OSJETLJIVA KOŽA-"ZIMSKE RADOSTI"

izvor slike
Stigao je hladan period godine a s njime i razne iritacije kože. Vrlo je malo osoba koje u jesen i zimu prođu bez ijedne iritacije ili makar točkice na koži kao posljedica hladnog zraka ili pregrijanih prostorija.
ŠTO JE OSJETLJIVA KOŽA? Koža koja reagira doslovno na sve i svašta: kozmetiku, hladan vjetar, sunce, odjeću, hranu i slično. Bez obzira na tip kože, osjetljiva koža može biti svaki tip, mada je najčešće povezana s suhom, tankom, prozirnom i svjetlom kožom. Osjetljivost se može pojaviti u bilo kojem trenutku, na primjer, do jučer ste mogli doslovno bilo što staviti na sebe, a danas Vas sve peče, žari, svrbi i smeta.
KAKO PREPOZNATI OSJETLJIVU KOŽU?
VRSTE OSJETLJIVOSTI:
ŠTO IZBJEGAVATI?  Kada jednom osjetite bilo koji simptom, vrlo je važno odabrati pravilnu njegu, sastojke i znati prepoznati okidač koji uzrokuje iritaciju. Vrlo često me kontaktiraju osobe s sličnim problemom i kažu kako ima najbolje pomaže obična plava Nivea. Zašto je to tako? Nivea i slične kreme sadrži parafin, naftni derivat što znamo da nije najbolji izbor jer dubinski ništa ne radi koži već ju "oblaže" izvana, odnosno radi vanjsku onkluziju kože. Koža osjeća instant ugodu, nahranjena je i smirena, ali na duge staze takve kreme ne oporavljaju već imate stalnu potrebu za korištenjem a mogu izazvati i alergiju. Slična stvar je s vazelinom i zato su bolja rješenja biljna ulja i biljni voskovi kao što je pčelinji vosak (cera alba). Kod njega je najveći problem što može začepiti pore, ali to mogu i parafin i vazelin pa ako Vam koža podnosi ta dva sastojka, vrlo vjerojatno da ćete biti zadovoljni s pčelinjim voskom.
Za kraj, ono što Vam ja mogu savjetovati a to je "manje je više" : kod osjetljive kože- što manje proizvoda, što manje sastojaka koji su iritansi i cjelodnevna zaštita kože dobrom kremom koja radi barijeru između kože i vanjskih utjecaja. Nema čudotvornog preparata, ni jedna krema neće ukloniti crvenilo ali itekako može vratiti potrebnu vlagu, masnoću, zaštiti kožu i na taj način joj pomoći da prebrodi nepovoljne utjecaje.Na nama je da izabreremo pravilne proizvode.

Kako se Vi nosite s osjetljivom kožom? Imate li koji savjet plus?



Oznake: , , , , ,