PRUNUS NATURA: ULJNI PILINZI ZA LICE I TIJELO


Prunus Natura, brend poznatiji po proizvodnji hladno prešanih biljnih ulja i mješavina,  nedavno je u svoju ponudu uvrstio nove proizvode a radi se o 100% prirodnim pilinzima. 
Opsjednuta pilinzima i struganjem mrtvih stanica s kože, vjerujem da ste se načitali pilingastih recenzija na ovom blogu, ali ovi pilinzi o kojima Vam danas pišem su potpuno drugačiji od svega što sam isprobala jer su potpuno uljni. Na tržištu postoje razni uljni pilinzi i sigurna sam da Vam nisu strani, te da svi volimo hranjivi osjećaj nakon korištenja i činjenicu da je tijelo glatko i bez posebne upotrebe mazalica, no postoje razlike između ovih i sličnih pilinga a to je da je sastavom najbliže onim pilinzima koje najradije radimo od namirnica iz našeg doma. Naravno, sastav ovih pilinga koji ćete vidjeti dolje niže je puno kvalitetniji od zobenog brašna i suncokretovog ulja :D

Prvi piling koji sam isprobala je namijenjen licu:


OPIS PROIZVODA: Piling za lice 3 u 1. Odstranjuje nečistoće, toksine i mrtve stanice sa kože lica, vrata i dekoltea, regenerira i zaštićuje vanjski sloj stanica kože, dubinski hrani, vlaži i oživljava kožu.
NAČIN UPOTREBE: Nanijeti na vlažno lice, trljati kružnim pokretima lice, vrat, dekolte (pojačano trljati područje čela i brade, nježno i oprezno područje oko očiju) nekoliko minuta. Isprati toplom vodom. Najbolje provoditi piling lica 1 x u 7 dana.
SASTAV: sjemenke malina, koštice badema, ulja šljive, sezama i pšeničnih klica, eterično ulja lavande, ružinog drva, geranija
CIJENA: 42 kn za 50 grama

TEKSTURA, MIRIS, DJELOVANJE: Da ne bi bilo zabune, ovaj piling kao ni verzije za tijelo nisu nikakva krema, gel ili slično, radi se o sitno mljevenim sjemenkama malina i košticama badema koji su uronjeni u hladno prešana ulja sezama (klik) i šljive bistrice (klik). Kako su zrnca teža, padaju na dno posude i zato je potrebno promiješati piling prije upotrebe. Ja koristim plastičnu špatulicu, ali možete bilo kakvom miješalicom koju imate kod kuće (drveni štapić, plastična žličica i slično). Nakon miješanja dobijete polugustu smjesu koja se nanosi na lice (najbolje vlažno nakon umivanja) i  kojom kružnim pokretima napravite mehanički piling. Čestice su sitne ali prilično oštrih rubova tako da vrlo temeljito uklanjaju odumrle stanice, a potpuno uljna tekstura je zapravo bonus jer kružeći prstima po licu, hoćete-nećete radite neophodnu masažu lica o kojoj sam pisala u ovom postu. Moram naglasiti da se ne morate bojati ulja jer ono neće začepiti pore već će dodatno nahraniti kožu i ostaviti ju mekanom, a naočigled se vidi poboljšanje cirkulacije u tkivu. Jednostavno lice dobije onu lijepu ružičastu nijansu, očišćene nakupine loja i svjetliji izgled, a super je i za piling usana.
Ja bih osobno preporučila upotrebu za masnu, normalnu i mješovitu kožu jednom tjedno dok kod osjetljive jednom u dva tjedna. Miris je potpuno biljni, osjeti se lavanda ali nije nametljiv niti napadan.

ULJNI PILING ZA TIJELO 3 U 1
OPIS PROIZVODA:  odstranjuje nečistoće, toksine i mrtve stanice sa tijela kože 2. regenerira i zaštićuje vanjski sloj stanica kože 3. dubinski hrani, vlaži i oživljava kožu.
UPOTREBA: Nanijeti na vlažnu kožu tijela. Trljati kružnim pokretima sve dijelove tijela od periferije prema srcu. Isprati toplom vodom. Najbolje provoditi piling 1 x u 7 dana.
SASTAV:  sjemenke divlje ruže, koštice šljive, ulje šljive, sezama, pšenične klice, eterično ulje lavande, ružmarina, borovica, papra .
CIJENA: 55 kn za 100 grama
TEKSTURA, MIRIS, DJELOVANJE: Zrnca koje čine sjemenke divlje ruže i koštice šljive uronjene u biljna ulja čine srednje gustu smjesu kojom se pilingira cijelo tijelo. Preporuka je koristiti piling na mokrom tijelu i tada se ulja upijaju a pod prstima osjetite prilično nježne čestice kojima možete prelaziti i po najosjetljivijim dijelovima tijela . Nije potrebna velika količina proizvoda, dovoljno je pola čajne žličice za jednu upotrebu, ali naravno, ovisi kako koristite. Ja osobno pilinge za tijelo koristim na laktovima, stražnjici i cijelim nogama jer su to, najkritičniji dijelovi na mom tijelu glede stvaranja grube i suhe kože. Ulja u pilingu dodatno njeguju i upiju se u kožu, tako da nakon ispiranja nema potrebe za dodatnom njegom jer ulja naprave zaštitni sloj koji obožavam, posebno u zimskim mjesecima. Miris je potpuno biljni, neintenzivan i osjeti se smirujući miris ružmarina i lavande.


Posljednji piling koji sam isprobala je ULJNI PILING ZA TRETIRANJE CELULITA 3 U 1
OPIS PROIZVODA:  Intenzivno potiče regeneraciju oštećenih dijelova kože, pomaže da se tipična „narančina kora“ celulita promjeni, prodire u dubinske slojeve stanica hrani ih, vlaži i revitalizira. 
UPOTREBA: Zahvaćene dijelove tijela celulitom navlažiti, nanijeti piling te kružnim pokretima utrljavati u tijelo, zatim isprati. Kod tvrdokornog celulita piling provoditi svaki 2. dan. Nakon pilinga nanijeti uljnu mješavinu protiv celulita. Već nakon prvog pilinga koža će biti mekana i gipka, vrijeme smanjivanja celulita ovisi o vrsti celulita.
SASTAV:  sjemenke crnog grožđa, macerat gotu kole u ulju lješnjaka, ulje pšeničnih klica, eterično ulje limuna, grejpa, naranče i cedra 
CIJENA: 57 kn za 100 grama
TEKSTURA, MIRIS I DJELOVANJE: Ono što je karakteristično za ovaj piling je njegova tamna boja. Sjemenke grožđa uronjene u macerat gotu kole o kojem sam Vam pisala u ovom postu a najpoznatiji je po djelovanju na celulit i izabrana eterična ulja koja otapaju masne naslage (provjereno!) čine čine vrlo koncentriranu smjesu, koju također morate promiješati nekim štapićem, i zapravo bih rekla da je ovaj piling neka vrsta koncentrata. Kada sam ga prvi put koristila, nanijela sam pozamašnu količinu kako sam inače navikla i zapravo se dogodilo da sam smjese imala na tijelu dovoljno za pilingiranje od polovice gornjeg tijela do nožnih prstiju. Ono što me iznenadilo je brzina upijanja u kožu i vrlo brzo sam pod prstima osjetila samo granulice koje su klizile po koži koja je popila vrlo vrijedno ulje iz proizvoda. Nakon tuširanja, koža je napeta i ružičasta što je naravno rezultat kružnih pokreta kojima sam kao bonus pilingiranja, napravila masažu. Može li piling djelovati protiv celulita? Da, posebno kada ima ovako učinkovite sastojke koji dokazano pomažu. Čestice su sitne, malo su me podsjetile na grubo mljevenu kavu, ali za razliku od kave, vrlo temeljite. Miris je također potpuno biljni, nenapadan s malom dozom citrusa.

ZAKLJUČAK: Do sada sam imala razne varijante uljnih pilinga koji bi obično ostavljali neki "uljasti" osjećaj na koži, no ovo je moj prvi susret s pilinzima načinjenih od samog ulja. Razlika je velika. Iako sam bila skeptična i bojala se da će ispiranje trajati predugo, moram naglasiti da se ispiru jednako kao ostali proizvodi. Masnoća ulja mi odavno odgovara i sve više možete čitati na koji način koristim razna ulja, a kada im se pridruže i prirodni abrazivi, ne sumnjam koliko mi je koža zahvalna. Posebno bih istaknula anticelulitni piling koji me se najviše dojmio sastojcima i brzom apsorpcijom u kožu. Sva tri pilinga odlično njeguju (blažena ulja :)) nemaju napadan miris i brzo potiču cirkulaciju koja mi tako kronično nedostaje u ovom zimskom periodu. Ne stvaraju nered u smislu rasipavanja proizvoda po kadi i kupaonici, ipak, ako Vam se dogodi da proizvod padne, pripazite da ga brzo uklonite s površine kako ne bi bila klizava.
Proizvode Prunus Natura možete pronaći širom Hrvatske u ljekarnama i prodavaonicama prirodne kozmetike, te putem web shopa. Više o prodajnim mjestima na ovom linku.
*PR PROIZVOD
Volite li uljne pilinge, ili radije birate neke druge teksture?

Oznake: , , , ,