaista gusto i bogato, a zapravo se radi o fluidnoj teksturi koja je najlakša u odnosu na ekstra hidratantnu i regenerativnu kremu. Kako bilo, ova krema je isključivo za noćnu njegu jer ostavlja lagani sloj na licu koji nije mastan ali koža ne popije u potpunosti. Za takav učinak je zaslužan pčelinji vosak (cera alba) koji se nalazi u sastavu, a  koji osim što hrani kožu, obično "sjedi" na njenoj površini i na taj način ju štiti od vanjskih utjecaja. Miris poput ostalih krema, cvjetan i suptilan, te brzo ishlapi. 

SASTAV: 


CIJENA : 59,90 kn za 50 ml

TEKSTURE SVE TRI KREME:

                               extra rich/regenerativna/extra hydrating


OLIVAL HRANJIVA MASKA S ULJEM SMILJA:


OPIS: Hranjiva maska za njegu i obnavljanje  djeluje na kožu lica i vrata  kao  bogata hranjiva krema i nježni piling. Bogata je  prirodnim sastojcima: medom koji hrani i obnavlja kožu, kamilicom koja smiruje i ublažava oštećenja kože te glinom koja ljušti mrtve stanice i zateže površinski sloj kože. Eterično ulje smilja  tonizira kožu i sprječava nastajanje bora. Masku je dovoljno koristiti jednom tjedno

TEKSTURA, DJELOVANJE: Ovaj primjerak na fotografiji je moj treći komad iste u posljednjih 6 mjeseci. U početku je imala malo drugačiju ambalažu, no sastojci su ostali isti. Tekstura maske je gusta poput paste,  malo se teže razmazuje i kaki boje. Ovo nije jedna od onih maski/krema koje možete koristiti umjesto noćne kreme, već je u pravom smislu maska. Dakle, ostavlja debeli trag na koži i potrebno ju je isprati nakon 10 minuta. U početku zateže lice što je normalno, i iako u uputstvu piše da može izazvati crvenilo ili peckati, na mojoj turbo osjetljivoj koži se takva reakcija nije dogodila, ali obavezno je pridržavati se 10 minuta korištenja jer u suprotnom ne garantiram kakva bi reakcija bila na osjetljivoj koži.  Koristim ju jednom tjedno kada ne koristim nikakav piling jer ovoj maski je namjena uklanjanje mrtvih stanica kože (enzimski piling) i dubinsko hranjenje i umirivanje kože (med, kamilica). U mom slučaju, kao blagi enzimski piling odlično obavlja svoj posao, ali kao hidratacija nije dovoljna te posežem za drugim maskama za tu namjenu. Obavezno pripazite da ne dođe blizu očiju jer iritira.

SASTOJCI: 
CIJENA: 29,90 kn za 50 ml

OLIVAL MICELARNA OTOPINA S ULJEM SMILJA:
OPIS: nježno čisti kožu, uklanja nečistoće i ostatke šminke. Možemo ju koristiti za čišćenje lica i vrata,  područja oko očiju,  za sve pregibe ili nabore kože, bez narušavanja prirodne ravnoteže i vlažnosti kože. Na koži ostavlja ugodan osjećaj mekoće a koristi se bez ispiranja. Obogaćeno je  eteričnim uljem smilja. 

ZA KOGA: svi tipovi kože a posebno suha

MIRIS, DJELOVANJE: Iako u posljednje vrijeme preferiram ulja za uklanjanje makeup-a, nekoliko puta sam isprobala ovu micelarnu kako bih ju testirala. Prvo što sam primijetila je karakterističan miris po smilju koji nije neugodan i nije prejak. Što se tiče uklanjanja makeup-a, taj posao radi nježno i potrebno je upotrijebiti nekoliko blazinica kako bi otopila npr maskaru i olovku za oči. S obzirom na sastav i dodatak ulja smilja, ova micelarna je najbolji izbor za suhu i isušenu kožu, na mješovitoj ili masnoj ostavlja lagani film koji ja osobno ne volim, ali ne uzimam to kao minus jer se ionako umijem nakon micelarne. 

SASTAV: 
CIJENA: 49,90 kn za 500 ml

MOJA TOP LISTA OLIVAL LINIJE SA SMILJEM: maska za lice, regenerativna krema i extra hidratantna krema

Proizvode možete pronaći u skoro svim drogerijama u Hrvatskoj i ne zaboravite da u Dm-u tijekom studenog za 50 bodova sa svoje active beauty kartice ostvarujete 30% popusta na sve proizvode prirodne kozmetike te ujedno na poklon dobivate i atraktivnu alverde torbu.


Jeste li isprobale proizvode iz ove linije? Ako niste, topla preporuka jer sastojci su odlični, bez parabena i ostale štetne ekipe.

Oznake: , , , , , ,