AROMARA CELLU FREE SISTEM-RECENZIJA


Prošlo je više od dva mjeseca kada sam Vam najavila borbu protiv celulita (klik) pomoću Aromarinog paketa koji uključuje kompletni sistem protiv tvrdokornog celulita i vrijeme je za moj konačni dojam i recenziju.

SADRŽAJ PAKETA:


































RECEPT: u praznu staklenku uliju se bazna ulja lješnjaka i makadamije što zajedno iznosi 200 ml i potom se dodaju eterična ulja po određenoj recepturi: 6 kapi cimet kora, 15 kapi borovica, 28 kapi grejp, 16 kapi ružmarin i 6 kapi pačuli. 
NAČIN KORIŠTENJA: mješavina se koristi svakodnevno, po mogućnosti na vlažno tijelo kako bi se brže i bolje upila i to na svim dijelovima tijela zahvaćenim celulitom. Prilikom nanošenja uljne mješavine, nije potrebno pretjerivanje, dovoljno je otprilike 2 ml (40-tak kapi) ulja za cijelo tijelo jer deblji sloj neće imati bolji učinak na celulit.
Odabrana bazna i eterična ulja potiču izlučivanje tekućine i toksina čineći kožu glatkom, ali kako bi ju dodatno nahranili, Aromara je u program ubacila i čisti shea maslac.
Shea maslac sadrži puno vitamina A, E i F, savršeno hrani kožu, njeguje izboranu kožu uključujući strije i celulit. U ovom sistemu, shea maslac služi kao dodatna njega pored uljne mješavine. Može se koristiti svakodnevno ili nekoliko puta tjedno, prema potrebi. 
Osim mazalica, u paketu dolazi i ulje crnog kima o kojem ste više mogli pročitati u ovom postu.
ZAŠTO ULJE CRNOG KIMA?  
Celulit je često pokazatelj neispravne cirkulacije limfe i krvožilnog sustava. Kako bismo regenerirali jetru, pročistili organizam, potaknuli probavu i razgradnju masti, Aromara preporučuje konzumiranje ulja crnog kima koji djeluje kao čistač "iznutra". Naravno uz dovoljan unos tekućine, pravilnu prehranu i kretanje.

MOJ DOJAM: pridržavajući se svih uputstva i preporuka Aromara tim-a, najteže mi je palo post od nekoliko dana isključivo voćem i povrćem. Naime, kako bismo potaknuli probavu i čišćenje organizma, preporuka je lagani post od 5-7 dana u kojima konzumiramo samo voće i salate uz dodatak orašastih plodova
Prvih nekoliko dana sam bila strahovito napuhnuta što nije čudo s obzirom na količinu vlakana koje sam odjednom počela unositi. Nakon tri dana, nadutost se smanjila, ali priznajem da sam žudjela za ostalim namirnicama koje inače konzumiram. Tješila sam se bademima i salatama :)) 
Uglavnom, nakon šest dana, osjetila sam veću dozu poletnosti i nekako lakši osjećaj same sebe iako se to na vagi nije primijetilo ali skidanje kila ionako nije bio cilj već detoksikacija organizma. Cijelo to vrijeme, pila sam ulje crnog kima o čemu sam Vam pisala u ovom postu.
Iz mješavine ulja, izuzela sam eterično ulje cimeta zato što mi je nekoliko puta napravilo iritacije na koži pa čisto radi predostrožnosti nisam htjela ponovo riskirati, tako da mješavina ima prekrasan miris po pačuliju koji nije napadan, iako bih ja osobno voljela da je intenzivniji jer obožavam miris pačulija.
Već sam pisala koliko volim biljno ulje lješnjaka kojem je u ovom slučaju pridruženo ulje makadamije i bojala sam se da se neće brzo upijati, ali prevarila sam se. Ulje se upija lako i brzo i već za 5-6 minuta mogu obući odjeću, tj pidžamu. Naravno, uvjet je da je koža lagano vlažna i da prilikom nanošenja umasirate ulje u kožu što je super jer tako potičete cirkulaciju i radite masažu. Shea maslac sam koristila uglavnom vikendom kada imam više vremena za rituale u kupaonici pa bih nakon što se ulje upilo, nanosila i shea maslac. Rezultat je prokrvljena i turbo nahranjena koža koja aje iz dana u dan sve glađa. Moja preporuka je da ni s jednim ni s drugim ne pretjerujete, dovoljan je tanak sloj. 
Što se tiče celulita, pomaci se vide, koža ljepše izgleda nego prije korištenja ovog proizvoda, noge su puno svjetlije, ujednačene nijanse i nekako čišće. Iako za celulit treba puno muke u smislu vježbe i litara vode, ali definitivno nakon dva mjeseca redovitim korištenjem možete vidjeti pozitivne promjene.
Ovo ulje ne uklanja celulit kao uostalom ni većina proizvoda ali poboljšava tonus kože, zateže i čini kožu vidljivo glatkom.

CIJENA: Cellu Free sistem košta 440 kn narudžbom preko web shopa.

*PR UZORAK

Okej, znam da je zimsko vrijeme, blagdani pred vratima, ali moram Vas pitati: brinete li se o celulitu i detoksikaciji organizma ili čekate proljeće? :)

Oznake: , , , , , ,